Big Five spotten? 8x de beste Afrikaanse safariparken

Big Five spotten? 8x de beste Afrikaanse safariparken
Arno@2 Bijzonder 29 november 2019 Gewijzigd op:

Onder de dierenliefhebbers is het een echte must om de grote Big Five in Afrika te spotten. De Big Five bestaat uit de leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en Kaapse buffel. S’morgens vroeg of s’avonds laat is de beste tijd om deze wilde dieren te bekijken vanuit een jeep. De vele safariparken bieden tours aan met gidsen die de beste plekken weten en je alles kunnen vertellen over de Big Five. Echter zijn er 8 Afrikaanse safariparken waar je echt een grote kans hebt om ze te spotten.

Als je mazzel hebt dan spot je de big five, maar dit is zeker niet altijd het geval. Zeker als je een safari van één dag doet dan is de kans klein dat je alle vijf de dieren te zien krijgt. Vaak is het advies om een driedaagse excursie te doen waardoor een safari al snel een flinke kostenpost kan worden. Het is goed om hierbij stil te staan, maar volgens vele is dit de prijs dubbel en dwars waard!

Masai Mara in Kenia

In het zuidwesten van Kenia ligt een park van slechts 1700 vierkante kilometer. Het is een wereldberoemd natuurreservaat wat druk wordt bezocht door toeristen. Het is de thuisbasis van het Masai-volk en de Big Five. Jaarlijks trekken hier de blauwe gnoes, thomsongazelles en stepzebra’s over de vlaktes tussen twee natuurgebieden. Je kan de inwoners van Masai Mara bezoeken en genieten van de savannes, grasvlaktes, diverse bossen en rivieren.

Verblijf in 3* Aparthotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €354.00
1.png
Bekijken

Kruger National Park in Zuid–Afrika

Het meest mooie, bekende en bezochte safaripark is het Kruger Nationaal Park. Het bestaat uit 25 kampen die omheind zijn. Je kan er met je auto doorheen rijden of een dag of nacht safari maken met een gids om zo de grote Big Five spotten. Ook zijn er delen waar je met een gids een wandeling kan maken. Het landschap bestaat uit wildernissen en uitgestrekte grasvlakten. Naast de Big Five spot je hier ook nijpaarden, zebra’s, impala’s en antilopen

Pilanesberg National Park in Zuid–Afrika

Op een krater van een dode vulkaan is vroeger het Pilanesberg Nationaal Park ontstaan. Het bestaat uit een 600 meter hoge berg en een stuwmeer. In 1979 vond hier een heuse wildverhuizing plaats, zesduizend dieren werden hier uitgezet tijdens het project Operation Genesis. Nu leven hier zo’n tienduizend dieren in de bossen en valleien. Het park heeft nog als een van de weinige plekken een originele fauna. Een bijzondere manier om het landschap te bekijken is via een ballonvaart. Je krijgt een totaal andere perspectief wat je geld zeker waard is.

Serengeti National Park in Tanzania

In Tanzania kan je de Big Five in het Serengeti Nationaal Park spotten. Ook heeft dit grote park met maar liefst 30.000 vierkante kilometer nog meer te bieden. Je vindt er hyena’s, Afrikaanse wilde honden, elanden, giraffen en gazelles. Vogelliefhebbers kunnen zich hier dagen bezig houden met het spotten van ruim 500 vogelsoorten. De prachtige natuur is onderdeel geworden van het UNESCO World Heritage List en is daarmee een beschermd park.

Etosha National Park in Namibië

In zuidelijk Afrika is het Etosha Nationaal Park één van de beste plekken om de big five te spotten. De olifanten kan je haast niet missen in de open savannes. Er leven hier vele soorten dieren waaronder meer dan 114 zoogdieren en 350 vogelsoorten. Met je eigen auto kan je door het park rijden, het liefst een 4×4 maar dat is geen must. De mooiste momenten om naar het park te gaan is tijdens zonsopgang of zonsondergang. Tevens het beste moment om de dieren te spotten.

Hluhluwe – Imfolozi Park in Zuid–Afrika

Het oudste park Hluhluwe – Imfolozi Park dat in 1895 is opgericht ligt in Zuid-Afrika. Het wordt als het mooiste park beschouwd en staat naast de Big Five bekend om de witte neushoorns die hier voorkomen. Met de auto kan je zelf het park ontdekken of bewandel één van de vele wandelpaden. Een ervaren ranger kan je ook meenemen op safari, wel zo leuk als je meer informatie wilt over de dieren die je er kan spotten.

Op ongeveer 75 km afstand van Port Elizabeth ligt het safaripark Addo Elephant Park. Naast vele olifanten is het een goede plek om de Big Five te spotten. Je kan hier met je eigen 4×4 door het park rijden, je bent dus niet afhankelijk van gidsen. Voor zowel kinderen als volwassenen is hier veel te beleven en bieden ze vele activiteiten aan. Ook kan je hier in je eigen tent of caravan slapen. Voor de meer luxere reizigers kan je hier een cottage huren. Het is in dit grootste safaripark van Zuid-Afrika malariavrij wat voor vele mensen een geruststelling is.

Madikwe Game Reserve in Zuid-Afrika

In dit safaripark leven 27 verschillende soorten zoogdieren waaronder de Big Five en meer dan 350 vogelsoorten. Het park bestaat uit diverse soorten gebieden waardoor het andere diersoorten heeft dan het Krugerpark. Tijdens het project Operation Phoeniz zijn hier 10.000 dieren naartoe gebracht omdat ze vrijwel uitgeroeid waren door de jacht. Het Madikwe Game Reserve is kindvriendelijk en je kan er blijven slapen in verschillende soorten accommodaties.

Reacties zijn gesloten.