Redactie Holidaytrust.nl Stedentrip 9 oktober 2019 Gewijzigd op:

11x de leukste dingen om te doen tijdens je stedentrip in Madrid

Binnenkort maak je een geweldige stedentrip naar Madrid en je kijkt hier al weken naar uit. Natuurlijk wil je tijdens je stedentrip goed voorbereid zijn. Je wilt graag alle leuke bezienswaardigheden gezien hebben. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid naar Madrid gaat vertrekken. We hebben de 11 leukste dingen om te doen tijdens je stedentrip in Madrid op een rijtje gezet.

Wandel over de Plaza Major

Natuurlijk leeft iedereen in Madrid buiten. De temperaturen lopen er dan ook altijd hoog op het hele jaar door. De meeste Spanjaarden brengen hun tijd door op één van de vele pleinen in de stad. De belangrijkste plein van allemaal is de Plaza Major. Dit plein werd in de Middeleeuwen al gebruikt voor belangrijke evenementen en stierenvechten. Tegenwoordig vindt je er gezellige terrassen, kunstenaars en charmante winkeltjes. Het is natuurlijk leuk om hier even overheen te wandelen als je toch in Madrid bent. Sla de terrasjes alleen wel over want deze zijn niet bepaalt goedkoop.

Madrid Plaza Major
Paradise Beach Music
Gelegen in het mooie El Arenal geniet je 8 dagen van de perfecte vakantie voor slechts €288.00
Bekijk actie!

Ga eten in het oudste restaurant ter wereld

Madrid heeft het oudste nog open restaurant ter wereld. Dit restaurant staat zelfs in de Guiness Book of Records. Het restaurant werd geopend in 1725 en is eigenlijk een geheim pareltje. Ze koken hier nog steeds zoals in 1725 met hout gestookte fornuizen en ovens. Het restaurant heet Botin en ligt aan de Calle de Cuchilleros in Madrid. Als je er bent neem dan als hoofdgerecht de Cochinillo asado. Dit betekent een geroosterd speenvarken en is misschien wel één van de beste gerechten die je in Madrid gaat eten.

Bezoek Palacio Real

De Spaanse koning heeft uiteraard in z’n thuisbasis Madrid een paleis. Officieel woont hij hier niet. Hij woont buiten de stad, maar voor officiële gelegenheden wordt het paleis wel gebruikt. Het is mogelijk om hier binnen te kijken. Als je dit gaat doen doe dit dan met een rondleiding. Je krijgt dan toegang tot speciale ruimtes waar de rest niet naar binnen mag. Extra indrukwekkend is de oude kinderkamer in Palacio Real.

Madrid Palacio Real
Palacio Real

Shoppen bij Mercado de San Miguel

Eén van de bekendste markten in de stad is de overdekte markt Mercado de San Miguel. Je kan hier genieten van Spaanse specialiteiten en de markt is perfect voor foodies. Het gebouw zelfs heeft twee verdiepingen en telt 2.000 m2 aan marktramen. Je vindt de markt aan de Plaza de San Miguel.

Zonnig Menorca
Gelegen in het mooie Son Bou geniet je 5 dagen van de perfecte vakantie voor slechts €379.00
Bekijk actie!

Voetballiefhebbers gaan naar Estadio Santiago Bernabéu

Als liefhebber van voetbal moet je natuurlijk langs Real Madrid. Estadio Santiago Bernabéu. Het is een vrij populaire bezienswaardigheid in de stad. Het kan daarom slim zijn om vooraf kaartjes te kopen. Dit bespaart je weer een lange wachtrij om het stadion en het museum te betreden.

Madrid Santiago Bernabéu
Santiago Bernabéu

Bezoek de vlooienmarkt op zondag

Aan de Calle Ribera de Curtidores vindt je de grootste vlooienmarkt van de stad. De vlooienmarkt wordt elke zondag gehouden en is ontzettend druk. Wees er vroeg bij om nog een mooi aan onderhandelen over de prijs. De marktkooplui zetten hiervoor al een hogere prijs op het prijskaartje. Het aanbod op de vlooienmarkt is ontzettend divers en je kan er dus echt van alles krijgen.

Puerta de Alcalá

Dit is de officiële toegangspoort van Madrid. In de stad vindt je meerdere van dit soort indrukwekkende toegangspoorten tot de stad. Kom hier niet alleen overdag een keer langs, maar ook in de avond. In de avond is de toegangspoort prachtig verlicht. De inwoners van Madrid vinden de toegangspoort één van de belangrijkste monumenten van de stad.

Puerta de Alcalá
Puerta de Alcalá
Garbi Cala Millor
Gelegen in het mooie Cala Millor geniet je 8 dagen van de perfecte vakantie voor slechts €497.00
Bekijk actie!

Sta midden in Spanje op Puerta del Sol

Puerta del Sol betekent letterlijk vertaald de poort naar de zon. Het is een plein waarbij je letterlijk midden in Spanje kan staan. Een steen markeert het officiële middelpunt van Spanje. Rond het plein staan prachtige gebouwen die je kan bewonderen. Je vindt er ook een metrostation waar je regelmatig voorbij komt als je door de stad reist.

Geniet van het stadspark Parque del Retiro

Eén van de bekendste parken in Madrid is Parque del Retiro. Het park is gigantisch en je kan met een wandeling nooit alles gezien hebben. Maar het is wel leuk om er een kleine wandeling door te maken. Oorspronkelijk was dit een afgesloten tuin van het koninklijk huis. Sinds de 19e Eeuw werd de tuin voor iedereen geopend. In het stadspark ligt een gigantisch meer en hier kan je zelfs een boottochtje in maken. Dit is zeker een aanrader om te doen. Ook vind je hier aan het meer Crystal Palace. Dit glazen gebouw werd in 1887 gebouwd om tropische planten te kunnen tonen.

Madrid Crystal Palace
Crystal Palace in het stadpark Parque del Retiro

Winkelen aan de Gran Via

De Gran Via valt direct op met de hoge gebouwen die aan de straat staan. Het is de meest chique winkelstraat van Madrid. Vanuit hier kan je ook naar andere kleinere winkelstraten lopen. Aan de Gran Via vindt je ook verschillende hotels, clubs en restaurants. Strategisch kan het perfect zijn om hier te verblijven. Je kan vanuit hier eenvoudig met de metro andere bezienswaardigheden bezoeken.

Bezoek het grootste stadspark van Europa

Casa de Campo is nog een stadspark in Madrid en meteen ook het grootste stadspark van Europa. Het park is maarliefst 1722 hectare groot en toeristen komen er graag. In het park kan je niet alleen wandelen, maar ook verschillende attracties bezoeken. In een deel van het stadspark ligt bijvoorbeeld de Zoo Aquarium van Madrid. Maar ook het pretpark Parque de Attracciones. Dit is een klein pretpark met 3 waterattracties en 7 achtbanen. Kortom een leuk dagje uit als je toch in Madrid bent.

Tags: ,
Wat vinden lezers van dit artikel?
0,00 beoordelingen
Welke beoordeling geef jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+