Roadtrip door de Belgische Ardennen: Ontdek de mooiste plekjes

Roadtrip door de Belgische Ardennen: Ontdek de mooiste plekjes
Redactie Holidaytrust.nl Ontdekken 25 december 2019 Gewijzigd op:

Een keer geen stedentrip naar Gent, Antwerpen of Brussel. Maar een prachtige rondreis door de Belgische Ardennen met zijn mooie landschappen en vele bezienswaardigheden. Je kan eer een mooie roadtrip doorheen maken en alle mooie plekjes ontdekken. Bewandel de wandelroutes of maak een stevige klim met je mountainbike. In de Belgische Ardennen valt veel te zien en te beleven. Ontdek samen met ons de mooiste plekjes tijdens een roadtrip door de Belgische Ardennen.

roadtrip ardennen belgie
Roadtrip door de Belgische Ardennen

Klik hier om de kaart te openen.

Het groene Malmedy

Deze stad wordt omringd door veel groen en rivieren. Er zijn maar weinig inwoners, die wel erg vriendelijk zijn. Elk jaar worden hier vele traditionele evenementen gehouden, waaronder carnaval. Ook wordt hier elk jaar een gigantische omelet gebakken van 10.000 eieren dat veel mensen trekt. Op de brasserie van Bellevaux kan je de lokale brouwerij bezoeken en het bekende Bellevaux bier proeven. Andere streekproducten worden hier ook geproduceerd en is de moeite waard om te proeven.

Malmedy
Het plaatsje Malmedy middenin de natuur.

De luxe waterbronnen van Spa

Spa is een mengelmoes van luxe winkels en natuurlijke waterbronnen. Het is een sjieke plaats waar je goed kan winkelen of kan eten in de restaurants. De waterbronnen zouden een genezende werking moeten hebben en wordt ook wel gezien waarom sauna’s en zwembaden in resorts als Spa worden gezien. Daarnaast is Spa bekend geworden door het watermerk Spa die overal geserveerd wordt. Een bezoekje aan het Spa Francorchamps kan natuurlijk ook niet ontbreken als je hier in de buurt bent.

Ninglinspo, unieke wandeling

De Ninglinspo is de enigste bergrivier van België en daardoor een absolute must om te bezoeken. Iedereen die hiernaartoe komt maakt een prachtige wandeling. De wandeling start bij de parkeerplaats van het dorpje Sedoz waar je kan kiezen uit twee wandelingen. De gele route is 2,5 km en de blauw route 6km. Je maakt hier een prachtige wandeling langs en over de rivier waar je meerdere keren over houten bruggen de rivier moet oversteken. Uiteindelijk heb je een prachtig uitzicht op het uitkijkpunt van Drouet.

Ninglinspo
Wandelen in Ninglinspo

De perfecte tussenstop bij Durbuy

Dit dorpje kan je zien als een tussenstop van je roadtrip. Het is een perfecte plek om even een kleine wandeling te maken door de smalle straatjes en je benen te strekken. Er zijn meerdere terrasjes waar je kan genieten van een lekkere koffie en de typische Belgische bonbons. Ook is dit een plek waar je bijzondere klassiekers en auto’s kan spotten. Zeker moet je even langs het kasteel van Durbuy welke aan de rivier van het dorp is gevestigd. Kortom een perfecte plek om even een pauze te houden of sportieve activiteiten te gaan doen.

Durbuy kasteel

Ontdek de grotten bij Hotton

In 1958 werd in Hotton diverse grotten ontdekt. Je kan er rondleidingen door heen krijgen en diep afdalen. Vele druisteenformaties zijn hier te bewonderen waaronder het hoogtepunt een stalagmiet van anderhalf meter hoog. De grotten hebben als bijnaam Grotten van Duizend en een Nacht gekregen omdat ze zo mooi zijn. Je kan er het hele jaar door naar toe maar reserveren is wel verstandig. Daarnaast is er een oorlogsbegraafplaats waar meer dan 600 soldaten begraven liggen door de Slag om de Ardennen.

La Roche en Ardennen

De mooiste plek in de Ardennen is het plaatsje La Roche. Je kan hier vele terrasjes pakken en genieten van de mooie omgeving. Het is hier erg toeristisch en veel mensen gaan hier een stuk fietsen. Ook zijn er diverse wandelroutes die je kan bewandelen of ga de uitdaging aan om te gaan kanoën. Daarnaast is er een oude ruïne van een Middeleeuwse burcht die je van een afstand al ziet. Zomers worden er roofvogelshows gehouden en s’avonds spookt het er best erg. Maar het hele jaar door hebt je een prachtig uitzicht over de omgeving.

La Roche en Ardennen
La Roche en Ardennen met uitzicht op de kerk en burcht

Dinant, parel aan de maas

Dinant is absoluut een unieke stad om te zien. Het is gelegen aan de maas en heeft op de achtergrond de prachtige krijtrotsen liggen. De Citadel is de absolute aandachtstrekker van het dorp, maar het heeft gelukkig nog veel meer te beiden. Zo is Citadel niet geheel ongeschonden uit de tweede wereldoorlog gekomen en is daar nog genoeg over te vinden in de stad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het wapenmuseum van de stad. Een ander bijzonder verschijning is de kleurrijke saxofoon op de Charles de Gaulle Brug.

Dinant
De Belgische plaats Dinant

Het middeleeuwse stadje Bouillon

Dit Middeleeuwse stadje heeft een plaatselijke brouwerij, oude straatjes en gezellige terrasjes. Maar het hoogtepunt is de burcht van Bouillon, een indrukwekkend gebouw die je van een afstand al ziet. Godfried van Bouillon heeft in de achtste eeuw opdracht gegeven hiervoor en het bevat een troonzaal, vergeetputten en martelkamers. De torens die er staan kan je beklimmen waardoor je een prachtig uitzicht krijgt over de stad.

Bouillon belgie
Het prachtige Bouillon

Bastogne, de Slag om Ardennen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Bastogne vooral in de Slag om Ardennen een grote rol. Dit wordt op diverse manieren herdacht, waaronder een Amerikaanse tankwagen die op het bekende Anthony McAuliffe plein staat. Meerdere museums zijn in de stad te vinden met vele informatie over de oorlog en interessante bezienswaardigheden. Natuurlijk moet je een bezoek brengen aan Memorial van Mardasson. Dit is een herdenkingsmonument ter ere van de 75.000 Amerikaanse soldaten die hier zijn omgekomen. Daarnaast is Bastogne een belangrijke stad voor de wielren liefhebbers. Jaarlijks is hier het decor voor de wielerklassieker Luik Bastenaken Luik.

Memorial van Mardasson
Memorial van Mardasson bij Bastogne

Prachtige wandelen bij Houffalize

In het Natural Park of the Two Ourthes kan je een prachtige wandeling maken van 13 kilometer. Je komt langs een rivier en je kan een stevige klim maken waardoor je 500 meter hoog komt. Je krijgt dan een indrukwekkende uitzicht die je wandeling belonen. Het park is 76.000 hectare groot en bestaat uit veel heide, veen, water en bossen. De unieke flora en fauna van de Ardenne zijn hier overal te vinden en zorgt voor prachtige plaatjes.

Wat vinden lezers van dit artikel?
0,00 beoordelingen
Welke beoordeling geef jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
Ontvang gratis de beste tips & deals
Voorkom dat je niet teveel betaald voor je volgende vakantie!
Gratis inschrijven!