Alles over de kerstmarkt en winkelcentrum Centro in Oberhausen

Alles over de kerstmarkt en winkelcentrum Centro in Oberhausen
Arno@2 Dagje uit 5 december 2019 Gewijzigd op:

December is de perfect maand om een bezoek te brengen aan de kerstmarkt en het winkelcentrum (Centro) van Oberhausen. De kerstmarkt ligt namelijk om het winkelcentrum waardoor je hier gemakkelijk een hele dag kan verblijven. Shop in het winkelcentrum en sluit af bij de gezellige kerststalletjes van de kerstmarkt. Een heerlijk gluhwein of broodje braadworst mag dan natuurlijk niet ontbreken.

De kerstmarkt in Oberhausen

Van midden november tot vlak na de feestdagen kan je de kerstmarkt in Oberhausen bezoeken. De kerstmarkt is ongelofelijk populair en dat heeft natuurlijk te maken met de winkelcentrum welke ernaast ligt, maar ook omdat de kerstmarkt gewoon erg leuk is. In totaal zijn er 150 verschillende houten stalletjes te vinden waar de kerstsfeer vanaf spat. Over de hele kerstmarkt is er natuurlijk heerlijk eten en drinken te vinden, maar ook allerlei stalletjes waar je unieke kerst- versiering en cadeaus kan vinden.

Stedentrips vriendinnen banner

Ook is er aan de kinderen gedacht! Zo zijn er op de kerstmarkt verschillende activiteiten te vinden zoals de kerstdraaimolen, spelen in de sneeuw en is er een heuse sleebaan waar ze met een mat vanaf kunnen glijdenen. Genoeg vertier voor de kinderen om even hen energie kwijt te raken na een lange dag winkelen.

Wil je de kerstmarkt bezoeken dan kan dit van 15 november t/m 23 november van 11:00 t/m 22:00 uur. Let op dat de kerstmarkt op zondag een uurtje eerder dichtgaat en op zaterdag een uurtje eerder open.

Centro Oberhausen

Vlak over de Nederlandse grens vind je het winkelcentrum van Centro. het gehele jaar geopend van maandag t/m zaterdag met meer dan 200 winkels. In de decembermaand echt een feestje, want dan is het hele winkelcentrum versierd met de meest prachtige kerstversiering!

Het aanbod van winkels is erg gevarieerd, maar je kan er vanuit gaan dat alle grote merken hier zijn gevestigd. Winkels als Apple Store, Only, Nike, Adidas, Hunkemöller, Super Dry en Lush zijn hier allemaal te vinden. Ook is er de elektronica zaak Saturn te vinden welke met 4000m2 veruit de grootste winkel in het winkelcentrum heeft. Het winkelcentrum bestaat eigenlijk uit een central punt waar 3 vertakking lopen. Overal bestaat het uit drie verdiepingen en op één van de vertakking vind je het Coca Cola district.

Het Coca Cola District is horecagedeelte van het winkelcentrum. Her en der vind je wel wat drinkgelegenheden, maar voor een goede maaltijd moet je hier zijn. Eigenlijk is alles verkrijgbaar wat je maar kunt bedenken. Braadworsten, schnitzels, Mc Donalds, Starbucks, Dunkin Donuts, chinees en kebab. Ook zitten er verschillende bakkers in het winkelcentrum wat ons betreft het vermelden waard is. Je koop hier heerlijke broodjes en gebak voor een schappelijk prijs en ze zijn echt heerlijk!

leukste kerstmarkten van Duitsland

Met de auto naar oberhausen

Als je met de auto naar het winkelcentrum gaat moet je even goed opletten. Los dat je naar Duitsland gaat en je natuurlijk een ID moet meenemen zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten!

TUI stedentrips banner

Opgelet met winterse neerslag

Wanneer in Duitsland namelijk winterse omstandigheden zijn, moet je verplicht winterbanden of all-seasonbanden onder je auto hebben. Onder winterse omstandigheden verstaan ze ijzel, gladheid, sneeuw en sneeuwmodder. Wij raden daarom altijd aan om het weer in de gaten te houden en zeker met de decembermaand ervoor te kiezen om af te reizen met de juiste banden

Milieusticker verplicht

Per 1 oktober 2018 is het in Duitsland verplicht in bepaalde grote steden een milieusticker te hebben. Je raadt het al op het fijnstofgehalte te reduceren en het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Dit geldt ook als je een bezoek brengt aan Centro in Oberhausen! Je kan de milieusticker voor €13,95 gewoon bij de deze website bestellen. Het erop gokken heeft geen zin, want zodra je de milieuzone inrijdt zullen er al camera’s staan welke je auto controleren op de sticker. Heb je deze niet achter je raam dan is de boete van €80 erg zonde.

stedentrip met kerst

Parkeren bij winkelcentrum Oberhausen

Rond het winkelcentrum zijn verschillende parkeerplaatsen waar je gratis kan parkeren. Het makkelijkste is om je auto bij parkeerplaats 1, 2 of 3 te parkeren, want dan kan je vanaf je parkeerplaats zo het winkelcentrum in. De overige parkeerplaatsen bevinden zich allemaal op loopafstand waar je maximaal 5 minuutjes moet lopen om het winkelcentrum te bereiken.

Is het winkelcentrum ook op zondag geopend?

Goed nieuws voor de kerstshoppers welke alleen op zondag kunnen! Normaal gesproken is Centro namelijk alleen geopend van ma – za van 10:00 tot 22:00 uur. Alleen op zondag 15 december is er een speciale openingsdag van 13:00 t/m 18:00 uur. Je kan dan de gehele dag heerlijk kerstshoppen en natuurlijk ook genieten van de gezellige kerstmarkt!

Verblijf in 3* Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €85.00
5.png
Bekijken

Reacties zijn gesloten.