Tropical Islands: Tropisch zwemparadijs & resort vlakbij Berlijn

Tropical Islands: Tropisch zwemparadijs & resort vlakbij Berlijn
Arno@2 Bijzonder 17 juli 2019 Gewijzigd op:

Staat er bij jouw binnenkort een tripje naar Berlijn op de planning? Dan denk je natuurlijk aan alle bekende bezienswaardigheden zoals Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Reichstag en de resten van de muur. Maar een bezienswaardigheid die misschien nog niet op je lijstje staat is een bezoek aan Tropical Islands! Toch mag deze bezienswaardigheid absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek aan Berlijn.

Wat is Tropical Islands?

Tropical Islands is een gigantisch overdekt zwemparadijs van maar liefst 66.000 m2. Je vindt hier verschillende restaurants, sauna’s, zwembaden, glijbanen en bars. Vanwege de gigantische omvang van het zwemparadijs mag je hier gerust een dag voor uittrekken. Je vindt Tropical Islands in het plaatsje Brand op zo’n 60 km van het centrum van Berlijn. Vanuit Berlijn kan je eventueel de trein nemen en sta je binnen een uur in Brand.

Gebouwd in een oude zeppelin fabriek

Tropical Islands is natuurlijk bijzonder omdat het gigantisch groot is. Maar naast de omvang van het gebouw is het ook een heel bijzonder gebouw. Het is namelijk een oude zeppelin fabriek. Ondanks dat er plannen waren om hier een zeppelin in te bouwen is deze er nooit gekomen. In 2004 werd het leegstaande gebouw met investeerders opgebouwd tot een tropisch zwemparadijs.

24/7 geopend

Extra speciaal zijn de openingstijden. Het maakt namelijk niet uit wanneer je de tijd hebt om naar het zwemparadijs te gaan. Tropical Islands is één van de weinige zwemparadijzen die echt 24/7 geopend zijn. Hou er wel rekening mee dat je in de nacht een nachttoeslag betaald. Het wellness gedeelte met sauna’s heeft wel openingstijden namelijk van 09.00 tot 01.00.

Verblijf in 3* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €62.00
1.png
Bekijken

Dit kan je allemaal doen bij Tropical Islands

24 uur per dag kan je heerlijk zwemmen in een tropisch regenwoud. Het is het hele jaar door 25 graden en langs de zwembaden zie je ruim 500 verschillende planten en bomen. Deze planten komen rechtstreeks uit het regenwoud en geven een unieke beleving aan het zwembad. Het grootste zwembad wordt de Zuidzee genoemd en is 4.000 m2. Dit is net zo groot als 4 olympische zwembaden. Langs het zwembad staan ligbedden waar je lekker kan luieren. Voor de rest kan je zwemmen in grotten, onder watervallen doorzwemmen of in bubbelbaden plaatsnemen.

Bezoek de wellness voor extra ontspanning

Naast de zwembaden is er nog een vrij groot wellnesscomplex in het gebouwd gebouwd. Je vindt hier verschillende sauna’s en stoombaden en er is natuurlijk een douche om lekker onder af te koelen. Het is zelfs mogelijk om een schoonheidsbehandeling of massage in het wellness gedeelte te boeken. Je komt zo helemaal ontspannen terug van je bezoek aan Tropical Islands.

Overnachten in Tropical Islands

Vindt je het te ver voor een dagtrip? Dan kan je ook overnachten in Tropical Islands. Midden in het zwembadcomplex is een soort dorp gebouwd waar je in kan overnachten. Je kan kiezen uit een overnachting in een hotelkamer, vakantiewoning of je eigen tipi tent in het regenwoud. Je eigen tipi tent in het regenwoud is natuurlijk een unieke ervaring om mee te maken. In de tent liggen twee matrassen en heel veel meer stelt het niet voor. Maar je kan wel dag en nacht Tropical Islands binnenlopen. Dit is absoluut een unieke ervaring vergeleken met een hotel of vakantiewoning.

Dit kost Tropical Islands

Ben je benieuwd wat een dagje op een tropisch eiland in Duitsland kost? Vanaf € 35 heb je een dagkaart voor het paradijs. Via de website van Tropical Islands krijg je regelmatig korting op een dagkaart. Het is zeker de moeite waard om deze prijzen in de gaten te houden. Een dagkaart is overigens exclusief entree tot het wellness gedeelte. Je betaalt hier een toeslag van € 6,50 voor.

Tropical Islands en Berlijn de ideale combinatie

Breng je een paar dagen in Berlijn door? Dan is het leuk om Tropical Islands erbij te combineren. Vooral met je eigen auto sta je er zo en het is zeker een unieke ervaring om een keer op een tropisch eiland in Duitsland te verblijven. Het zwemparadijs is prachtig aangekleed en echt een aanrader om gezien te hebben. Vooral als je dol bent op zwemmen is het leuk om hier naartoe te gaan.

Reacties zijn gesloten.