Macarons in Parijs! De 7 beste patisseries van Parijs

Macarons in Parijs! De 7 beste patisseries van Parijs
Arno@2 Eten & drinken 25 mei 2019 Gewijzigd op:

Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Het lezen van deze inhoud zal het water in je mond doen lopen 😀 Je vakantie is niet compleet zonder lekker eten en laat Parijs nou zo een stad zijn waar dit geweldig kan. De Franse keuken is heerlijk, maar wist je ook dat Frankrijk bol staat van de geweldige patisseries? Parijs is zo een stad welke bol staat van deze pareltjes. En natuurlijk mag dan een heerlijke macaron niet ontbreken! Wij zijn op jacht gegaan en wij raden aan om ze allemaal even te proeven! Gewoon voor de zekerheid 😉


Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Parijs

Ladurée: gevestigde naam in en buiten Parijs

Ladurée is een begrip in Parijs en verkoopt meer dan 15.000 macarons per dag! De kans is groot dat je in een lange rij moet plaatsnemen, maar dat is het dik en dwars waard. Hier koop je de allerlekkerste macarons van Parijs welke vaak zijn geïnspireerd op het seizoen. Groot voordeel is dat er meerdere vestigingen door de stad zijn verdeeld, maar die op Av. des Champs-Élysées is wel de mooiste wat ons betreft!

https://www.instagram.com/p/Bw1I80YFse-/

Bezoeken kan op Avenu des Champs-Élysées

Verblijf in 2* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

Pierre Hermé: waanzinnige smaakcombinaties

Als je bekend bent met Parijs dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Pierre Hermé. Dit is één van Parijs beste Franse patisserie en heeft meerdere winkels door de stad. Leuk om te weten is dat hij op 14-jarige leeftijd is begonnen met het vak als stagiair bij Gaston Lenôtre. Ja dit is de chef welke een belangrijke rol speelt in de Disneyfilm ratatouille. Net zoals Ladurée zal je hier rekening moeten houden met veel mensen, want het kan hier behoorlijk druk zijn. De macarons zijn hier heerlijk, maar bovendien super verrassend! Hier kan super leuke smaakcombinaties verkrijgen wat een echt kenmerk van deze patisserie is!

https://www.instagram.com/p/Bx1Zr9WHwfW/

Bezoeken kan op 235 Rue Saint-Honore

Sadaharu Aoki: Macarons met een Japanse stijl

Wat is er nou beter dan de Franse en Japanse keuken te combineren! Sadaharu Aoki is een Japanse patisserie gevestigd in Parijs. Hij combineert traditionele franse macarons met Japanse ingrediënten. Denk hierbij aan sesam, wasabi en houjicha of umeboshi. Een echte aanrader als je het ons vraagt!

https://www.instagram.com/p/BoWhxbDnfdE/

Bezoek kan op 35 rue de vaugirard

Pierre Marcolini: De snoeptempel van de Belgische chocolatier

Deze Belgische chocolatier reist de hele wereld rond om te werken met de meest bijzondere cacaobonen. Pierre Marcolini strijdt vandaag de dag nog steeds om deze lekkernijen te herstellen van wat mensen noemen een “doodzonde”. Bij hem geniet je van zeldzame en heerlijke smaakcombinaties! De drive om alleen de allerbeste producten te gebruiken zorgt voor zijn unieke smaak. Proef bijvoorbeeld eens de heerlijke speculaas macaron!

https://www.instagram.com/p/Bxg7PPBjN2J/

Bezoeken kan op 235 Rue Saint-Honoré


Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Parijs

Sitron: Macarons met bloem van rijst en mais

Ja je leest het goed! Deze patisserie heeft de traditionele bloem de deur uit gedaan en bakt met bloem van rijs en mais. Hierdoor is alle gebak en dus ook de macarons allemaal gluten en lactose vrij! Super handig toch als je dit liever of moet vermijden? Bovendien houden ze ook rekening met allerlei andere soorten allergieën

https://www.instagram.com/p/BiEUXAilkB8/

Bezoek kan op 15 Rue Marie Stuart

La Maison du Chocolat: De zachtste macarons

La Maison du Chocolat een patisserie waarbij chocolade een belangrijke rol speelt. Daarnaast gebruikt hij Franse meringue waardor je een zachtere en minder koekachtige schil krijgt. De macarons zien er misschien iets doffer uit dan je gewend bent, maar dat komt doordat er geen onnatuurlijke kleurstoffen worden gebruikt.

https://www.instagram.com/p/Bxzy6u1gna9/

Bezoek kan op 225 rue du Faubourg Saint Honoré 

Hugo & Victor: Organisch en natuurlijke macarons

Wil jij er zeker van zijn dat de macarons zo natuurlijk mogelijk worden gemaakt dan ben je hier aan het juiste adres! Leuk om te weten is dat ze optimaal gebruik maken van seizoengebonden groente en fruit! Ja je leest het goed! Je moet dus niet raar opkijken als je opeens een vleugje rode biet proeft

https://www.instagram.com/p/BZjAnIZjM0l/

Bezoek kan op 40 boulevard Raspail 


Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Parijs

Reacties zijn gesloten.