Toulouse een leuke stad? 8x de leukste dingen om te doen

Toulouse een leuke stad? 8x de leukste dingen om te doen
Arno@2 Autovakantie 29 oktober 2019 Gewijzigd op:

Toulouse staat bekend als de roze stad in het zuiden van Frankrijk. Dit heeft te maken met de roze kleurige stenen welke in de stad zijn gebruik waarmee belangrijke gebouwen en huizen zijn gebouwd. De stad kent een prachtige geschiedenis welke vooral in de middeleeuwen heeft gefloreerd. Vandaag de dag staat de stad bekend om haar geweldige studiefaciliteiten en is het echt de hoofdstad van de lucht- en ruimtevaart. Hier is bijvoorbeeld Airbus gevestigd. De stad heeft in ieder geval ongelofelijk veel te bieden en wij geven je de 8 leukste dingen om te doen

Basilique Saint-Sernin

Deze pelgrimskerk is één van de grootste Romaanse kerken van Europa en zeker een bezoekje waard. De kerk werd omstreek 1100 geopend en niet veel later vond er de eerste kruistocht plaats. Pas in de 12e eeuw was de kerk volledig af en dat had te maken met de ligging. De kerk ligt namelijk op de pelgrimsroute waardoor er veel gelovigen gevestigd moesten worden. Vandaar ook de omvang van de kerk. Prachtig is zeker de vijf verdieping hoge toren. Ook zijn de relikwieën welke werden geschonken door Karel de Grote prachtig om eens te zien.

Verblijf in 3* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €42.00
5.png
Bekijken

Cité de l’Espace

Als je met kinderen gaat is dit themapark een absolute aanrader! Natuurlijk is het ook voor volwassenen erg leuk, want dit park staat geheel in het thema van de ruimtevaart. In het park vind je verschillende modellen zoals een raket, ruimtestation en module welke op ware grote zijn nagebouwd. Daarnaast kan je in het planetarium plaatsnemen waar je naar een schouwspel van de sterrenhemel kan kijken.

Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf €16

Place du Capitole

Een plein van maar liefst 2 hectare gelegen in het historisch centrum van de stad. Hier vind je het indrukwekkende Capitole wat absoluut één van de mooiste gebouwen van de stad is. Net zoals vele andere gebouwen in de stad opgetrokken uit de rooskleurige bakstenen. Het is het gebouw waar vanaf de 12de eeuw de stadsraad zich vestigt. Het is mogelijk om naar binnen te gaan en dan moet je zeker de galerij Salle des Illustres bezoeken. Op het plein zijn daarnaast verschillende cafés en restaurants gevestigd.

Luchtvaartmuseum Musée Aeroscopia

Gek op vliegtuigen dan moet je hier zeker een bezoekje aan brengen! De hangar-achtige museum staat vol met exposities van toestellen van militair en burgervaart. Zo kan je onder ander het burgertoestel de Concorde bekijken en de eerste Airbus A300B. Wil je jouw bezoek helemaal compleet maken dan raden wij je aan om een rondleiding door de Airbus-fabriek te maken. Deze begeleide rondleiding geeft je een mooi inzicht hoe vliegtuigen worden gebouwd en wat hierbij komt kijken.

Een kaartje voor een rondleiding door de fabriek is al verkrijgbaar vanaf 15.50 € en een combinatieticket met het museum is €24.

https://www.instagram.com/p/BzSXpE-A4Rg/

Muséum de Toulouse

Hoewel je verwacht dat het een museum is over Toulouse is dit museum één van de grootste etnologisch en natuurhistorisch van de wereld. Het museum is opgericht in 1796 opgericht door een natuurwetenschapper welke zijn collectie tentoonstelde aan andere wetenschappers. Vanaf 1865 is dit publiek geworden en vandaag de dag zijn er 2,5 miljoen voorwerpen te vinden. Vrijwel alles wat met natuurwetenschap te maken heeft, is hier te vinden.

De Japanse tuin van Toulouse

Even ontsnappen aan de drukte en genieten van rust en groen? Ga dan naar de Japanse tuin van de stad waar je echt even tot rust kan komen. Het park is geïnspireerd naar de tuinen van Kyoto en zijn naast een plaats van rust ook een prachtig plek om te wandelen. Loop de brug over naar het eiland en maak een leuke wandeling.

Rivier Garonne

Dwars door de stad stroomt de rivier Garonne. Je ontkomt er niet aan om deze rivier over te steken, maar even heerlijk langs de rivier wandelen of zitten is zeker een aanrader. Ook erg leuk is om een rondvaart over de rivier te maken. Wil je dit echt op Franse stijl doen dan doe je dit natuurlijk met een heerlijke wijnproeverij!

Uitstapje naar Palais de la Berbie

Dit ligt helaas niet in de stad, maar ligt op een klein uurtje rijden van Toulouse. Paleis van de Berbie is een oorspronkelijk bisschoppelijk paleis en staat sinds 2010 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het gebouw is één van de beste bewaarde bisschoppelijke paleizen van Frankrijk en is kenmerkend door de grote open binnenplaats en twee grote torens. Tegenwoordig kan je er een rondlopen en genieten van de prachtige middeleeuwse kamers, schilderingen en prachtig tuin welke er is aangelegd.

Reacties zijn gesloten.