10x doen op je vakantie op Texel

10x doen op je vakantie op Texel
Arno@2 Dagje uit 24 juni 2019 Gewijzigd op:
Je vakantie op Texel.

Texel is het leukste waddeneiland en ideaal voor een vakantie Waddeneilanden of als uitstapje. Het is net even wat groter dan Ameland. Heerlijke stranden, lekker eten en leuke activiteiten maken dit eiland zo gewild! Wij hebben in ieder geval de leukste activiteiten gevonden om te doen op Texel. Huur om helemaal tot rust te komen een huisje in de duinen in Texel.

Texel is ook ideaal voor een familieweekend.

Zo wordt je vakantie op Texel nog leuker.

Dat is ook prima te doen als je alleenstaand bent en alleen op reis gaat. Het huren van een huisje in de natuur maakt je vakantie op Texel nog leuker. En voor een vakantie met de hond, kan je een hotelkamer huren op Texel of een van de Waddeneilanden. Op Texel, Ameland en Schiermonnikoog vind je meerdere hotels waar huisdieren toegestaan zijn.

Een weekendje Texel is ook aantrekkelijk voor een eenoudervakantie

Boek bijvoorbeeld een hotel met hond bij Fletcher of Van Der Valk.

Verblijf in 3* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €196.00
1.png
Bekijken

Het natuurmuseum Ecomare

Bezoek tijdens je vakantie op Texel Ecomare. Is het weer even iets minder dan is Ecomare is een heerlijke dagje uit voor alle leeftijden. Je vindt hier zeehonden, bruinvissen, vogels en allerlei andere zeedieren vinden. Of bezoek de prachtige expositie waar je onder andere reusachtige walvisskeletten kan bewonderen. Voor een prachtig wandeling ben je hier ook op het juiste adres! Maak een leuke wandeltocht met digitale gids om zo alles over het duingebied te weten te komen.

Bezoek Texelse bierbrouwerij

Het eiland staat bekend om haar heerlijke lokale producten waarvan bier één van de belangrijkste is. En daarvan is Skuumkoppe de allerbekendste en volgens vele de lekkerste! De brouwerij is nog steeds in productie en vandaag de dag ook nog te bezoeken. Tijdens de rondleiding krijg je een film te zien hoe het bier precies gebrouwd wordt waarna je het brouwhuis zelf gaat bezoeken. Voor een rondleiding betaal je €19,00 waar natuurlijk het proeven van de Skuumkoppe een belangrijke rol speelt. Ook is het mogelijk om afsluitend ook nog een proeverij te doen.

De vuurtoren bezoeken

Bij een vakantie op Texel hoort een bezoek aan het strand en vuurtoren. Onmisbaar is de vuurtoren op Texel! Waarschijnlijk zie je de rode toren al bij aankomst op het eiland en een bezoekje hieraan mag dan ook zeker niet ontbreken. De vuurtoren kan je vinden bij paal 33 en is nog steeds te bezoeken. Het leuk is dat de er een nieuwe toren om de oude toren heen is gebouwd waardoor je tussen de wanden van de torens inloopt. Een ander leuk weetje is dat de toren ooit roze was! Dit kwam doordat er slechte verf was gebuikt.

Strand, strand en nog eens strand!

Texel beschikt over prachtige brede stranden en het grootste voordeel is dat hier altijd plek is. Wist je dat er aan de noordkant van het eiland zelfs parelwitte stranden te vinden zijn! Heerlijk om overdag heerlijk bij te kleuren of in de avond te genieten van een prachtige zonsondergang.

Last minute Texel

Een last minute weekendje weg? Zin in een avontuur?  Boek dan een last minute Texel. Kies een last minute hotel Texel uit of boek een huisje of bungalow op een last minute bungalowpark Texel. De hond mag mee. Ook beschikbaar als je een last minute voor 8 personen zoekt.

Uniek natuurgebied: De slufter

Een vakantie in Texel betekent genieten van een overweldigende natuur. Het natuurgebied De Slufter is absoluut uniek. De Slufter is het enigste natuurgebied waarbij de zee het land binnenstroomt. Na verschillende pogingen om dit tegen te gaan is er in de twintigste eeuw besloten om het zo te laten. Na een storm loopt dit gebied (deels) onder water waardoor er een uniek landschap is gevormd. Hier leven voornamelijk planten welke tegen het zoutwater kunnen en is het een gebied waar vogels hun toevlucht zoeken.

Kaasboerderij Wezenspyk

Natuurlijk mag de echte Texelse kaas niet ontbreken. Bij de kaasmakerij worden dagelijks nog kazen gemaakt waar je het hele proces kan zien. In de kaasopslag ligt 25.000 kg aan kaas te rijpen welke vervolgens hun doorgang vinden naar de Kaaswinkel. Bij de kaaswinkel staan de kazen op tafel uitgestald waar medewerkers je alles over dit echte Nederlandse lekkernij alles kunnen vertellen. Er is zelfs een heus kaascafé waar je naast een kopje koffie ook kan genieten van een heerlijke kaasfondue!

Leukste fietsroutes

Je ontkomt er eigenlijk niet aan op het eiland, fietsen. Als je op vakantie gaat naar het eiland is het dan ook zeker aan te raden om fietsen te huren. Groot voordeel is dat je s’avonds gewoon wat kan drinken en zo terug kan op de fiets! Ander voordeel is dat het eiland een paar super leuke fietsroutes heeft.

  • Lammetjesfietsroute: Texel telt net zoveel schapen als inwoners en alleen daarom is deze 35km lange route al de moeite waard. Fiets langs de schapenhotspot Hoge berg waar je verschillen tuinwallen en schapenboeten vind. Langs de zeedijk vind je kudde schapen welke door hun getrappel zorgen voor het verstevigen van de dijk. Vervolgd door een tussenstop bij specialiteitenslagerij Goënga of vleesboerderij Hoogvliet vind je de lekkerste lekkernij voor thuis. Afsluitend kom je bij het oude stolpboerderij waarna je weer bij het startpunt aankomt.
  • Jan Wolkers fietsroute: Jan Wolkers is één van de bekendste Texelse bewoners en staat vooral bekend om zijn boek Turks Fruit. De 30km lange route brengt je langs verschillende plekke waar Jan Wolkers iets mee had.

Juttersmuseum Flora

Bij een vakantie Texel hoort zeker een museumbezoek. Het museum noemt zichzelf het leukste familiemuseum van Texel! Hier vind je 75 jaar aan gevonden vondsten op de Texelse stranden. Sommige vondsten liggen bijvoorbeeld nog steeds in water omdat deze te kwetsbaar zijn om naar boven te halen. Voor kinderen is het museum super leuk, want naast de vele schatten is er ook een grote speeltuin en een leuke interactieve speurtocht te doen! Voor slechts €6,00 voor volwassenen en €4,75 voor kinderen is het museum al te bezoeken

Vis eten bij De Oude Vismarkt

Even terug in de tijd bij de De Oude Vismarkt op Texel. Deze viswinkel is een begrip op het eiland welke nog zelfs dagelijkse verse, gerookte en gebakken vis verkoopt. Eet een heerlijk visje en neem wat lekkers mee voor thuis, want de vis is volgens de beoordelingen erg lekker

Uniek maakt de expositie “Leven van de vis“. Deze interactieve expositie is gratis toegankelijk en gaat over de rijke geschiedenis van de Texelse visserij.

Drink een heerlijk Juttertje!

Je vakantie op Texel is pas compleet met een lekker drankje. Bovenop de acht hierboven genoemde tips hebben wij nog een extra tip! Op het eiland is overal de Texelse kruidenbitter Juttertje te vinden. Persoonlijk ben ik er gek op en sluit ik mijn dag op Texel dan ook maar wat graag af met een klein glaasje hiervan. Niet teveel, maar gewoon een heerlijke shot voor het slapen gaan. Proost!

Reacties zijn gesloten.