8 tips voor een stedentrip Lille/Rijsel

8 tips voor een stedentrip Lille/Rijsel
Arno@2 Autovakantie 5 november 2019 Gewijzigd op:

In het noorden van Frankrijk vindt je de stad Lille of in het Nederlands: Rijsel. De stad ligt echt net over de grens bij België en je staat er vanaf Utrecht al binnen 3 uur. Dit maakt de stad perfect voor een weekendje weg dichtbij huis. Ondanks dat de stad verrassend dichtbij huis is krijg je echt het gevoel dat je ver van huis bent. Dit maakt het extra leuk om jouw weekend weg naar Lille te boeken.

Wandel door Vieux Lille

De meeste toeristen worden direct verliefd op het oude centrum van Lille. Heel even heb je het idee dat je terug in de tijd bent of in Parijs. Je vindt er verschillende chocolateriers, restaurants, terrassen, cafés en boetiekjes. Een aantal gebouwen zijn in barokstijl en stammen zelfs ui de 17e Eeuw. Het oude Lille is ook perfect om een restaurant te vinden en lekker op het terrasje plaats te nemen.

Verblijf in 3* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

Bezoek de Citadel van Lille

Lille heeft nog z’n eigen Citadel uit de 17e Eeuw. Dit oude gebouw is nog goed bewaard gebleven en er omheen ligt een park. Helaas kan je er niet naar binnen want het Franse leger is hierin gevestigd. Het is wel mogelijk om rond de citadel heen te wandelen. De citadel

Ga een middag naar de dierentuin

Vlakbij de Citadel van Lille vindt je de dierentuin. Het is geen grote dierentuin, maar ze hebben toch nog 300 verschillende dieren. Er zijn ook een aantal unieke diersoorten die je alleen in deze dierentuin tegenkomt. Vroeger was de dierentuin gratis, maar tegenwoordig moet je wel entree betalen. Voor een relatief klein bedrag mag je al naar binnen. Vooral in vergelijking met de dierentuinen in Nederland is deze erg goedkoop.

Ontdek de schitterende Porte de Paris

In Parijs kennen we allemaal wel de Arc de Triomph. Dit is een prachtige boog midden in het centrum. Maar als we eerlijk zijn vinden we de Porte de Paris nog net iets mooier in Lille. Rond de poort zijn strakke tuintjes aangelegd en de poort zelf is prima onderhouden. Het is een mooi bouwwerk en prachtig gedecoreerd. Vroeger was de poort eigenlijk een soort wegwijzer om aan te geven welke richting je op moet als je naar Parijs wilt.

Breng een bezoek aan Palais des Beaux-Arts

Vrij vertaald is dit het museum van de schone kunsten. Na het Louvre vindt je in dit museum de belangrijkste kunstcollectie van Frankrijk. Je vindt er werken van verschillende bekende schilders zoals: Rubens, van Dyck, Monet, Picasso en Rodin. Het museum zelf ziet er ook prachtig uit en is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw. Voor het museum vindt je een openluchtamfitheater waar soms optredens gegeven worden en een prachtige fontein.

Bezoek Kathedraal Notre-Dame de la Treille

Halverwege de 19e Eeuw begonnen ze met de bouw van de kathedraal Notre-Dame de la Treille. De bouw van de kathedraal werd pas in 1999 voltooid. Vooral de prachtige voorgevel van marmer heeft heel wat tijd en jaren gekost. De kathedraal is een officieel beschermd monument in de stad. Het is mogelijk om de kathedraal te bezoeken.

Ontdek de Belfort van Rijsel

Vooral in België, maar ook in Frankrijk kom je vaak een Belfort tegen. Dit is een hoge toren waar vroeger de stad uit beschermd werd. De Belfort van Rijsel is echter vrij jong. De toren is namelijk gebouwd in 1929. Sinds 2010 is de toren geopend voor het grote publiek. Je kan de toren voor een deel beklimmen. Namelijk de eerste 100 treden moet je te voet doen. Daarna neem je de lift naar het laatste stukje. Vanaf de Belfort heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Bezoek het geboortehuis van Charles de Gaulle

Charles de Gaulle is een naam die je vast weleens gehoord hebt. Hij was een belangrijke generaal en zat in het Franse verzet. Later werd hij president van Frankrijk. Charles de Gaulle werd in 1890 in Lille geboren. Hij woonde in het huis van z’n grootouders. Zijn ouderlijk huis is vandaag de dag omgebouwd tot een museum. Je leert hier alles over z’n leven vanaf z’n geboorte tot politieke loopbaan. Charles de Gaulle is nog altijd een populaire ex-president van Frankrijk. Je vindt in het museum ook een buste en z’n doopjurk.

Reacties zijn gesloten.