Ontdek Caribische schoonheid op Guadeloupe; De perfecte reisgids

Ontdek Caribische schoonheid op Guadeloupe; De perfecte reisgids
Arno@2 Reisgids 26 november 2019 Gewijzigd op:

Wie droomt er nou niet van witte stranden, wuivende palmbomen en zelf gemaakte rum! Guadeloupe is nog zo een Caribisch eiland wat niet bedolven onder het massatoerisme en je nog echt kan genieten van de Caribbean hoe ze bedoelt zijn.

Guadeloupe is één van de eilanden welke onder de Kleine Antillen vallen. De franse deel van de Antillen bestaat eigenlijk uit twee eilanden genaamd; Basse-Terre en Grande-Terre. In 1493 ontdekte Columbus dit eiland, maar al in 1635 kwam het eiland in Frans bezit. Omdat het eiland onder de Franse vlag valt, hoef je hier geen moeilijke controles te verwachten. Nadat je geland bent met het vliegtuig kan je zo het land binnenwandelen zoals je gewend bent in de rest van Europa. Zo kan je hier ook gewoon betalen met de euro! Ideaal toch?

Ontdek National Park Guadeloupe

Dit nationaal park werd opgericht in 1989 en ligt op het eiland Basse-Terre. Het park is 22000 hectare groot en opgezet om het Caribische landschap te bewaren. Je vindt hier onder andere een prachtige regenwoud, watervallen en de vulkaan Soufrière. Je kan je voorstellen dat je hier meer kan doen en daarom splitten we de activiteiten graag voor je op.

Beklim de vulkaan le Soufrière

Het absolute hoogtepunt van het park is de nog actieve vulkaan Soufrière. De vulkaan is 1467 meter hoog en is het hoogste punt van de Kleine Antillen. De vulkaan is nog steeds actief, maar barse voor het laatste in 1976 uit. Inmiddels heeft zich hier een prachtig omgeving gecreëerd waar je een wandeling naar de top van de vulkaan kan maken. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur en geeft je uiteindelijk het mooiste uitzicht wat je krijgt op dit eiland.

Watervallen van Carbet

Gelegen in het hart van het regenwoud van het Nationale park vind je de prachtige watervallen van Carbet. Door het regenwoud zijn verschillende wandelpaden te vinden welke je naar de watervallen brengen. In totaal zijn er drie watervallen te vinden variërend in hoogtes van 20 tot 125 meter. De dichts bijzijnde is ongeveer 20 minuten lopen en is 110 meter hoog. Het nadeel van deze waterval is dat je deze alleen vanaf een afstandje mag bekijken. Natuurlijk zijn er onderweg voldoende riviertjes met rotsen waar je kan afkoelen.

Verblijf in 3* Hotel in
0 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €1254.00
22.png
Bekijken

Bezoek Rum- distilleerderij en museum

Wie aan de Caribbean denkt, denkt aan Rum! Een bezoek aan het distilleerderij is dan ook een absolute must. Sinds de eerste suikerrietplantages is het al een traditie in Guadeloupe. Er zijn zelfs twee soorten manieren hoe er rum gemaakt word op het eiland. Namelijk uit de suikerrietsap en de traditionele manier waarbij de ruim gemaakt wordt uit de stroop welke overblijft na het winnen van suiker uit het suikerriet. Hierna kan er witte rum gewonnen worden of laten ze na het laten rijpen in houten vaten waarna er bruine ruim overblijft. Deze laatste is een genot voor de liefhebber.

Het eiland beschikt over negen verschillende distilleerderijen waar wij aanraden om naar de plaats Sainte-Rose te gaan. Hier vind je de distilleerder Reimonenq, maar ook het rummuseum van het eiland. Bij deze laatste leer je alles over de geschiedenis en productieproces van dit lekkernij.

Bezoek Pointe-à-Pitre en het slavernij museum

Ondanks dat het niet de hoofdstad is van het eiland is Pointe-à-Pitre wel de grootste stad. De stad ligt vrijwel op de scheiding van de twee eilanden en daardoor voor iedereen gemakkelijk te bezoeken. Het plein Place de la Victoire is absoluut een bezoekje waard. Hier is vandaag de dag altijd een gezellig markt te vinden, maar was vroeger tijdens de Franse revolutie de plek waar 850 werden onthoofd. Mooi is om hier even bij stil te staan, maar natuurlijk moet je ook zeker de markt overgaan. Je vindt hier allerlei heerlijke streekproducten zoals rum, rietsuiker, koffie en cacao.

Wanneer je in deze stad bent mag ook een bezoek aan het Schoelcher Museum ontbreken. Dit museum is gewijd aan Victor Schoelcher welke zich inzetten voor het afschaffen van de slavernij. Oorspronkelijk was hij een belangrijk woordvoerder van een groep uit Parijs, maar hij zetten zich vooral hard in voor de afschaffing van slavernij in het Caribische gebied. Hij zorgde ervoor dat de productie van plantages door konden gaan, maar grote fabrieken moesten worden omgebouwd waardoor er een einde zou komen aan slavernij. In het museum krijg je een inzicht in het leven van deze inspirerende man en het verleden van de slavernij.

Mooiste stranden van Guadeloupe

Het eiland is omringd met prachtige stranden palmbomen. Daarbij is de watertemperatuur hier het gehele jaar rond de 25 graden. Een paar prachtige stranden is dan ook geen enkel probleem!

Plage de la Grande Anse bij Deshaies

Eén van de mooiste stranden op het eiland volgens vele. Plage de la Grande Anse ligt op slechts 2km van het plaatsje Deshaies en is een strand zoals je waarschijnlijk hoopt. Prachtig zandstrand met palmbomen over het hele strand. Langs het kilometerslange gebogen strand vind je helder zeewater wat langzaam afloopt. Bij het strand vind je daarnaast verschillend restaurants

Plage Caravelle bij Sainte-Anne

Eén van de beroemdste stranden van het eiland. Deze prachtige baai is zo populair dat je wel tegen vele mensen moet kunnen. Vaak is het hier namelijk erg druk en dat heeft te maken met het droomstrand. Goudgeel zand en losse palmbomen verdeelt over het hele strand. Daarbij ligt er een in de zee een beschermingsbarrière waardoor het zeewater hier redelijk rustig is. Snorkelliefhebbers kunne hier dan ook zeker hen hart ophalen. Om het strand liggen verschillende restaurants en hotels waardoor het strand erg levendig is.

Plage de la Perle bij Rifflet

Plage de la Perle is gelegen aan de noordwest kan van het eiland vlakbij de plaats Sainte-Rose. En volgens vele één van de mooiste stranden van Basse Terre. Het is een lang zandstrand waar palmbomen zorgen voor de nodige schaduw. Het strand is de afgelopen jaren iets rustiger geworden doordat de golven hier behoorlijk heftig kunnen zijn. Wanneer de golven rustig zijn is het hier heerlijk zwemmen, maar wanneer ze toenemen is het oppassen. Omgeven door verschillende kleine restaurants waar je douches en toiletten kan vinden.

Plage de Pompierre bij Terre-de-haut

Het 800 meter lange strand op het eiland Terre -de-haut. Dit is één van de kleine eilandjes gelegen om het ‘vaste land’. Het is mogelijk om op het eiland te verblijven, maar het strand staat vooral bekend bij toeristen van het ‘vaste land’. Het water is er vrij ondiep en mooi helder waardoor je hier prachtig kan snorkelen. Zee-egels kan je hier bijvoorbeeld vinden, maar ook allerlei prachtige gekleurde vissen.

Het suikerriet eiland, Marie-Galante

Nog zo een klein eilandje welke bij Guadeloupe hoort is Marie-Galante. Dit eilandje staat vooral bekend om de vele molens welke hier staan. De eerste molen werd al in 1780 geplaatst en ondanks er in de afgelopen tijd vele verloren zijn gegaan, zijn er nog tientallen te bezichtigen. Het eiland wordt ook wel het suikereiland genoemd en dat heeft te maken met de vele suikerrietplantages. Leer alles over het verbouwen van het suikerriet en over de slavernij welke zich hier heeft plaatsgevonden. Natuurlijk kan je hier ook rum proeven, want dit eiland heeft al meerdere keren een prijs gewonnen om de lokale rum welk hier gebrouwen word.

Reacties zijn gesloten.