Dagtrip Verona! Deze 8 bezienswaardigheden & tips moet je doen

Dagtrip Verona! Deze 8 bezienswaardigheden & tips moet je doen
Arno@2 Stedentrip 5 september 2019 Gewijzigd op:

Verona is de stad van Romeo & Julia. Toch zal Verona zal bij de meeste Nederlanders niet direct op hen verlanglijstje staan, maar dat is volledig ten onrechten. Verona kan zich namelijk makkelijk meten met steden als Florence, Rome & Milaan. En doordat de stad ook nog een noordelijk ligt en vlakbij het Gardameer is het zeker een bezoekje waard. Daarom nemen wij je graag mee voor de leukste bezienswaardigheden & tips voor een dagtrip Verona.

Op één na grootste arena ter wereld

Het amfitheater ligt middenin de historisch centrum van de stad en een echte blikvanger. De arena werd al voltooid in 30 na Christus en kent aal een aardige geschiedenis. In 1117 kwam bijna de gehele derde ring van de arena te vervallen door een zware aardbeving. Hierna kwam de arena in een vreselijk verval terecht waar de brokstukken vooral werden gebruikt voor nieuwe gebouwen. Pas in renaissance werd er pas weer gebruik gemaakt van het theater en in 1913 kwam theater weer helemaal tot leven. Dit had het vooral te danken aan een operazanger die voor zijn stuk in Aida hier wou oefenen. Dankzij hem kwamen ze er erachter dat hier een prachtige akoestiek aanwezig was waardoor er vandaag de dag elke zomer het Operafestival gehouden wordt.

Verblijf in Camping Spot in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €126.00
1.png
Bekijken

Mooiste uitzicht over de stad op Torre dei Lamberti

Wil je Verona vanaf hoge hoogte zien dan kan dat bovenop de Torre dei Lamberti. De toren is afkomstig uit 1172 kende toen nog niet zijn 84 meter hoge status. De toren is namelijk in 1403 na het treffen van de bliksem deels opnieuw opgebouwd en verhoogd. De grote klok werd pas in 1779 toegevoegd.

Je kan de toren vrijwel elke dag van het jaar beklimmen door de 368 treden te beklimmen. Maar het is ook mogelijk om de doorzichtige lift te gebruiken waardoor je nog wel de prachtige toren kan zien. Kosten vallen mee, want voor €8,00 heb je toegang tot de toren inclusief toegang tot het museum van de moderne kunst.

De Romeinse brug Ponte Pietra

Gebouwd in de eerste eeuw van Christus door de Romeinen om hen legers naar het Noorden van de stad te kunnen bewegen. Opgebouwd uit marmer en heten toen pons marmoreus. Hierna storten de brug meerdere malen in door het geweld van de rivier de Adige. Ter bescherming van het stadscentrum bouwde toenmalig heerser Alberto een toren met stadspoort. Ondanks de Duitsers in de tweede wereldoorlog de brug opbliezen, bleef deze stadspoort gespaard. In 1957 werd de brug weer opgebouwd uit steen en kreeg het de naam Ponte Pietra “Stenen brug”.

Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe is een belangrijk en gezellig plein in het centrum van de stad. Vroeger speelde dit plein al een belangrijke rol in de Romeinse tijd. Dit was namelijk het forum van de stad, ook wel de plek waar veel handel werd gedreven. Op dit moment vind je hier vaak nog marken, maar ook enkele prachtige gebouwen:

  • Torre dei Lamberti: de klokkentoren van de stad
  • Casa dei Giudici: de rechterzaal van de stad
  • Palazzo Maffei: Gebouwd in de Romeinse tijd, maar het echte karakter van het paleis kreeg het pas in de Middeleeuwen.
  • Domus Mercatorum: De thuisbasis van de kooplieden uit de Middeleeuwen en tegenwoordig zit hier een bank in gevestigd. In 1210 werd dit gebouw opgebouwd uit hout en pas in 1301 werd het herbouwd met steen.
  • Fontein Madonna Verona: Hoewel sommige denken dat de vrouw Maag Maria vertegenwoordigd, is dit niet het geval. De vrouw is namelijk “Lady Verona” een koningin uit de middeleeuwen welke van Romeinse afkomst was en de stad snel zag ontwikkelen. De fontein werd gebouwd om te vieren dat het aquaduct was hersteld waardoor iedereen weer toegang kreeg tot water.

Casa di Giulietta: De plek van Romeo & Julia (?)

Casa di Giulietta zou het huis zijn waar Julia heeft gewoond. Het illustrerende balkon is dan ook de plek waar het romantische verhaal zich afgespeeld zou moeten hebben. Na de film “Letters to Juliet” is dit de trekpleister van de stad en veroverd deze romantische plek alle harten.

Het huis kan je nog steeds bekijken waar je een prachtige verhaal stap voor stap kan doorlopen. Je krijgt precies te zien hoe Julia hier heeft gewoond en wat zich hier allemaal met Romeo heeft afgespeeld. Romantische brieven zijn dan ook niet weg te denken en zeker niet het balkon.

Hadden we eigenlijk al gezegd dat Romeo en Julia uit de fantasie van William Shakespeare zijn geboren? Ja de bekende schrijver William Shakespeare! In het huis heeft Julia, Romeo nog Shakespeare nooit gewoond. Ze zijn er zelfs nooit geweest! Toen het stadsbestuur het huis in 1905 kocht, woonde hier de Cappello familie. Deze achternaam heeft iets weg van de achternaam van Julia (Capulet), maar hier is dan ook de enigste kleine overeenkomst. Het stadsbestuur heeft het huis omgetoverd tot een toeristische trekpleister en dat is goed gelukt!

Ook leuk om te weten is dat er vlak naast een huis een muur staat met allerlei liefdesbriefjes. Wel vastgeplakt met kauwgom maar als je daar doorheen kijkt is het ongelofelijk romantisch net zoals de hele omgeving overigens.

Kasteel Castelvecchio

Onmisbaar voor een stad welke gevormd is in de Romeinse tijd en de Middeleeuwen is natuurlijk een Kasteel. Opgebouwd uit rode bakstenen en groot is zijn omvang. Je kan het kasteel betreden door de imposante brug waarna je het slot van het kastel kan betreden. Tegenwoordig kan je het kasteel nog steeds bezoeken en is er een museum aanwezig.

Porta Borsari

Het is één van de stadspoorten van Verona, maar als je er dan een gaat bezoeken dan is deze het! Gebouwd in de eerste eeuw na Christus over een nog ouders stadspoort heen. Dit was de belangrijkste stadspoort van de stad, omdat dit toen de belangrijkste weg door de stad heen was.

Winkelen doe je in Via Mazzini

Wil je winkelen in Verona dan is Via Mazzini de plek! Deze uitvrije straat staat bol van de leuke winkels, modeketens en boutiques. Ook grote winkels ontbreken hier niet, want je vindt hier onder Louis Vuitton, Gucci en Prada.

Reacties zijn gesloten.