Stedentrip Belfast: 12x doen & mooiste bezienswaardigheden

Stedentrip Belfast: 12x doen & mooiste bezienswaardigheden
Arno@2 Stedentrip 26 mei 2020 Gewijzigd op:

Belfast is de grootste stad in Noord-Ierland. De stad heeft een prachtige ligging omringd door bergen en rivieren. Het toerisme is hier dan ook in volle opmars. Door de hectische geschiedenis van de stad is dit een tijd lang uitgebleven. Maar nu is het super leuk om een keer de pubs en bezienswaardigheden te bezoeken. Vandaag gaan we het hebben over de 12 mooiste bezienswaardigheden van Belfast die je moet zien en doen.

Belfast Castle

Een belangrijke Belfast bezienswaardigheid is Belfast Castle. Het kasteel staat tegen de driehonderdzestig meter hoge berg Cave Hill. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en Belfast Lough. Het kasteel is erg mooi om te bezoeken en kun je ook van binnen bekijken. In het kasteel vind je een bezoekerscentrum, restaurant en antiekwinkel. Je kunt hier dus even lekker lunchen nadat je het mooie kasteel en omgeving hebt bekeken.

Verblijf in 4* in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €185.00
14.png
Bekijken

The Mac

MAC is de afkorting voor Metropolitan Arts Centre. Allerlei soorten kunst en cultuur zijn hier gevestigd. Voor de mensen die graag naar verschillende kunstvoorstellingen willen kijken is dit een echte aanrader. Je kunt hier namelijk niet alleen kunst vinden maar ook theater en muziekvoorstellingen. Er is hier slechts één werk wat permanent te zien is en dan is ‘The Permanent Present’ van Mark Garry. Voor de echte cultuursnuivers is dit zeker een aanrader.

Cave Hill Country Park

Het Cave Hill Country Park is een super leuke buitenactiviteit. In het park zijn namelijk vijf grotten die onder de kliffen bij Belfast lopen en echt een aanrader om te bezoeken. Ook is het een erg groot natuurgebied waar erg veel wandelpaden zijn aangelegd waar je urenlang wandel plezier van kan hebben. Voor kinderen is er een speeltuin aanwezig. Ook ligt op slecht een paar minuten de Belfast Zoo. Dit is erg leuk om te combineren op een dag.

Commercial Court

Commercial Court is zoals de naam al zegt het commerciële gedeelte van de stad. Deze straat staat vol met winkels, pubs en street art. Niet alleen erg leuk om doorheen te wandelen dus, maar ook heerlijk om op elk moment van de dag te eten. ‘S avonds verandert de straat en komt het uitgaansleven op gang. Dus zowel overdag als ‘s avonds is hier meer dan genoeg te beleven.

St George Market

De laatste markt die nog stamt uit de Victoriaanse tijd is de St. George’s Market. Deze erg gezellige overdekte markthal is erg lekker en leuk om te bezoeken. Vroeger was het al een slachthuis en markthal. Deze markt gaat dus al honderden jaren mee. Tegenwoordig vindt je hier ongeveer driehonderd verschillende marktkraampjes. Ook is er vaak live muziek. Dit alles zorgt ervoor dat het een erg leuke en lekker bezienswaardigheid is om zeker te doen.

Narnia in CS Lewis Square

Als je van de Narnia verhalen houdt dan moet je zeker een bezoek brengen aan deze plek. Als eerbetoon aan de schrijver zijn alle personages namelijk in prachtige bronzen beelden gemaakt. Op de kruising van de Connswater en Comber Greenways vind je het park. De toegang is gratis en 24 uur per dag open! Je vindt er tevens een leuke koffiebar waar je een bakkie kan halen en een mooie wandeling kan maken en alle verhalen kan herbeleven.

Titanic Experience

De Titanic is in Belfast gebouwd. De Titanic experience is een must go voor iedereen die meer wil weten over de Titanic. De meeste mensen kennen het verhaal globaal, maar hier kom je veel meer te weten ook over de bouw van het schip zelf. Niet alleen leer je over de Titanic, maar ook over de industriestad Belfast en hoe het er vroeger aan toe ging. Dus al met al een heel leerzame bezienswaardigheid.

Belfast City Hall

De Belfast City Hall is ongeveer een eeuw oud en bevindt zich op Donegal Square. Een van de mooiste gebouwen van Belfast is het misschien wel. Met een indrukwekkende koepel van wel drieënvijftig meter hoog kun je dit prachtige gebouw niet missen. Het is mogelijk om een rondleiding door het gebouw te krijgen en meer te weten te komen over de turbulente geschiedenis van het gebouw. Verder is het ook erg mooi om de bijbehorende tuinen te bezoeken.

The Titanic Memorial garden

Een gedenkplek voor de slachtoffers die zijn omgekomen bij het zinken van de Titanic. De Titanic Memorial garden is opgericht door zowel het volk, de havenarbeiders en door de families van sommige slachtoffers. De tuin bestaat uit twee delen. In het eerste deel vind je bronzen platen met daarop de namen van alle overledenen te vinden. Op het andere deel is een tuin aangelegd die moet lijken op het water en het ijs als symbool voor de ramp. Een indrukwekkend en speciale bezienswaardigheid om te bezoeken dus.

Crumlin Road Gaol

Crumlin Road Gaol is een voormalige gevangenis. Tegenwoordig fungeert het als een evenementenhal en een plek waar je rondleidingen kan krijgen. Ongeveer honderdvijftig jaar was het een gevangenis totdat het in negentien zesennegentig de deuren sloot. Nu kun je hier spannende rondleidingen volgen door de martel en executie kamers. Ook is het mogelijk om de paranormale rondleiding te nemen. Dan word je door de delen van de gevangenis geleid die zouden spoken. En echte bezienswaardigheid voor de waaghalzen dus!

Parish Church of Saint George

De Parisch Church of St.George is de oudste Church of Ireland in Belfast. De kerk kent net als veel gebouwen een zware geschiedenis. Door onder andere bombardementen van de IRA heeft het gebouw destijds flink wat schade opgelopen. Nu is de kerk erg mooi om te bezoeken. Van zowel buitenaf als binnen is de kerk helemaal opgeknapt. Mocht je geluk hebben kom je tijdens je bezoek aan de kerk ook een mannenkoor tegen. In deze kerk vind je namelijk een van de weinige mannenkoren in heel Ierland.

Peace Wall

De peace wall is een lange muur die voor een lange periode de Protestantse unionisten en de Katholieke republikeinen van elkaar scheidde. Deze twee groepen zorgde tot het eind van de jaren negentig voor een akelige sfeer in Belfast. Hierdoor waren er regelmatig terreurdaden. Door het plaatsen van een muur tussen deze groepen werd een scheiding gemaakt om de terreur af te laten nemen. Je kunt deze muur, die volstaat met muurschilderingen, nu bewonderen en zien wat voor impact de muur heeft gemaakt op de stad.

Heb jij nog meer Belfast bezienswaardigheden? Laat het ons dan weten in de reacties beneden.

Reacties zijn gesloten.