14x doen en bezienswaardigheden in Catania

14x doen en bezienswaardigheden in Catania
Arno@2 Culturele vakantie 14 juli 2020 Gewijzigd op:

Vakantie Catania?  Lees wat er allemaal te doen is.

Catania is de op een na grootste stad van Sicilië. Deze prachtige stad is tevens ook de hoofdstad van de provincie Catania. Niet alleen gaan we het vandaag hebben over de veertien leukste bezienswaardigheden in de stad maar ook over de vulkaan Etna waar Catania dicht bij in de buurt ligt. Kortom lees gauw verder om te weten wat de leukste dingen om te doen zijn tijdens je vakantie Catania. Overigens, in Catania kan je zeker wel een goedkope villa Italië met privé zwembad huren.

Stranden van Catánia

Gelegen aan de kust zijn er in Catania meer dan genoeg strandjes om te relaxen. Wij hebben de beste op een rijtje gezet.

strand Sicilië

Strand van Palaia

Dit is over het algemeen een best druk strand. Maar natuurlijk met een reden. Dit is het bekendste strand waar veel mensen op af komen. Het is een lang en breed zandstrand wat iedereen natuurlijk het meest aanspreekt en erg populair is.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij VakantieDiscounter

Spiaggia della Playa

Dit ligt in de buurt van Catania maar is zeker een strand om op de lijst te zetten. Dit is namelijk een strand waar vooral veel locals komen. Je kan hier heerlijk genieten op dit mega strand. Ook zijn er meer dan genoeg eetgelegenheden en als kers op de taart heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over Etna

Le Capannine

Dit is een erg verzorgd strand. Je moet ongeveer tien euro per persoon betalen om het strand op te mogen en gebruik te maken van een ligbed. Maar dan heb je wel een strand wat erg leuk aangekleed is en allerlei lekkere hapjes en drankjes heeft. Het vriendelijke personeel is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

straatjes van Catania Sicilië
Verblijf in 4* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €157.00
1.png
Bekijken

Musea van Catania

Er zijn in Catania meerdere musea die erg leuk en interessant zijn om te bezoeken. Dit zijn twee toppers die we in ieder geval aanraden.

Museo Storico dello Sbarco

Dit is een erg leuk en interessant museum. Het museum is namelijk zo ingericht dat dat je een goed beeld krijgt van de geallieerde landingen op Sicilië tijdens de tweede wereldoorlog. Met name gaat het over operatie Husky die in het museum onder een vergrootglas wordt gelegd.

Museo del Cinema

Het tweede museum is het Museo del Cinema. In dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis van films. Niet alleen krijg je de evolutie van filmmaken te zien. Er zijn ook allerlei leuke relikwieën uit de filmwereld om te bewonderen. Beide musea zijn er leuk om te bezoeken. Mocht je maar naar één willen gaan raden we sowieso het Museo Storico dello Sbarco aan.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Sunweb

Aci Castello

Het Aci Castello ligt ongeveer tien kilometer van Catania vandaan maar is zeker het bezoeken waard. Het werd rond de elfde eeuw gebouwd door noormannen op een vrijstaande lava klif. Totdat in 1169 de vulkaan Etna uitbarstte en het lava ervoor zorgde dat het kasteel plots verbonden was met het vaste land. Tegenwoordig is het kasteel een museum geworden waar je alles te weten kan komen over de mineralen en archeologie van de regio. Voor mensen die van botanische tuinen houden is er ook goed nieuws die zijn hier zeker aanwezig.

Via Crociferi

Eén van de oudste straatjes die vol staat met bezienswaardigheden van Catania is Via Crociferi. Nu zijn de straatjes van Catania al een lust voor het oog. Dit komt door de prachtige architectuur van de gebouwen. Maar dit straatje is net even iets meer bijzonder dan de rest van de straatjes. Je vindt hier namelijk allemaal achttiende eeuwse kerkjes die allemaal even mooi zijn. Je vindt hier onder andere de San Giuliano kerk, de San Francesco Borgia kerk en de Sint Benedictuskerk met zijn eigen Sint Benedictusboog. Allemaal erg leuk om te bewonderen zowel van buiten en als het mogelijk is binnen.

park met fontein in Catania

Castello Ursino

Castello Ursino is een prachtig bewaard gebleven kasteel uit de dertiende eeuw. Het kasteel is tegenwoordig een museum dat een archeologische collectie huisvest. Dat de vulkaan Etna door de geschiedenis heen voor de nodige problemen heeft gezorgd blijkt ook maar weer uit dit kasteel. Het stond toen het gebouwd werd namelijk op een klif aan de zee. Nu staat het ongeveer één kilometer van de zee verwijderd. Ook de slotgracht zal je niet meer herkennen. Deze is door de lava helemaal opgevuld. Mocht je van kastelen houden en van musea is dit een echte aanrader.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Sunweb

Teatro Romano

Het Teatro Romano is een echt ouderwets romeins amfitheater dat zich pal tussen de huizen van Catania bevindt. Tegen een kleine betaling kan je het theater van binnen bewonderen. De trappen bijna volledig intact. Het bijzondere aan dit theater is het feit dat er pal tegenaan allemaal huizen staan die nog steeds bewoond zijn. Kunstliefhebbers kunnen hier ook terecht er zijn namelijk twee tentoonstellingen die je kan bezoeken. Er zijn ook ondergrondse cryptes maar deze kan je maar deels bezoeken. Wel erg leuk om een kijkje te nemen.

Theatro Romano Catania

Fonteinen Piazza del Duomo

Eén van de Catania bezienswaardigheden die je niet mag overslaan is de bekende fontein van de stad. De meest bekende fontein van Catania is de Fontana dell’Elefante. Met de bijnaam de lachende olifant is het niet moeilijk om te begrijpen waarom het zo heet. Het bijzondere aan deze fontein is het feit dat het gemaakt is van lavasteen. De fontein is een echte blikvanger en heeft een egyptische obelisk aan de top. Deze zou voor magische krachten zorgen volgens de legenden. Aan de zuidkant van het Piazza del Duomo vind je de Fontana dell’Amenano dit is ook een mooie fontein maar wel een stuk minder imposant dan de lachende olifant.

Fontein Catania

Monastero dei Benedettini

Het Monastero dei Benedettini is al bijna vijfhonderd jaar oud maar is nog steeds in gebruik. Het is een van de grootste Benedictijnse kloosters van heel Europa. Dit bijzondere gebouw is daarom ook een UNESCO world heritage site. Omdat er al ruim vijfhonderd jaar aan het klooster gewerkt wordt kan je mooi het verschil zien tussen de bouwstijl van vroeger en nu. Tegenwoordig dient het gebouw als Humanities Department van de universiteit van Catania. We raden dan ook zeker aan om met een gids het gebouw te bekijken. Hierdoor krijg je alles te weten over het klooster.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij VakantieDiscounter

La Pescheria

De vismarkt van Catania La Pescheria is een geweldige activiteit voor alle mensen die graag willen zien hoe het eraan toe gaat bij een authentieke vismarkt. De markt gaat al vroeg open dus als je een volledige beleving wilt zul je al vroeg je bed uit moeten. Het is super leuk om te zien hoe de vissen worden aangeleverd en bewerkt. Mocht je na je wandeling over de markt toch honger hebben gekregen raden we natuurlijk de omliggende restaurants aan om een hapje te doen. De vis zal namelijk lekker en vers zijn.

De Kathedraal van Catania

De kathedraal van de stad is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden van Catania. De kathedraal van Catania heeft door de eeuwen heen flink wat te verduren gehad. Zo is het door onder andere vulkaanuitbarstingen en aardbevingen meerdere keren flink beschadigd geraakt. Gelukkig is het keer op keer herbouwd en staat er nu dus nog steeds een prachtige kathedraal in barokstijl. Vooral de voorkant van de kerk is geweldig om te bekijken. Het is met de meest mooie beelden versierd. Ook de tuin is het waard om een kijkje in te nemen. Er staan hier namelijk meerdere kunstwerken.

Catania Sicilië jachthaven

Chiesa della Badia di Sant’agata uitzicht

De Chiesa della Badia di Sant’Agata is een leuke bezienswaardigheid die je goed kan combineren met de kathedraal van Catania. De kerk ligt namelijk naast de kathedraal. De kerk zelf is leuk om te bekijken maar het leukste is dat je de kerktoren kan beklimmen. Dit raden we zeker aan want eenmaal de honderdvijftig treden gelopen kom je op de eerste verdieping en staat er alleen nog een smalle wenteltrap tussen jou en een prachtig uitzicht over de stad. Let wel op; wil je de trap beklimmen kost dit vier euro.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Sunweb

Teatro Massimo Bellini

Het Teatro Massimo Bellini is een operahuis vernoemd naar de componist Vincenzo Bellini. Het operagebouw zelf is erg mooi om te bekijken maar je kan ook een tour door het gebouw krijgen. Let hierbij wel op dat je vroeg moet gaan want het gebouw is nog steeds in gebruik. Vanbinnen krijg je de pracht en praal van dit mooie operahuis te zien. Met een gids dit operahuis bewonderen is zeker de moeite waard. Je krijgt enorm veel informatie die erg interessant is. Let wel op als je echt graag deze bezienswaardigheid wilt bezoeken boek dan van tevoren een gids. Het zou zonde zijn als de gidsen die jouw taal spreken op dat moment niet beschikbaar zijn.

park met fontein in Catania

Porta Garibaldi en Uzeda

Beide poorten zijn erg mooi om even bij stil te staan. Porta Uzeda werd gebouwd om Via Etnea te verbinden met de haven. Loop door de mooie poort en geniet even van de zwarte met goud ingelegde stenen. Porta Garibaldi werd met een andere reden gebouwd. Deze toegangspoort die is gemaakt van lavasteen was namelijk een huwelijksgeschenk aan koning Ferdinand III en Maria Carolina van Oostenrijk. Beide bezienswaardigheden zijn erg mooi en ook zeker het waard om een kijkje te nemen.

Dagtrip naar Etna

De Etna is niet echt een bezienswaardigheid van Catania, maar kunnen we natuurlijk niet overslaan. Op ongeveer twee uur rijden van Catania vandaan vinden we de nog actieve vulkaan Etna. Het is mogelijk om de vulkaan te beklimmen en de stoom uit de vulkaan te zien opstijgen. Je kunt er dus voor kiezen om de vulkaan zelf te beklimmen of om een kabeltram of jeep te huren. Niet alleen de vulkaan is spectaculair om van dichtbij te zien. Het uitzicht vanaf de top is ook wonderschoon. Deze bezienswaardigheid raden we dus ook zeker aan. Niet alleen verandert het gebied helemaal als je eenmaal op de vulkaan staat het zorgt ook nog eens voor een geweldig uitkijkpunt over het eiland

Vulkaan Etna op Sicilië

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij VakantieDiscounter

Heb jij nog tips voor een leuke bezienswaardigheid in Catania? Laat het ons hieronder in de reactie dan weten!

Reacties zijn gesloten.