12x de beste bezienswaardigheden & tips in Napels

12x de beste bezienswaardigheden & tips in Napels
Arno@2 Stedentrip 21 september 2019 Gewijzigd op:

Stedentrip Napels?

12 redenen om een stedentrip Napels te gaan maken.

De derde grote stad van Italië is Napels. Eigenlijk is de stad typisch Italiaans en zijn alle clichés hier waar. Je verblijft hier aan één van de mooiste baaien van Italië en je kan wandelen door smalle straatjes met waslijnen. De stad zelf is zeker weten de moeite waard voor een stedentrip Italië. Om je te overtuigen hebben wij de 12 leukste bezienswaardigheden in Napels voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke plek je tijdens een stedentrip Napels gezien moet hebben.

Castel Nuovo

Niet ver van het stadscentrum vindt je Castel Nuovo. Het is een icoon van de stad en stamt uit de 13e Eeuw. Ondanks de lange historie van het kasteel is het gebouw nog in een uitstekende staat. Het kasteel werd ooit in opdracht van Karel I gebouwd. In het kasteel is een museum met kunstwerken gevestigd en je kan hier fresco’s van Giotti bezichtigen.

Verblijf in 3* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €54.00
1.png
Bekijken

Palazzo Reale

Bij een stedentrip Napels hoort een bezoek aan dit unieke Paleis. In Napels vindt je eigenlijk meerdere paleizen, maar één paleis maakt echt indruk en dit is Palazzo Reale. Het paleis wordt niet voor niets het mooiste paleis van Italië genoemd. In het paleis vindt je een oud koetshuis en een theater. In het theater worden vandaag de dag regelmatig voorstellingen gegeven. Het is ook zeker weten de moeite waard om overdag een bezoek aan het paleis te brengen. Je kan de kapel bekijken, het oude koetshuis en een exotische tuin. Mocht je de kans hebben dan is het een aanrader om een voorstelling in het theater te bezoeken. Het indrukwekkende theater komt ui 1737 en de tijd lijkt er even stilgestaan te hebben. Ondanks dat het theater na een brand in 1816 opnieuw is opgebouwd. De akoestiek van het theater zou tot de beste van de wereld behoren.

Archeologisch museum van Napels

Eén van de belangrijkste archeologische musea van Italië ligt in Napels. Je vindt hier de belangrijkste vondsten uit de Romeinse tijd. Dit komt voornamelijk door Pompeï en Herculanem. Deze Romeinse steden werden bedolven met lava en beleven daardoor behouden voor de moderne tijd. De belangrijkste vondsten uit de Romeinse steden werden naar dit museum gebracht. Als je van plan bent om Pompeï te bezoeken, dan raden wij aan om dit te combineren met het archeologisch museum van Napels.

Maak een dagtrip naar Pompeii

Een dagtrip naar Pompeii mag niet ontbreken als je in Napels bent. Het is misschien wel de meest bizarre archeologische vondst die ooit in onze historie gedaan is. De Romeinse stad werd namelijk in 79 na Christus bedolven onder as en lava nadat de Vesuvius was uitgebarsten. In de 16e Eeuw werd ontdekt dat de stad door de as en lava volledig bewaard was gebleven. In de 18e Eeuw werd besloten om de stad stukje bij beetje op te graven. Elk jaar komen er miljoenen toeristen naar Pompeii toe. Je kan hier zonder gids een wandeling maken, maar trek hier minimaal een dag voor uit. De stad is gigantisch en je zal zelfs in een complete dag niet alles zien. Wil je de hoogtepunten gezien hebben? Dan is het slim om met een gids op pad te gaan.

Bezoek de Vesuvius

Vanaf Napels kan je op verschillende plekken de Vesuvius zien liggen. De vulkaan is natuurlijk vooral beroemd door de uitbarsting die Pompeii in as wist te leggen. Maar zelfs na deze uitbarsting bleef de vulkaan actief. Het is de meest actieve vulkaan van het vastenland in Europa. Samen met de Etna is het op dit moment de enige actieve vulkaan in Europa. Vroeger was de vulkaan 3.000 meter hoog, maar tegenwoordig nog maar 1281 meter. Een groot deel van de top zou ingestort zijn door de vele uitbarstingen. Rond de vulkaan zijn verschillende wandelroutes aangelegd. Met een routekaart kan je zelf een wandeling over de vulkaan maken en genieten van het uitzicht over Napels. Het is mogelijk om met de trein de Vesuvius te bezoeken.

Bezoek ondergronds Napels

Bovengronds Napels is vooral bekend bij toeristen, maar de stad heeft ook een ondergrondse stad gemaakt uit tufsteen. De oude Grieken waren de eerste die besloten om onder Napels te bouwen om zo de stad verder uit te breiden. De ondergrondse stad is gigantisch namelijk 600.000 m2. Je vindt er offerplekken van de Romeinen, Catacomben en schuilplaatsen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog schuilde de Italianen hier tijdens aanvallen op de stad. Er zijn verschillende plekken in de stad waarbij je kan afdalen onder de stad. Dit kan bij de tunnel Borbonico en Sotterranea.

Breng een bezoekje aan Capri

Eén van de leukste dagexcursies om te maken vanuit Napels is een bezoek aan Capri. Vanuit Napels kan je de boot nemen naar Capri. Het is ongeveer een uur varen naar het eiland. Neem vooral goede wandelschoenen mee naar Capri, want je zal hier uren bezig zijn met wandelen. Vergeet ook zeker niet om één van de visspecialiteiten op het eiland te proberen. Het eiland staat namelijk bekend om de heerlijke vis. Verder is een boottochtje naar de blauwe grot een aanrader. De grot weerkaatst op een bijzondere manier het blauwe water. Dit is bijna niet met de camera vast te leggen.

Ontdek het echte Napels in Santa Lucia

Eén van de mooiste wijken in Napels is Santa Lucia. De kans dat je hier echt verliefd gaat worden op Napels is groot. Je vindt hier kleine appartementen en huizen die op elkaar gestapeld zijn. Af en toe doemt er ineens een kerk of kapel op tussen de huizen en appartementen in. Tussen de huizen in zijn waslijnen gespannen waar de was gedroogd wordt. Je proeft hier letterlijk het echte Napels. Het is hier heerlijk om doorheen te struinen. Je ziet hier het echte dagelijkse leven in de stad.

Ontdek het beroemdste gerecht op de kaart: Pizza

Wist je dat de pizza is uitgevonden in Napels? Als er één ding is wat je gedaan moet hebben in de stad dan is het pizza eten. Het gerecht zou al sinds de 17e Eeuw op de kaart staan in Napels. Maar de grote doorbraak was in 1889. Pizzamaker Raffaele Esposito besloot de pizza Margherita te serveren aan koning Umberto I en zijn vrouw Margareta. De pizza was een groot succes en naar de vrouw van de koning vernoemd. Je kan in de hele stad natuurlijk pizza eten. Maar als je ergens pizza gaat eten dan doe je dit bij L’Antica Pizzeria da Michele. Deze pizzeria komt uit de 19e Eeuw en regelmatig staat de lokale bevolking uren in de rij om een tafeltje of pizza te bemachtigen. Als je de pizza proeft ontdek je meteen dat het wachten de moeite waard was.

https://www.instagram.com/p/BvePWx-BWrn/

Shoppen voor de laatste mode in Napels

Napels doet absoluut niet onder voor andere grote steden zoals Rome en Milaan als het aankomt op shoppen. De Italianen staan er natuurlijk om bekend dat ze alleen goed gekleed op pad gaan. Je kan hier dus prima shoppen voor de laatste modetrends. De dure merkwinkels vindt je aan de Via Chiaia. Wil je betaalbaar shoppen dan loop je vanuit hier door naar de Via Toledo. Het is ook leuk om een bezoek te brengen aan de passage Galleria Umberto I. Het is een gigantische glazen koepel waarin winkels gevestigd zijn. Ben je dol op kerststalletjes? Breng dan een bezoek aan Via San Gregorio Amero. In deze straat verkopen ze één ding en dat zijn kerststalletjes. Dit verkopen ze het hele jaar door.

Duomo Napels

De grootste Dom van Napels is zeker weten de moeite waard om te bezichtigen tijdens een bezoek aan de stad. De kathedraal is in de 13e Eeuw gebouwd in opdracht van koning Karel I. In 1315 werd de dom officieel geopend. De dom is overigens gebouwd op overblijfselen van de Griekse en Romeinse tijd. Dit is ontdekt tijdens opgravingen onder de dom.

Struin door de haven

Eén van de grootste havens aan de Middellandse Zee ligt in het centrum van Napels. Er liggen 70 ligplaatsen voor schepen en dagelijks meren hier de grote cruiseschepen aan. Vanuit de haven wandel je naar Castel Nuovo en Via Ammraglio Ferdinando Acton. Het is zeker weten een aanrader om tijdens een bezoek aan Castel Nuovo even een wandeling door de haven te maken. In de oude haven is het ook mogelijk om een boottocht richting de omliggende eilanden te boeken. Bijvoorbeeld een boottocht naar het populaire eiland Capri. Een bezoek aan de eilanden is zeker weten de moeite waard tijdens een dagtrip buiten de stad.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.