Wat doen in Blankenberge? 10x de beste tips!

Wat doen in Blankenberge? 10x de beste tips!
Arno@2 Dagje uit 7 augustus 2020 Gewijzigd op:

Blankenberge is een populaire badplaats aan de Belgische kust. Niet gek dat hier veel toeristen en dagjes mensen naartoe trekken om te genieten van het strand. Maar ook voor gezinnen is er meer dan genoeg te doen naast het strand. Je kan gerust zeggen dat Blankenberge een beetje het Zandvoort van België is. Vandaag gaan we het hebben over de negen dingen die je moet doen in Blankenberge.

Sea Life

Sea Life is een super leuke ervaring. Niet alleen vind je in dit prachtige aquarium meer dan vijfentwintighonderd verschillende zeedieren het is ook nog een mogelijk om sommige aan te raken. Sinds 1998 is Sea Life ook een opvang voor gestrande zeehonden wat natuurlijk super goed en ook leuk is om te zien. Wat ook erg bijzonder aan Sea Life is. Je vindt er het grootste klimpark van België. Dus als je een dag met de kinderen op stap wilt gaan is Sea Life een uitstekende keuze.

Kaartjes zijn op dit moment van schrijven €15,50 en kan je op de website boeken.

Stedentrips vriendinnen banner

Maritiem Scute Museum/ varen

Het Maritiem Scute museum is een leuke bezienswaardigheid om kort te bezoeken. Scute zijn een soort boten die gebruikt werden voor de visserij. Het museum is alleen op donderdag en vrijdag open. Wat erg leuk is om te doen is bij erfgoedvereniging de scute een zeetocht te boeken op een echte scute. Zeker leuk om een keer meegemaakt te hebben.

Lees ook: De leukste badplaatsen van België

Zoo Serpentarium

Het Zoo Serpentarium is een super leuke bezienswaardigheid voor het gezin. Waan je in een oerwoud vol met reptielen. In het complex zijn meer dan honderdvijftig verschillende reptielen. Mocht je echt van reptielen houden is het zelfs mogelijk om slangen op te pakken. Op een dag met slecht weer is het extra leuk om te bezoeken want het is hier heerlijk exotisch warm.

Belgium Pier

De pier van Blankenberge staat bij het internationale publiek bekend als de Belgium Pier. Dit is de beste plek om heerlijk met een drankje te genieten van de zee. Tevens is dit de oudste nog bestaande pier van van heel Europa. Het werd namelijk gebouwd in 1933. De beste manier om te genieten van het uitzicht is door dit te doen terwijl je op de rooftop bar zit en geniet van een drankje.

Belle Epoque Centrum

Het Belle Epoque Centrum laat goed zien hoe vroeger vooral de rijken woonde in Blankenberge. De beste jaren van Blankenberge waren tussen 1870 en 1914. In dit centrum dat bestaat uit drie villa’s. Worden tentoonstellingen, foto’s, antiek meubilair en kleding tentoongesteld. Waaruit blijkt dat het hier heel welvarend was is het feit dat de rijken toendertijd het casino en de pier van Blankenberge lieten bouwen.

Lustige Velodroom

Ook leuk om te doen met de kinderen is de houten wielerbaan in de kustplaats. Eigenlijk is het voor iedereen leuk, want je kan het zo gezellig maken als je zelf wilt. Je hebt de keuze uit ruim 70 verschillende fietsen waarmee je dan baan kan afleggen. Het leuke hieraan is dan niet alleen de baan bijzonder is, maar ook de vele verschillende komische fietsen. Natuurlijk sluit je de activiteit af met een heerlijk drankje en Belgisch patatje op het terras.

Stedentrips vriendinnen banner

Huisje van Majutte

Het huis van Majutte is het oudst bewaard gebleven vissershuisje aan de Belgische kust. Het huisje werd gebouwd in de achttiende eeuw. Het is erg leuk om het huisje te bezoeken. De uitbaters zijn erg vriendelijk en geven een tablet mee zodat je een deel van de geschiedenis leert kennen. Als je klaar bent kan je heerlijke streekproducten proeven in het eetgedeelte.

Ontdek ook: Dit zijn de leukste stedentrip van België

Het strand van Blankenberge

De trekpleister van Blankenberge is het strand. Dit zes kilometer lange strand is in de zomermaanden heerlijk om naartoe te trekken. Niet alleen kan je heerlijk vertoeven op het zandstrand er zijn ook nog eens meer dan genoeg activiteiten om bezig te blijven. Zo kan je suppen, kayakken, windsurfen en kitesurfen. Mocht je met jonge kinderen gaan zijn de zomermaanden het fijnst. Dan zijn er ook strandwachten aanwezig. En zijn ook nog eens de leukste strandtenten open.

Uitkerkse Polder

De Uitkerkse Polder is voor de wandelaars onder ons een echte aanrader om te bezoeken. Op slechts een paar kilometer van Blankenberge ligt dit natuurreservaat. Omdat er niet veel bomen zijn te vinden in dit park kan je super ver over het landschap kijken. Er zijn hier veel vogels te vinden dus voor de vogelspotters is dit zeker een aanrader. Doordat er meerdere wandel en fietsroutes te vinden zijn op het park kan je op een leuke manier zoveel mogelijk ontdekken.

Boottocht over de Noordzee

Altijd fijn als de vakantiebestemming aan het water ligt. Zo ook Blankenberge. En wat is er dan leuker dan een boot te huren en de Noordzee over te varen. Bij rederij Water Taxi kan het. Je kiest een boottocht uit en kan vervolgens genieten van de zee. Zo kan je naar de zonsondergang varen. Langs de leukste badplaatsen varen. Of een windmolenpark bezoeken op zee. Dus voor ieder is er wat leuks.

Reacties zijn gesloten.