Stedentrip Milaan: 10x doen & mooiste bezienswaardigheden

Stedentrip Milaan: 10x doen & mooiste bezienswaardigheden
Arno@2 Culturele vakantie 17 januari 2020 Gewijzigd op:

Eén van de leukste steden voor een stedentrip in Italië is natuurlijk Milaan, de hoofdstad van Lombardije, een van de meest ontwikkelde regio’s in Italië. Als je een stedentrip Milaan gaat doen dan kom je in een indrukwekkende stad terecht. Ontdek de prachtige bouwwerken met rijke geschiedenis, bezoek de bijzondere plekken en laat de cultuur tot je in komen. Geniet van de prachtige omgeving en ontdek het verleden van Milaan.

Het belangrijkste kasteel van Milaan: Castello Sforzesco

Het Castello Sforzesco is een belangrijk kasteel in Milaan. Het bouwen van dit kasteel is op hetzelfde moment als die met de kathedraal gestart. Dat komt omdat beide bouwwerken van de Visconti familie zijn. De structuur van het kasteel diende in eerste instantie als burcht voor de familie. Het kasteel werd een eeuw later flink verbouwt en werd vernoemd naar de Graaf Sforza die dat liet doen. Je kan er gratis naar binnen en lekker picknicken bij de vijvers.

Verblijf in 4* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

De prachtige kathedraal Duomo

Als je aan Milaan denkt, komt de Duomo waarschijnlijk als eerst op in je hoofd. Het is een opvallende, gedetailleerde Gothische kerk. Het is één van de grootste Rooms-Katholieke kathedralen ter wereld en de grootste van Italië. Het bouwen van dit gebouw heeft vijf eeuwen geduurd, graaf van Visconti is in 1386 begonnen. Maar pas in 1950 werd alles voltooid en werd de restauratie gestart. Op de gevel staan diverse beelden die de kerk erg indrukwekkend maakt. Het zijn er maar liefst 2300 samen met 135 pinakels die je vanaf het dak kan bekijken.

Winkelen in Galleria Vittorio Emanuele

De Galleria Vittorio Emanuele is de beroemdste winkelgalerij van de wereld. En als je een stedentrip Milaan doet dan mag daar natuurlijk het shoppen niet ontbreken! Het is er overdekt en de grond is prachtig versierd met mozaïek. Het zit hier vol met luxe merken die meestal niet geschikt zijn voor jouw portemonnee. In 1867 is deze winkelgalerij geopend alleen was het allemaal nog niet voltooid. De gevels zijn allemaal chique vormgegeven en hebben een ouderwetse stijl. De logo’s of namen van de winkels staan allemaal in het goud op een zwarte achtergrond. Zo ziet alles er hetzelfde uit.

Opera bijwonen in operagebouw Scala

Het grootste en oudste operagebouw ter wereld is het Scala in Milaan. De buitenkant van het gebouw ziet er vrij sober uit maar van binnen is het zeker het tegen over gestelde. Binnen is het rijkelijk versierd en het hoogtepunt is de grote kroonluchter in het midden van de zaal. Het interieur is van rood fluweel en heeft gouden details. Woon een opera of ballet bij en voel de sfeer die hier hangt.

Het laatste avondmaal in Santa Maria delle Grazie

In Milaan staat een kerk met bijbehorende klooster genaamd Santa Maria delle Grazie. Het is in 1492 gebouwd en is een erg indrukwekkend gebouw. In de kerk staat het wereldberoemde kunstwerk van Leonardo DaVinci, namelijk Het Laatste Avondmaal. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze kerk gebombardeerd, het is dus erg bijzonder dat dit schilderij het heeft overleeft. De rest is verloren gegaan toen der tijd, de muur met de wandschildering van DaVinci was extra versterkt.

Het grootste stadpark Parco Sempione

Bij het Castello Sforzesco en de Arco della Pace ligt het grote stadspark van Milaan. Parco Sempione is een populaire plek onder de lokale bevolking, ze spreken er af en laten de kinderen hier spelen. Straatartiesten spelen hier graag hun muziek waar je lekker naar kan luisteren als je hier picknickt. Vele cafés zijn hier door het park heen gevestigd waar je kan genieten van een cappuccino of een Italiaans aperitief.

In het park zijn meerdere monumenten te zien waaronder Castello Sforzesco Bezoek daarnaast ook de stadspoort Porta Sempione met de boog van de vrede daarin, Arco della Pace.Beklim de Torre Branca om een wijd uitzicht te hebben over de omgeving. Hij is 100 meter hoog waardoor je zelfs de Duomo kan zien staan

Het indrukwekkende San Bernardino alle Ossa

Vlakbij de Dom staat de kerk San Bernardino alle Ossa. Het is één van de bijzonderste plekken van Milaan die vaak over het hoofd wordt gezien. Het is namelijk een ossuarium, dit betekent dat de muren van de kerk zijn bekleed met schedels en botten. De kerk is gebouwd op een begraafplaats van een ziekenhuis die hier vroeger stond. De begraafplaats raakte vol waardoor ze besloten de lichamen in het gebouw te bewaren. Dit gebouwd werd later vervangen door de kerk San Bernardino alle Ossa.

Nationale bibliotheek Braidense

Deze 18e -eeuwse bibliotheek is één van de mooiste bibliotheken van Italië. Je kan als bezoeker alleen de hoofdruimte bekijken maar dit is al zeker de moeite waard. Het is er erg rustig omdat niet veel mensen deze plek kennen. Best zonde aangezien het een indrukwekkend gebouw is. Je kan er gratis naar binnen om even een kijkje te nemen. Met een paar minuten hebt je het wel gezien, maar dan hebt je wel een prachtige bibliotheek gezien.

De voormalige kustenaarswijk Brera

Brera is de voormalige kunstenaars wijk in Milaan. Er zijn leuke plekken die je kan ontdekken. Bezoek de vele kunstgalerijen, antiekwinkels of kleine boetieks. Ook zijn er diverse restaurants waar je heerlijk kan eten voor een schappelijke prijs. Neem een kijkje bij het museum Pinacoteca Nazional di Brera. Hier vindt je grote namen uit de kunstgeschiedenis van Italië. Maak een mooie wandeling door de straten van Brera en kom langs diverse 18e -eeuwse paleizen en de oude kerk San Simplicano.

Voetbalstadion San Siro

Het voetbalstadion van Milaan wordt afgekort San Siro genoemd. De volledige naam is Stadio Giuseppe Meazza, de thuishaven van AC Milaan. Naast vele voetbalwedstrijden hebben grote namen waaronder Michael Jackson, The Rolling Stones en Madonna hier een concert gegeven. Daarnaast is er ook een museum die je kan bezoeken vol met allerlei foto’s, voorwerpen en materiaal uit de voetbalgeschiedenis.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.