Doen omgeving Center Parcs Meerdal: 8x de beste tips

Doen omgeving Center Parcs Meerdal: 8x de beste tips
Arno@2 Eigen land 23 september 2020 Gewijzigd op:

Wil je iets doen in de omgeving van Center Parcs Meerdal dan zit je hier goed! Waarschijnlijk heb je een leuke vakantie in Limburg op het park geboekt en ben je alvast aan het rondneuzen wat je in de omgeving allemaal kan vinden. Groot gelijk, want de omgeving leent zich prima om een leuk uitstapje te maken. Leuke attractieparken, musea, winkelcentra en andere uitjes hier voor je opgesomd.

Aardbeienland

Heb je wat jongeren kinderen dan is een uitstapje naar Aardbeienland een absolute aanrader. Eerder schreef ik al over deze leuke activiteit tijdens mijn review over Roompot Klein Vink. Aardbeienland is een kleinschalig park waar alles draait om de aardbei. Maak een leuke speurtocht en leer alles over dit populaire stukje fruit. Daarnaast is er een leuk restaurant waar je tevens gerechten kan eten met aardbeien. Een super leuke middag waar de kinderen ongetwijfeld met veel plezier op terug zullen kijken.

Toverland

Opzoek naar iets leuks om te doen in de omgeving van Center Parcs Meerdal? Toverland is nog een vrij jong attractiepark in Nederland en ligt op ongeveer 10km afstand van Center Parcs Meerdal. Het park neemt je mee in de verschillende werelden waar alles in het teken zal staan van toveren. Ontdek Oostenrijkse avonturen in Wunderwald, Tropische magie in Port Laguna of ontdek de middeleeuwen in Ithaka. Elke wereld neemt je mee in een totaal nieuwe magische ervaring met natuurlijk attracties voor jong en oud.

Een online ticket voor oudere is €29,00 en voor kinderen €23,00.

pretpark Tivoli in Kopenhagen

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminutes bij Center Parcs

Kasteel(tuinen) Arcen

De Kasteeltuinen van arcen zijn één van de mooiste van Europa en heeft met 32 hectare meer dan genoeg om te ontdekken. Het bestaat uit meer dan 15 verschillende tuinen die stuk voor stuk zijn voorzien van prachtig bloemen, planten, struiken en bomen. Daarbij is het 17e eeuwse kasteel ook nog te bezoeken en is er voor de kinderen ook voldoende te doen. Zo kunnen zij midgetgolfen op de 21-holes baan of spelen in de grote speeltuin. Natuurlijk is de dag niet compleet zonder lekker hapje of drankje in de tuinen van het kasteel.

Oorlogsmuseum

Op 16km ligt één van de mooiste oorlogsmusea van ons land. Het oorlogsmuseum van Overloon geef je een indrukwekkend inzicht in alles wat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkend verhaal waar 5 jaar van oorlog voorbij zullen komen waar meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren. Je kan onder meer een kijkje nemen in enkele wagens, maar ook een vliegtuig die werd gebruikt tijdens D-Day. Kortom je stapt terug in de tijd waar je op een interactieve manier alles leert over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding ervan.

Volwassenen kunnen al naar binnen voor €16 en kinderen voor €11

Hertog Jan Brouwerij

Ook bij het plaatsje Arcen vind je een waanzinnige bierbrouwerij. Een brouwerij welke vandaag de dag nog steeds in gebruik is en waar het bier van Hertog Jan nog steeds met kopere ketels wordt gebrouwen. Je vindt hier niet de pils, maar vooral de speciaal bieren zoals de bekende Grand Prestige. Drie dagen in de week brouwen ze de speciaal bieren en de rest van de week zijn ze open voor gasten. Vandaar dat de brouwerij van maandag t/m woensdag nog toegankelijk is.

Een rondleiding is een absolute aanrader, want aan de hand van een brouwer krijg je een rondleiding en proeverij. Ze nemen je mee van de grondstoffen, tot de productie en de opslag. Werkelijk elk stukje waar iets met het bier wordt gedaan, krijg je al bezoeker te zien en proeven. Zo proef je onder meer het bier als het net gebrouwen is en wanneer het al even in de fles zit. Want ook bier kan met de jaren lekkerder worden! Na afloop kom je in de winkel terecht en kan je enkele heerlijke bieren inslaan.

Aan de overkant van de brouwerij vind je het restaurant. Hier kan je natuurlijk de net gebrouwen bieren kiezen, maar ook gerechten die er perfect bij aansluiten. Er zijn zelfs gerechten waar ze het bier in verwerken. Kortom voor de bierliefhebber ene absolute must om te bezoeken.

brouwerij

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminutes bij Center Parcs

Shoppen in Oberhausen

Aangezien we vlakbij de Duitse grens zitten, maken we ook een uitstapje naar onze buren. Dit keer raad ik je aan om naar Oberhausen te gaan. Je vindt hier naast één van de groot skihallen, maar ook één van de grootste winkelcentra ter wereld. Zeker wanneer het wat slechter weer is, moet je hier absoluut een bezoek aan brengen. Meer dan 2000 winkels zijn hier gevestigd waaronder vrijwel alle grote merken. Tevens zit er een groot horecaplein waar je fantastisch kan eten.

Ben je er in de winter dan is er nog een reden om naar het Centro van Oberhausen te gaan! Rond het Centro staan dan talloze kerststallen waar je rustig een paar uur kan ronddwalen. Koop de leukste cadeautjes voor de kerstdagen en geniet van al het lekkers wat hier te koop is. Ja ook traditionele braadworsten zijn er dan te vinden. Heerlijk!

Themapark Mind Mystery

Niet is wat het lijk bij het themapark Mind Mystery. Continue wordt je in dit themapark blootgesteld aan een avontuur vol gekkigheid. Het verhaal gaat over een uitvinden die experimenteert met menselijke waarnemingen. Tijdens één van deze experimenten ontstond een grote knal en belanden het huis op de kop. Sierbrand is sindsdien spoorloos, maar zijn uitvindingen staan er nog wel. Dit alles is te ontdekken in het bijzondere park van deze uitvinder.

Kinderen kunnen onder meer kennis maken met een spiegeldoolhof, maar zullen ook het huis betreden waar het lijkt of alles op zijn kop staat. Super leuk om daar wat foto’s te maken waar je aan het bed hangt (terwijl je gewoon rechtop staat). Eigenlijk overal waar je op het park bent, zal je merken dat er gespeeld word met je brein.

Volwassen kosten €14,95 en kinderen €10,95

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminutes bij Center Parcs

Zooparc Overloon

Klaar voor een heerlijke expeditie op Zooparc Overloon? Ontdek hier de prachtige wereld van het park waar dieren genieten van prachtige verblijven. Aan de hand van de verschillende gebieden ontdek je dieren zoals ze in het echt ook leven. Ontdek bijvoorbeeld wat er in de Amazone leeft of maak een uitstapje naar Het Afrikaanse Ngorongoro. Dit jaar kan je zelfs een stapje terug in de tijd maken door de dinoweken. Langs een wandelroute maak je kennis met 14 verschillende dino’s waaronder de Triceratops van maar liefst 9 meter!

Heb jij nog tips om te doen in de omgeving van Center Parcs Meerdal? Laat het hieronder in de reacties weten!

Reacties zijn gesloten.