Eiffeltoren bezoeken & beklimmen? Dit wil je allemaal weten

Eiffeltoren bezoeken & beklimmen? Dit wil je allemaal weten
Arno@2 Stedentrip 22 juli 2019 Gewijzigd op:

De Eiffeltoren is natuurlijk de bekendste trekpleister van Parijs. Deze romantische toren is 324 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over de stad. Als je een keer naar Parijs gaat moet je de toren natuurlijk bezocht hebben. De meeste bezoekers zien de trekpleister vooral vanaf de grond. Maar het is ook mogelijk om de Eiffeltoren te bezoeken en te beklimmen. Eigenlijk moet je dit gewoon gedaan hebben als je in Parijs geweest bent!

Eiffeltoren beklimmen met de trap of de lift?

Je hoeft niet in een uitstekende conditie te zijn om de Eiffeltoren te beklimmen. Je kan namelijk kiezen voor de lift of de trap. De trap is een unieke ervaring om een keer gedaan te hebben. Het is in principe niet super zwaar en je hebt al vanaf verschillende etages een prachtig uitzicht over de stad. Toch kan je niet volledig naar de top klimmen met de trap. De laatste etage kan je alleen bereiken met een lift.

Leuk om te weten is dat de eerste verdieping zich op 57 meter ligt, de tweede op 115 en de derde op 276 meter.

Ga je met de trap? Let goed op de ingang

De meeste bezoekers gaan met de lift naar boven. Als het je leuk lijkt om met de trap te gaan, dan is er maar één ingang mogelijk. De Eiffeltoren heeft namelijk vier ingangen. Als je met de trap wilt kan je alleen bij de Zuid-pilaar terecht. De andere pilaren zijn alleen een optie als je met de lift gaat.

Is het zwaar om met de trap te gaan?

De Eiffeltoren beklimmen is absoluut een unieke ervaring. Je krijgt er veel meer van mee als je hem echt gaat beklimmen. Dit doe je via de trappen. In principe is het niet zwaar om de trappen omhoog te lopen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen de trappen al zelfstandig oplopen. Dit geeft aan dat je geen top conditie hoeft te hebben om de toren te beklimmen. Om te weten hoeveel treden je precies moet afleggen? De trap naar de eerste verdieping heeft 360 treden en de trap naar de tweede 359. Zoals al eerder vermeld kan je naar de derde verdieping alleen met de lift.

Ontdek vooral de eerste etage

Als je de Eiffeltoren gaat beklimmen is het vooral leuk om even uit te rusten bij de eerste etage. De vloer is hier van glas. Je ziet meteen dat je al vrij hoog zit. Op de eerst etage is ook een expositie waarin uitleg gegeven wordt over de geschiedenis van de toren.

Verblijf in 2* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

Restaurants in de Eiffeltoren

De Eiffeltoren beklimmen is natuurlijk een hele belevenis, maar in de toren zitten ook nog drie restaurants gevestigd. Je kan zo tijdens het diner genieten van een prachtig uitzicht. Reserveren is wel verstandig want in het hoogseizoen zitten de restaurants vaak vol. Je kan kiezen uit 58 Tour Eiffel, Le Jules Verne en op de 3e etage is een champagnebar gevestigd. Je betaald in 58 Tour Eiffel een vast bedrag per menu. Voor een driegangenmenu met champagne en tafel aan het raam (met prachtig uitzicht) betaal je €125.

Openingstijden Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het hele jaar door geopend vanaf 9.30 tot 18.00. Ga je met de lift? Dan is de Eiffeltoren tot 23.00 geopend. Vanaf half juni tot en met half september gaat de Eiffeltoren al om 09.00 open tot middernacht.

Wat kost de Eiffeltoren beklimmen?

Je kan kiezen voor een ticket voor de trap of de lift. Voor de lift betaal je extra. Een ticket met de trap is de voordeligste optie. Je betaalt hier € 7 voor. Met de lift tot de 2e verdieping betaal je 11 euro. Het is ook mogelijk om met de lift helemaal naar de top te gaan naar niveau 3. Dit laatste stukje is alleen met de lift bereikbaar. Je betaalt hier € 17 voor. Doordat de top duurder is slaan veel mensen dit deel over. Vanaf het 2e plateau heb je namelijk al een prachtig uitzicht. Het is een aanrader om je ticket online te reserveren. Doe dit een paar weken van te voren. In het hoogseizoen zelfs een paar maanden. Het gebeurt regelmatig dat de tickets uitverkocht zijn.

Ga je naar Parijs? Beklim dan zeker weten de Eiffeltoren

De mooiste manier om Parijs van bovenaf te zien is via de Eiffeltoren. Zeker vanaf de tweede verdieping heb je een prachtig uitzicht, want dit is de enigste plek zonder hoge hekken. Als je naar de stad gaat moet je zeker weten de toren bezocht hebben. Zorg er alleen wel voor dat je op tijd je kaartje gereserveerd hebt. Je voorkomt zo een teleurstelling als blijkt dat je geen toegang meer kan krijgen. Vooral in het hoogseizoen zijn de kaartjes soms al maanden van te voren uitverkocht. Je kan een kaartje reserveren via de website van de Eiffeltoren.

Reacties zijn gesloten.