Wenen ontdekken: 11x het leukste om te doen met de beste tips

Wenen ontdekken: 11x het leukste om te doen met de beste tips
Arno@2 Stedentrip 7 oktober 2019 Gewijzigd op:

De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen en misschien wel één van de meest romantische steden van Europa. In ieder geval is er ontzettend veel te ontdekken en doen. Zo denken we bij romantische steden aan Parijs, maar wenen kent ontzettend veel barokke gebouwen en romantische bezienswaardigheden. Wij hebben de 11 leukste activiteiten in Wenen voor je op een rijtje gezet.

Schloss Belvedere vol met kunst

Dit is één van de mooiste paleizencomplexen welke je ooit zal zien. Dit barok complex komt uit 1716 en is gebouwd door Prins Eugene van Savoye. Het gebouw staat bekend om de prachtig kunstwerken en beschilderde zalen wat dan ook zeker een aanrader is om te bezoeken. Ook de tuin om het paleis is prachtig om te bezoeken

Verblijf in 4* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €59.00
1.png
Bekijken

Geniet van de mooiste gebouwen aan de Ringstrasse

De Ringstrasse is een 5,3 km lange cirkel waar de mooiste gebouwen van Wenen aan gevestigd zijn. Het is mogelijk om hier een rondje langs te lopen of de tram te nemen. In 30 minuten maak je een snel rondje langs de mooie gebouwen. Persoonlijk vinden wij het heerlijk om het rondje te lopen. In iets meer dan een uur heb je een paar hoogtepunten gezien en kan je er op je gemak bij stilstaan. Je vindt aan de Ringstrasse o.a. de staatsopera, stadhuis, parlement en het Hofburgpaleis.

Breng een bezoek aan de Staatsopera

Als je toch bij de Ringstrasse bent kan je nog proberen om kaartjes te krijgen voor een concert in de Staatsopera. Dit is misschien wel het beroemdste gebouw van Wenen. Het geluid in dit gebouw is fenomenaal en je kan hier echt genieten van de beste concerten van het land. 300 dagen per jaar zijn hier voorstellingen. De kans is dus groot dat er ook een voorstelling is als je in Wenen bent. Op de dag van het concert kan je soms nog tickets krijgen voor de helft van de prijs. Handig als je graag een voorstelling wil meepakken.

Proef de befaamde Sachertorte met koffie in Wenen

Sachertorte is misschien wel het meest beroemde dessert uit Wenen. Je kan het chocolade taartje in vrijwel elk restaurant, café of koffiehuis geserveerd krijgen. Er ontstond alleen jaren geleden een groot gevecht tussen twee bakkers wie nou de originele Sachetorte bedacht heeft. Dit gevecht ontstond tussen Café Demel en Café Sacher. Beide beweren ondanks de juridische gevechten nog steeds de originele variant bedacht te hebben. Café Sacher heeft overigens wel een uniek verhaal. De familie was ooit de huisbakker van het Oostenrijkse koninklijk huis. Ze serveerde de Sachertorte voor het eerst aan Sissi en het was haar favoriete gebak. Als je dit zelf wilt ervaren, dan vindt je dit café aan de Kohlmarkt in Wenen. De concurrent café Demel ligt aan de Philharmoniker Str.

Bezoek het oudste pretpark van Europa: Prater

Prater Park ligt in Wenen en is het oudste pretpark van Europa. Het pretpark met de groene lanen en attracties is regelmatig gebruikt in films en series. Vooral de eeuwenoude reuzenrad is bekend uit de film Before Sunrise. Het pretpark opende z’n deuren in 1897. Er zijn in totaal 250 verschillende kermisattracties te vinden. Je betaald er per attractie en de prijs verschilt per attractie. De meeste attracties hebben hun eigen openingstijden. Deze liggen meestal tussen 10.00 en 01.00. In de wintermaanden zijn sommige attracties gesloten.

Bezoek paleis Hofburg en het Sissi museum

De beroemdste keizerin van Oostenrijk is natuurlijk Elisabeth. Ze trouwde als meisje uit het Duitse Beieren met haar grote liefde keizer Franz Josph I. Haar levensverhaal werd verfilmd in meerdere films. Ruim 150 jaar na haar huwelijk is het verhaal nog steeds wereldberoemd. Je kan in haar wereld duiken met een bezoek aan paleis Hofburg. Het is hier mogelijk om de keizerlijke vertrekken te bekijken en de oude slaapkamer van Sissi en de aparte slaapkamer van Franz Josph I. In het Sissi museum gevestigd in paleis Hofburg hoor je het echte verhaal van Sissi. Deze wijkt namelijk wel iets af van het beeld uit de films.

Bezoek het zomerpaleis Slot Schönbrunn

Slechts een paar kilometer van het hoofdpaleis Hofburg ligt het zomerpaleis Slot Schönbrunn. Het is nu niet meer voor te stellen dat het slot vroeger midden in een prachtig park stond. Vandaag de dag is de stad Wenen volledig om het paleis heen gegroeid. Toen het paleis nog omgeven was met natuur was dit het zomerpaleis van het koninklijkhuis. Het slot heeft 1400 kamers en 40 ervan zijn opgesteld voor het publiek. Zonder toegangskaartje is het mogelijk om gratis een wandeling door de tuinen van het paleis te maken. In de tuin ligt ook een dierentuin. Franz Joseph I besloot deze voor z’n vrouw te bouwen, maar heeft deze nooit afgemaakt. De dierentuin is met een apart kaartje te bezoeken.

Breng een bezoek aan de St. Stephansdom

De mooiste kerk van Wenen is de St. Stephansdom. Deze stond net als slot Schönbrunn buiten de stad. Inmiddels staat de kerk ook midden in de stad. De kerk heeft een toren die je kan beklimmen. Na 343 treden wordt je beloond met een prachtig uitzicht over Wenen. Ben je in een minder goede conditie? Tegenwoordig is er in de andere toren een lift aangebracht. Het interieur van de kerk is in barokstijl. In de kerk vindt je o.a. de graftombes van de keizers van het Weense koningshuis. Je kan hier apart toegang tot krijgen en het is slim om dit met een gids te doen. Je krijgt zo het echte verhaal erachter te horen.

Spaanse rijschool met Lippizaners

Keizer Maximilaan II werd in de 16e Eeuw tijdens zijn bezoek in Spanje verliefd op de Lippizaners. Hij besloot z’n broer deze beroemde paarden in eigen land te laten fokken. Dit mocht hij doen in Lippiza vandaar de naam Lippizaners. De paardenfokkerij ligt in wat nu Slovenië is, maar hoorde vroeger bij Oostenrijk. In de Spaanse rijschool leren ruiters de hogere rijkunst op Lippizaner paarden. Het duurt jaren voordat de berijders deze rijkunst onder de knie hebben. Van dinsdag tot en met zaterdag is het mogelijk om een training bij te wonen. Op zaterdag en zondag worden er shows weggeven die je kan bijwonen. Dit is niet goedkoop, maar wel een bijzondere ervaring op barokmuziek.

Shoppen op de Naschmarkt

De Naschmarkt is een grote groente en fruit markt in Wenen. Tegenwoordig wordt er al lang niet meer alleen groente en fruit verkocht. Je vindt er ook exotische kruiden en stalletjes waar je heerlijk eten kan kopen. Maar je vindt er zelfs kraampjes met antiek. De Naschmarkt is al jaren een populaire attractie in Wenen en zeker de moeite waard. Je vindt de markt nabij de Karlplatz. De markt is elke dag geopend behalve op zondag.

Hundertwasser haus de bekendste instagram spot van Wenen

De kans is groot dat je hier veel influencers foto’s ziet maken voor hun Instagram pagina. De Hundertwasser haus is een bekende spot vanwege de gekleurde huizen die scheef op elkaar gebouwd zijn. Het ziet er vrolijk uit en dat nog eens in barokstijl. Het is zeker weten de moeite waard om hier even langs te lopen. Of misschien wel zelf even snel een selfie te schieten.

Reacties zijn gesloten.