Cityguide Pisa: Parkeren, bezienswaardigheden & de beste tips

Cityguide Pisa: Parkeren, bezienswaardigheden & de beste tips
Arno@2 Reisgids 12 oktober 2019 Gewijzigd op:

Ben je op vakantie in Toscane dan is de kans groot dat Pisa bezoeken op je to-do-list staat! Met natuurlijk als absolute hoogtepunt de toren van Pisa, maar de stad heeft gelukkig veel meer te bieden dan dat. Wij nemen je mee voor een ultiem dagje Pisa van het parkeren, de leukste bezienswaardigheden tot de beste tips. Let er voordat je vertrekt naar Pisa nog op of je moet testen voor je reis. In diverse regio’s van Italië is een vaccinatie of negatieve coronatest nog steeds verplicht.

Prijsvrij Italië banner

Beste parkeren Pisa

Pisa kan zeker in het hoogseizoen erg druk zijn. Zelfs voor de vroege vogels betekend dit soms aansluiten in de file en zoeken naar een parkeerplek. Toch zijn er een aantal tips welke je graag meegeven als het aankomt op het parkeren in Pisa.

Het makkelijks is om je auto te parkeren op Via Paparelli. Dit is een parkeerplaats buiten het centrum van Pisa, maar in slechts 15 a 20 minuten lopen sta je recht voor de toren van Pisa!

Wil je liever wat dichterbij staan dan raden wij je aan om te parken op Via Cammeo. Deze parkeerplaats kost €2,00 per uur, maar dan staat je auto wel beveiligde parkeerplaats welke de gehele dag is geopend. Een andere parkeerplaats is Via Vecchia Barbaricina. Deze is net zoals de voorgaande parkeerplaats betaald en beveiligd alleen is deze €1,50 per uur.

Wil je ook het centrum van de stad bezoeken dan kan je er ook voor kiezen om in de parkeergarage van de stad te staan. De 24 uur geopende garage Piazzale Vittorio Emanuele kost €2,00 per uur met een maximum dagtarief van €18

Prijsvrij Italië banner
Verblijf in 4* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €64.00
1.png
Bekijken

Bezienswaardigheden Pisa

Eindelijk je auto geparkeerd dan kan je eindelijk gaan genieten. Hoogstwaarschijnlijk met prachtig weer, want daar staat deze regio bekend om. Het is dan ook aan te raden om lekker vroeg in de stad aanwezig te zijn zodat je zoveel mogelijk kan doen wanneer de temperaturen nog niet zo hoog zijn. Hieronder onze top 6 met leukste bezienswaardigheden.

Toren van Pisa

Natuurlijk staat de toren van Pisa bij iedereen op één. Logisch, want nergens ter wereld ga je zoiets vinden. Leuk om te weten is dat de toren van Pisa eigenlijk een losstaande klokkentoren is van de kathedraal ernaast (Duomo di Pisa). De toren is bijna 56 meter hoog en staat ongeveer 4 meter uit het lood. Als in sinds de bouw van de derde verdieping ging de torren hellen. Maar doordat er een oorlog uitbrak met Genua en Florence werd de bouw 100 jaar stilgelegd waardoor de grond kon zetten. Dit is ook het geheim waardoor de toren nooit is omgevallen. Hadden ze direct doorgebouwd dan was waarschijnlijk de toren omgevallen. In 2001 zijn er restauraties aan de toren gedaan waardoor de overhang van 4,5 terug gebracht werd naar 3,9 meter. De toren staat dus inderdaad minder schuin als voorheen!

de toren van Pisa

Dom van Pisa

De dom van Pisa staat zoals eerder genoemd direct naast de toren. De bouw werd gestart in 1064 en is door al het witte en grijze marmer een indrukwekkend gebouw. Het gebouw werd ooit gebouwd voor Maria en is het centrale hart van het plein Piazza dei Miracoli. Absolute prachtig zijn de Porta di San Ranieri. Dit zijn de bronzen deuren van de dom. Helaas is veel van de dom verloren gegaan in 1595 waaronder de deuren. De deuren welke je nu ziet zijn een prachtig replica.

Stedentrips Europa banner

Baptisterium

De grootste doopkapel van Italië ligt op een steenworp afstand van de dom en toren. Vlak achter de Dom vind je namelijk Baptisterium. Dit is een doopkapel van de dom en is gewijd aan de beschermheilige van Florence, Johannes de Doper. Het gebouw is vooral opmerkelijk door de rond vorm en prachtige romaanse bouwstijl. Schrik niet want het gebouw is behoorlijk groot met een omtrekt van bijna 110 meter en 56 meter hoog.

kathedraal pisa

De kathedraal en dom in Pisa

Piazza dei Cavalieri

Na Piazza del Duomo is dit plein het beroemdste plein van Pisa. Zeker in de middeleeuwen speelde dit plein een belangrijke rol binnen de stad. Dit was namelijk het politieke hart doordat hier het hoofdkwartier van de ridders van de Heilige en Militaire Orde van Sint-Stefanus Paus en Martelaar gevestigd waren. Hier vind je onder ander het standbeeld van Cosimo I de’ Medici.

Tuttomondo

Echt even iets anders dan moet je het het kunstwerk Tuttomondo bezoeken! Dit prachtige graffitikunstwerk is gemaakt door de bekende kunstenaar Keith Haring. Het kunstwerk is ongeveer 180m2 en is binnen een week voltooid. Bijzonder zijn de 30 figuren op de muur welke allemaal een eigen betekenis hebben. Vlak na deze muurschildering overleed de kunstenaar waardoor dit een prachtig aandenken is.

Maak een wandeling over de stadsmuren

Sinds vorig jaar is het mogelijk om een stadswandeling te maken over de muren van Pisa. De stadsmuur gaat eigenlijk langs alle belangrijke bezienswaardigheden waar het zo ontzettend leuk is om eroverheen te wandelen. Zo zie je onder andere de archeologische vindplaats de baden van Nero. Dit zijn overblijfselen van een saunacomplex uit de Romeinse stad welke hier vroeg stond. Voor slechts 3 euro heb je toegang tot de stadsmuren waar je op verschillende plekken kan opstappen en afstappen.

rivier Arno in Pisa

De rivier Arno in Pisa

Waar eten in Pisa

Natuurlijk staat Italië bekend om het heerlijke eten. Een bezoek aan Pisa is daarom niet compleet zonder de inwendige mens te verwennen. Wij hebben daarom wat speurwerk verricht waar je het beste kan zijn in de ze stad.

Lekkerste ijs eet je bij De’ Coltelli

Deze ijsmaker heeft inmiddels meerdere vestigingen door Italië en één daarvan vind je in Pisa. Deze ijsmaker maakt meer dan 20 smaken ijs per dag en je kan geen smaak bedenken welke daar niet is verkocht. De meest bijzondere is waarschijnlijk pijnboompittenijs. Benieuwd? Je vindt ze op Lungarno Antonio Pacinotti 23

Lekker pizza eet je bij GUSTO al 129

Het is niet groot en vaak erg druk en dan weet je dat het eigenlijk maar één ding kan betekenen. Je bevindt je op een plek waar iets bijzonders moet zijn en dat is GUStO al 129. HIer eet je de allerlekkerste pizza’s van Pisa en het is dan ook niet mogelijk om na 18:30 uur hier een tafel te reserveren. De grootste fans zijn de locals en dat zegt genoeg over de kwaliteit van de pizza’s.

Prijsvrij Italië banner

Reacties zijn gesloten.