Christelijke vakantieparken

Christelijke vakantieparken
Hans@1 Eigen land 8 april 2022 Gewijzigd op:
Het aanbod Christelijke vakantieparken.

Wie op zoek is naar Christelijke vakantieparken ontdekt als snel dat de spoeling dun is. Ofschoon de vraag naar een huisje of bungalow op een Christelijk vakantiepark groot is, is het aanbod relatief gering. Dat komt mede omdat het commerciële belang van een vakantiepark soms voor gaat op de Christelijke identiteit en niet iedere gelovige behoefte heeft een aan een huisje op een specifiek christelijk vakantiepark.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle RCN Vakantieparken

Wat is het kenmerk van Christelijke vakantieparken?

Christelijke vakantieparken hebben hun oorsprong vaak in de kerk. Zo zijn de RCN vakantieparken ooit opgericht door de Protestantse kerk.  Doel is dan om iedereen in staat te stellen om een leuke en verantwoorde vakantie te kunnen vieren. Ook mensen in de bijstand, vluchtelingen en minder bedeelden. Een ander thema welke bij alle christelijke vakantieparken speelt, is de zondagsrust. Als christen wil je ook graag op vakantie gaan maar tegelijkertijd wel de zondagsrust op de juiste manier invulling geven. Naar een online kerkdienst luisteren bijvoorbeeld of fysiek naar de kerk gaan.

kinderen in het bos

Spelende kinderen in het bos

Kerkdiensten op christelijke vakantieparken

Bijna alle vakantieparken die zich presenteren als “christelijk vakantiepark” bieden in de zomervakanties kerkdiensten op of nabij het park aan. Je kunt dus gewoon tijdens je vakantie op zondag naar de kerk gaan of naar een gekozen online kerkdienst luisteren.

Gelijkgestemden ontmoeten op een Christelijk vakantiepark.

Wat is er leuker dan gelijkgestemden ontmoeten tijdens je vakantie. Dat geldt voor een jongeren vakantie maar zeker ook voor een gezinsvakantie met opgroeiende kinderen. De meeste mensen die een huisje, bungalow of villa boeken op een vakantiepark met christelijke identiteit doen dat bewust. Ze kiezen bewust voor een christelijk vakantiepark en de bijbehorende zondagsrust. Dat maakt dat ontmoetingen bijzonder zijn.  Je hebt, in hoofdlijnen,  dezelfde christelijke normen en waarden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle RCN Vakantieparken

Een christelijk vakantiepark kan zeker luxe zijn.

Wie denkt dat je geen luxe vakantie kan vieren op een christelijk vakantiepark heeft het mis. Op diverse christelijke vakantieparken in Nederland en het buitenland vind je uiterst luxe vakantieverblijven. Het is bij een aantal van die parken zelfs mogelijk een huisje met jacuzzi te huren of een huisje met aanlegsteiger aan het water. Kijk voor de laatste optie maar eens naar het christelijke vakantiepark, “vakantiehuis Nunspeet” aan het Veluwemeer.

varen met vrienden

Christelijke vakantieparken met binnenzwembad.

Bijna alle christelijke vakantieparken zijn gericht op een vakantie met kinderen. En kinderen houden meestal van zwemmen, een zwembad of zwemplas.  De meeste christelijke parken hebben een binnenzwembad en soms zelfs overdekt zwembad en indoorspeeltuin. Dat maakt zo een park extra aantrekkelijk voor een verblijf in het voorjaar of najaar.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle RCN Vakantieparken

15 leukste vakantieparken met kinderen

Eerder schreven we een artikel over de 15 leukste vakantieparken met kinderen in Nederland. Ofschoon het hier geen christelijke vakantieparken betreft, kunnen deze tips toch handig zijn.

vakantiepark met indoorspeeltuin

Vakantiehuizen grote gezinnen

De meeste christelijke gezinnen hebben meer dan 3 of 4 kinderen. Dat maakt dat er veel behoefte is aan grote vakantiehuizen. Op de meeste vakantieparken voor christenen vind je dan ook grote vakantiehuizen en groepsaccommodaties. Dan kan je zelfs met een gezin van 6, 7, 8 of meer personen op vakantie.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle RCN Vakantieparken

Een vakantie met hond boeken op een Christelijk vakantiepark.

Op veel Christelijke bungalowparken en campings zijn honden welkom. Dat maakt dat je ook met honden een christelijke vakantie kunt boeken, ook op een honden camping.  In de meeste huisjes zijn maximaal 2 honden toegestaan.

Reacties zijn gesloten.