Wat te doen in Bordeaux? De beste tips voor een stedentrip Bordeaux

Wat te doen in Bordeaux? De beste tips voor een stedentrip Bordeaux
Arno@2 Eten & drinken 1 augustus 2019 Gewijzigd op:

Ben je nog nooit eerder in de Bordeaux op vakantie geweest? Dan is het de moeite waard om hier je volgende stedentrip naartoe te plannen. De meeste reizigers boeken hun stedentrip naar de bekende plekken in Europa. Maar er zijn nog genoeg pareltjes in Europa te vinden die minder bekend zijn. Bordeaux is er één van en wij overtuigen je graag om hier je volgende stedentrip naartoe te plannen.

Bezoek de kathedralen en kerken van de Bordeaux

Het is zeker weten de moeite waard om tijdens je stedentrip Bordeaux kerken en kathedralen te gaan bezoeken. Eén van de mooiste kathedralen in de stad is Saint André. Deze kathedraal lijkt wel een mini kasteel en is gratis te bezoeken. Van binnen is de kathedraal net zo indrukwekkend als de buitenkant. Vooral door de afwerking met glas-in-lood. Een andere aanrader is Basolica of St. Michel. De basiliek is prachtig versierd van binnen en je mag er gewoon naar binnen. Extra speciaal is dat de kerktoren van 114 meter hoog apart van de kerk staat. De klokken zouden namelijk voor scheuren in de basiliek gezorgd hebben. Daardoor werden de klokken verplaatst.

Verblijf in 3* in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €95.00
14.png
Bekijken

Bezoek een voorstelling in Grand Théâtre

Eén van de mooiste gebouwen in de stad is Grand Théâtre. Dit zegt heel wat want de stad staat vol met oude gebouwen. Het theater is gebouwd in neoclassictische stijl en stamt uit de 18e Eeuw. Naast een indrukwekkend gebouw worden er vandaag de dag nog steeds voorstellingen gehouden. Het is zeker weten de moeite waard om aan de deur nog een paar kaartjes te kopen. Je kan zo het gebouw in volle glorie bewonderen tijdens een theatervoorstelling.

Ga wijn proeven in een wijnbar

De Bordeaux streek is natuurlijk één van de bekendste wijnstreken van Frankrijk. Een heerlijk glaasje rode of witte wijn mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je stedentrip. In de stad vindt je verschillende leuke wijnbars waar je wijn uit de streek kan drinken. Ben je een echte wijnliefhebber? Je kan op je mobiel de Urban Wine Tour downloaden. Deze tour brengt je langs de leukste wijnbars in de stad.

Bezoek La Cité du Vin

Om nog even in de wijnsferen te blijven raden we je ook nog aan om het museum La Cité du Vin te bezoeken. Het gebouw ziet er een beetje uit als het Guggenheim museum. Alleen staat dit museum niet in het teken van moderne kunst, maar in het teken van wijn! Het is een interactief museum, waarbij je zelfs gaat leren hoe je wijn moet presenteren of smaken onderscheiden. Liefhebbers van wijn moeten zeker weten naar dit museum gaan.

Bezoek poort van de stad: Porte Cailhau

Deze middeleeuwse stadspoort is gevestigd vlak langs de Garonne. Hier vind je verschillende gezellige pleintjes en kan je de poort nog beklimmen waardoor jee een prachtig uitzicht hebt.

Bezoek de hippe wijk Darwin

Eén van de hippe wijken van de stad is Darwin. Je vindt de wijk aan de overkant van La Garonne rivier. Je vindt hier oude pakhuizen die een nieuw doeleinde gekregen hebben. Ineens zijn er hippe restaurants en winkeltjes in gevestigd. Ben je meer een liefhebber van bier, i.p.v. wijn? Dan moet je zeker weten een officieel Darwin biertje geprobeerd hebben. Deze wordt in één van de pakhuizen hier gebrouwen. De wijk Darwin is ook een aanrader om lekker uit eten te gaan of gewoon een drankje te drinken.

Maak de mooiste foto’s bij Palace de la Bourse

Fotografen kunnen sowieso hun hart ophalen in Bordeaux. Het stadscentrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en staat vol met oude gebouwen. Eén van de mooiste pleinen van de stad ligt bij Palace de la Bourse. Dit plein is vooral leuk voor fotograven. Het paleis was ooit van Koning Louis XV en hij liet het spiegelplein voor z’n paleis aanleggen. Het is een 130 meter grote plas met een klein laagje water die reflecteert als een spiegel. Vanwege de warmteverschillen ontstaat er ook vaak mist op het plein. Dit zorgt voor prachtige foto’s bij het paleis.

Bezoek de markten van Bordeaux

Natuurlijk kan een Franse stad niet zonder een markt. Er zijn verschillende markten in de stad te vinden op wisselende dagen in de week. Op zaterdagochtend is er een weekmarkt voor de lokale bevolking bij Saint-Michel. Drie keer per week is er ook nog een rommelmarkt, waarbij je met een beetje geluk antiek kan scoren. Op zondag kan je bij slecht weer Marché des Capucins bezoeken. Dit is een overdekte markt waar je ook nog eens heerlijk kan lunchen. Kortom je hoeft je echt niet te vervelen tijdens een bezoek aan Bordeaux.

Proef de heerlijke canelé

Bordeaux en wijn gaan hand in hand, maar Canelés zijn in deze traditie net zo belangrijk. Het verhaal gaat dat er in de wijnproductie eiwitten werden gebruikt waarna de eidooiers overbleven. De Canelés is hieruit voortgekomen welke heerlijk crispy van buiten en smeuïg van binnen is. De heerlijke smaak van vanille moet je tegemoet komen, maar tegenwoordig moet je niet raar kijken als je ook rum proeft. Dit zat alleen niet in het traditionele recept. Wij raden je in ieder geval Baillardran aan om je Canelé te halen! Ze zitten op verschillende plekken in de stad dus het kan niet anders dan dat je er één tegenkomt

https://www.instagram.com/p/Bm-r4vAFNzs/

Huur een auto en bezoek de kastelen in de omgeving

De omgeving van Bordeaux zit vol prachtige kastelen en wijnhuizen. Het is de moeite waard om een auto te huren. Met de auto kan je ook in de omgeving rijden en deze kastelen bezoeken als uitstapje buiten de stad. Bij een aantal wijnhuizen kan je een rondleiding maken en uiteraard wijn proeven. De proeverijen bij de prachtige kastelen zijn zeker weten een aanrader!

Tags:

Reacties zijn gesloten.