Weekendje Ameland? 9x de leukste dingen om te doen

Weekendje Ameland? 9x de leukste dingen om te doen
Arno@2 Eigen land 4 februari 2020 Gewijzigd op:

Waarom een weekendje Ameland altijd een goede keuze is.

Geniet van je weekendje Ameland. Ga er even heerlijk tussenuit in Nederland met een verdiend weekendje Ameland. Dit Nederlandse eiland is perfect om een weekend naartoe te gaan. Tijdens je weekend op dit mooie Waddeneiland,  eiland hoef je absoluut niet te vervelen. Net zoals een vakantie op Texel, is er veel te doen. Wij hebben de 9 leukste dingen om te doen voor je verzameld. Handig als je nog op zoek bent naar een leuke activiteit om te ondernemen.

Last minute weekend Ameland of Texel boeken

Een last minute weekendje weg Waddeneilanden? Vaak zijn er last minute mogelijkheden een huisje Ameland of Texel te boeken. Wat dacht je van een last minute huisje in de duinen? Een last minute is goedkoper. En je boekt je last minute huisje + overtocht met de veerboot pas als de weersverwachting goed is. Boek hier een last minute huisje Ameland in de duinen.

Bezoek de vuurtoren van Ameland

Net buiten het plaatsje Hollum vindt je de beroemde vuurtoren van Ameland. De vuurtoren is gemaakt uit gietijzer in 1880. Het was toen de eerste vuurtoren voor het eiland. Tot 2004 werden schepen nog steeds via deze vuurtoren naar binnen gebracht. Vandaag de dag wordt de vuurtoren vooral bezocht door toeristen. Via 236 traptreden kan je de top van de vuurtoren bereiken.

Verblijf in 3* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €196.00
1.png
Bekijken

Neem deel aan de Robbentochten

Als je op een eiland verblijft, dan is het natuurlijk geweldig om ook de zee op te gaan. Tijdens de robbentocht ga je met een speciale boot de Waddenzee op. Met de boot bezoek je een robbenplaat. De robbenplaat is een soort zandbank waar zeehonden op uitrusten. Tijdens een tocht met de boot heb je een prachtig uitzicht over Ameland en kan je tientallen zeehondjes spotten. De schipper zal je tijdens de tocht ook vertellen over de natuur en omgeving.

Natuurcentrum Ameland

Ameland heeft een unieke natuur in tegenstelling tot de rest van Nederland. In het Natuurcentrum Ameland leer je alles over de natuur. Er is zelfs een klein aquarium waarin je de vissen van de Waddenzee kan zien. Het museum staat bekend om de interactieve tentoonstellingen. Het is voor jong en oud leuk om er een bezoek aan te brengen. Regelmatig worden de tentoonstellingen vernieuwd. Het is dus zelfs leuk om nog een keer terug te keren als je in het verleden al een keer geweest bent.

Juttersmuseum Swartwoude

De meeste boeren op Ameland konden helaas niet rondkomen van hun werk als boer. Daarom besloten ze ook aan de slag te gaan als jutter. In het juttermuseum in Swartwoude kan je zien wat de jutters allemaal verzameld hebben in de jaren. Daarnaast leer je over het boerenleven vanaf 1900 tot nu. Je kan zelfs een kijkje nemen in een oude boerderij. Vooral de vondsten die de boeren door de jaren heen deden op het strand zijn indrukwekkend om te zien. Je krijgt zo een goed beeld van wat er allemaal aanspoelt op Ameland.

Ga wadlopen met een gids

Als er iets past bij Ameland, dan is het natuurlijk wadlopen. Met een gids kan je in de vroege ochtend een bijzonder stukje natuur spotten op Ameland. Tijdens het wadlopen kom je verschillende vogelsoorten tegen. De gids zal je van alles vertellen over de vogels die je tegenkomt. Ben je nog nooit wezen wadlopen? De kans is groot dat je nog een keer wilt als je het ooit een keer gedaan hebt. Ameland is natuurlijk de perfecte plek om te gaan wadlopen.

Maak een fiets of wandeltocht door Het Oerd

Ameland heeft natuurlijk een bijzondere natuur met verschillende duinen. Een verzameling duinen bij elkaar wordt Het Oerd genoemd. Fiets naar het begin van de wandelroute en parkeer hier je fiets om te gaan wandelen. Als je een vogelliefhebber bent, dan kan je hier uitstekend vogels spotten. Je komt er vogels tegen zoals de scholekster, grutto, wulp en toreluur. Als je heel veel geluk hebt kan je ook nog ander wild spotten tijdens de wandeltocht. Mits je stil genoeg bent kan je soms een wilde ree spotten die door de duinen heen springt.

Breng een bezoek aan de slijterij Nobel

Al vier generaties lang wordt er op Ameland een eigen zoete likeur gestookt genaamd Nobel. De familie Nobel begon generaties geleden een eigen café op het eiland. De familie ontwikkelde in dit café een eigen likeur genaamd Nobel. De likeur werd eerst alleen in het café geschonken, maar later ook verkocht in een eigen winkeltje bij het café. De productie is door de jaren heen gemoderniseerd, maar je kan op Ameland je eigen Nobeltje Experience meemaken. Je kan het drankje komen proeven of erover leren. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen fles Nobel mee naar huis te nemen.

Koren- en Mosterdmolen de Verwachting

De Verwachting is een molen die gebouwd is rond 1840. In 1949 werd de molen helaas gesloopt, maar in 1988 werd besloten de molen ter herbouwen. De molen werd gebruikt om meel en mosterd te malen. Tijdens een bezoek aan de Molen laten de molenaars hun werkzaamheden zien. Je kan hier zien hoe de mosterd gemalen wordt tot een eindproduct door een molen. De eindproducten kan je na afloop ook nog eens aanschaffen in het molenwinkeltje. Overigens worden de producten niet alleen verkocht in het winkeltje. De kans is groot dat je in de verschillende restaurants mosterd geserveerd krijgt die gemaakt is in de Verwachting.

Bezoek de Nes

Eén van de grootste dorpen op Ameland is de Nes. Er wonen hier 1.200 inwoners en hier vindt je de moderne winkels en een gezellig uitgaanscentrum. Ondanks dat er moderne winkels te vinden zijn kom je in het centrum nog verschillende oude woningen tegen. Ten noorden van het dorp vindt je de korenmolen Phenix. Sinds 1982 is de molen geopend voor het publiek. In de molen wordt graan tot meel vermalen. Dit meel wordt gebruikt om molenbrood mee te bakken. Verschillende bakkers op het eiland werken met dit meel voor hun molenbrood. In het dorp vindt je tevens nog een oud commanduershuisje uit 1625. Het is zeker de moeite waard om dit huisje in de Rixt van Doniastraat te bewonderen.

Ook leuk is om een weekend naar Texel te gaan!

Reacties zijn gesloten.