13x doen & onze favorieten bezienswaardigheden in Oslo

13x doen & onze favorieten bezienswaardigheden in Oslo
Arno@2 Stedentrip 22 oktober 2019 Gewijzigd op:

Oslo, begin van je rondreis Noorwegen

Oslo zal niet de eerste stad zijn welke je opschrijft als je een stedentrip gaat doen. Toch is deze moderne stad zeker de moeite waard en helemaal als je dit combineert met een rondreis door Noorwegen. Drink de lekkerste koffie van de stad of breng een bezoek aan één van de oudste skischansen ter wereld. Het is ook mogelijk een cruise Noorwegen te boeken of een all inclusive vakantie  Noorwegen.

Skischans en het prachtige uitzicht

Noorwegen is een land waar hoogspringen een echte topsport is. Niet zo gek dat één van de oudste skischansen ter wereld hier te vinden is. De skischans staat op de Holmenkollen berg wat ongeveer 6km ten noorden van het centrum ligt. Hier worden al wedstrijden gehouden sinds 1892 en in 1952 werd hier zelfs de Olympische Spelen gehouden. Natuurlijk is de skischans in der loop der jaren wel verbouwd en vernieuwd, maar het is een prachtige plek om te bezoeken. Aan de voet is tevens het skimuseum te vinden.

Verblijf in 4* hotel in
4 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €164.00
17.png
Bekijken

Het Vigeland park (blote beelden park)

Het Vigeland park is het beeldenpark van Oslo en telt maarliefst 212 bronzen en stenen beelden. De beelden zijn gemaakt door beeldhouder Gustav Vigeland en verbeelden de kringloop van het menselijk leven. Veel beelden bestaan weer uit veel andere blote figuren waaronder de brugwaar 58 naakte mannen, vrouwen en kinderen beelden zijn verwerkt. Het hoogtepunt van het park is waarschijnlijk de 14 meter hoge zuil waar 1211 figuren in zijn verwerkt. Het kunstwerk met de naam Monoliet werd gemaakt uit één stuk massief graniet en is door drie beeldhouwers in vier jaar tijd gemaakt.

Aker Brygge , het Londense London Docklands

Voor degene die al eens in Londen zijn geweest is London Docklands waarschijnlijk wel bekend. Een gerenoveerd havengebied waar heerlijke restaurants, leuke winkels en prachtige gebouwen staan. Aker Brygge is net zo een plek! Hier kan je heerlijk over de boulevard struinen terwijl je ondertussen geniet van leuke winkels, restaurants en barretjes. Een leuke plek om te bezoeken!

Kasteel Akershus

Kasteel Akershus werd al gebouwd aan het einde van de 13e eeuw om de stad te beschermen. Het kasteel heeft dan ook de nodige belegeringen overleefd waaronder die van de Noorse edelman en aanvallen vanuit Zweden. Hierna vervulde het kasteel een belangrijk rol in de handel welke via de zee liep vanwege de strategische ligging. Hierna heeft het kasteel nog een minder tijd gekend vanaf 1940 waar de Duitsers het kasteel overnamen en hier verschillende mensen executeerde. Na de tweede wereldoorlog zijn hier nog acht oorlogsmisdadigers veroordeeld en vervolgd. Tegenwoordig is het kasteel opengesteld aan het publiek.

Beleef de Noorse geschiedenis op het schiereiland Bygdoy

Absoluut een aanrader is een bezoek aan het schiereiland Bygdoy. Dit eiland is te bezoeken doormiddel van een ferry (klein bootje) of tourbus. het eiland brengt je terug in geschiedenis van Oslo en staat bol van de musea.

  • Kon-Tiki Museet: Een tentoonstelling over de beroemdste Noorse Antropoloog van Noorwegen. Hij wist de oceaan met verschillende boten te trotseren welke vandaag de dag nog te bewonderen zijn. Daarnaast kan je hier een rondleiding krijgen door de groten.
  • Frammuseum: Bewonder de topstukken van de Noorse poolexpedities. Bewonder het prachtige expeditieschip Fram en zie prachtig opgezette dieren uit het poolgebied.
  • Noors Maritiem Museum: Het museum over de Maritieme geschiedenis van Noorwegen.
  • Vikingskipshuset: Het museum is gewijd aan de vikingen welke een belangrijke rol speelde de geschiedenis van het land. Bewonder dan ook vooral de vikingschepen.
  • Het Norsk Folke: Eigenlijk draait het allemaal om dit museum! Dit openluchtmuseum laat je alles zien over de geschiedenis van het land. Je ziet hier onder meer dan 150 gebouwen waaronder de Staafkerk van Gol. Krijg een kijkje hoe de mensen vanaf 1500 tot nu leven in Noorwegen.

Opera van Noorwegen

Hoewel de operagebouwen van in prachtige historische gebouwen gevestigd zijn, is dit is Oslo het tegenovergestelde. Het operagebouw is gebouwd in 2008 in de thuishaven van de Noorse Opera. Het prachtige witte gebouw zal je doen denken aan ijsberg en is gebouwd in de gedachtengang dat iedereen overal moet vrij kunnen wandelen (in de natuur). Kijk dan ook niet raar op, want op dit operagebouw mag je gewoon op het dak lopen!

Koninklijk paleis

Volgens vele één van de mooiste gebouwen van Oslo en de officiële woonplaats van de huidige Noorse koning. Leuk om te weten is dat de koninklijk huis is ontworpen door een Deense architect en werd gebouwd halverwege de 18e eeuw. Sinds 2002 is het mogelijk om een rondleiding door het paleis te krijgen waar je onder andere de spiegelzaal, raadzaal, bird kamer, grote zaal, slotkapel en eetkamer zal bezoeken. Tevens is er voor iedereen de wissel van de wacht te bewonderen.

Stadhuis van Oslo

In tegenstelling tot van andere Stadhuizen is het stadhuis van Oslo aan de binnenkant echt prachtig. Je vindt hier verschillende kunststudio’s en galerijen. Maar vooral de kunstwerken van Hendrik Sørensen en Edvard Munch zijn een echte eye-catcher. De bouw van het gemeentehuis heeft wel even mogen duren, de plannen van het stadhuis lagen namelijk al klaar in 1918. Pas in 1950 werden de deuren geopend en dat had weer te maken met onder andere de tweede wereldoorlog.

Drink de lekkerste koffie in Oslo

Slechte koffie in Oslo is vrijwel ondenkbaar! Hier is filterkoffie nog ongekend populair, maar dan natuurlijk niet die slappe bak welke wij kennen uit ons land. Koffiebars gebruiken een licht gebrande koffieboon om zo een heerlijk bakje voor jou te zetten. Hier is het ook doodnormaal om koffie met melk te drinken. Vrijwel overal in de stad vind je Kaffebrenneriet wat de starbucks van de stad is. Let wel op hier staat kwaliteit voorop en krijg je een prima bakje koffie. Wil je het allerbeste bakkie van de stad dan raden wij aan om een bezoek te brengen aan Tim Wendelboe

Reacties zijn gesloten.