6x de mooiste kleurrijke dorpjes aan de Italiaanse Bloemenriviera

6x de mooiste kleurrijke dorpjes aan de Italiaanse Bloemenriviera
Arno@2 Autovakantie 24 januari 2020 Gewijzigd op:

De Italiaanse Bloemenriviera is ook wel de regio die bekend staat als Ligurië en is het gebied dat loopt van Frankrijk tot de Italiaanse regio Toscane. Veel vakantiegangers reizen dan ook vooral snel de regio door om richting Toscane te gaan. Zonde! Want de regio is ongelofelijk mooi en staat bekend om haar kleurrijke dorpjes, prachtige baaitjes en heerlijke eten. Genoeg reden om de leukste plekken van de Italiaanse Bloemenriviera door te nemen.

Portovenere: Het dorpje van de godin Venus

Portovenere ligt aan de Ligurische kust en is één van die kleurrijke dorpjes welke je eens moet bezoeken. De stad staat vooral bekend om de prachtige smalle hoge huizen in de meeste prachtige kleuren. De stad heeft daarnaast een authentiek haven waar je gezellige restaurants en barretjes kan vinden. Neem dan ook gerust plaats om hier een heerlijk hapje te gaan eten. Tevens vind je in het dorpje een prachtig oud kerkje met de naam San Pietro. Deze kerk kom uit de twaalfde eeuw en heeft een prachtige Romaanse bouwstijl. Dit is ook de plek waar de stad zijn naam heeft te danken. Vroegers stond hier namelijk een tempel welke de godin Venus eerde. Hierdoor kreeg het dorpje de Latijnse naam Portus Veneris waarna later de naam werd veranderd naar Portovenere.

haven van Portovenere

Daarnaast moet je een bezoek brengen aan het hoogtepunt van het doprje en dat is het Doria Kasteel. Deze is gelegen op de heuvel van de stad en zal je direct opvallen als je de stad bezoekt. Afkomstig uit de 12e eeuw en had door de strategische ligging op de heuvel een belangrijke aandeel in de stad. Je kan het kasteel nog steeds bezoeken door een klim te maken naar boven. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het dorp.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij de VakantieDiscounter

Verblijf in 4* Camping Spot in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €44.00
1.png
Bekijken

Cinque Terre: Wandelen langs de dorpjes

Vanaf Portovenere is het een klein uurtje richting Cinque Terre. Leuker is om vanaf Portovenere de boot te nemen naar Cinque Terre. Je hebt dan namelijk een prachtig rondvaart langs de kust.

Cinque Terre is eigenlijk is dit niet één dorpje, maar vijf verschillende. Desondanks worden deze dorpjes altijd in één adem genoemd. Het leuke hieraan is dat je van dorpje naar dorpje kan reizen. Vele doen dit per auto, maar als wij mogen kiezen dan doe je er verstandig aan om soms te lopen en soms de trein te pakken. De verschillende wandelpaden tussen de dorpen duren ongeveer 5 a 6 om alles af te leggen, maar ben je het zat neem dan gerust de trein tussen de dorpjes in.

Cinque Terre tegen de rotsen

Eigenlijk hebben alle dorpjes wel iets te bieden, maar natuurlijk springen er een paar echt uit. Zo is Corniglia het hoogst gelegen dorpje, maar heb je vanaf hier wel een prachtig uitzicht over het gebied. Vanaf hier kan je wandelen richting Riomaggiore en dat is één van de mooiste wandelingen hier door het prachtige uitzicht. Dit is een echt gezellig havendorpje en staat bol van de winkeltjes, bars en gezellig restaurants. Hier kan je ook het best overnachten aangezien hier gewoonweg de meeste hotels zijn. We sluiten af met het mooiste dorpje en dat is Vernazza. Dit was ooit het rijkste dorpje van deze regio en dat is te zien aan de huizen, ze lijken hier toch meer kleur te hebben en is net een schilderij om naar te kijken. Hier vind je ook een prachtige baai met strandje waar je heerlijk kan afkoelen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Sunweb

Genua: De grootste havenstad van Italië

De grootste havenstad van Italië en ook de hoofdstad van de regio. Wanneer je zuidelijker reist vanaf Genua zal je merken dat het landschap aan de kust ruiger wordt en de dorpjes kleiner. De stad staat niet bepaald bekend om de goederen welke hier worden gebracht, maar vooral om de veerboten welke vanaf hier vertrekken en aankomen. Maar gelukkig heeft de stad meer te bieden dan dit alleen.

Genua aan zee

Genua mooi gelegen aan de zee

Om te starten is het historisch centrum heerlijk om in rond te dwalen. Een deel staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is zelfs voor een groot deel autovrij! Ideaal om eens heerlijk door de smalle straatjes het oude centrum te verkennen waarbij Via San Lorenzo de belangrijkste winkelstraat is. Na heel wat jaren is ook Palazzi dei Rolli eindelijk weer bereikbaar. Dit is absoluut het pronkstuk van de stad en zijn makkelijk uitgelegd 42 paleizen die samen Palazzi dei Rolli worden genoemd. Eigenlijk moesten dit er veel meer zijn, maar na de beoordeling van een speciaal comité werden dit er 42. Wanneer vroegers speciale gasten de stad bezochten of tijdelijk verbleven konden zij hier overnachten. Alleen de allerbelangrijkste gasten kregen toegang tot één van de pallazi zoals koningen, kunstenaars en pauzen. Inmiddels dienen ze als musea of andere doeleinden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij de VakantieDiscounter

Ventimiglia: Vlakbij de Franse grens

Vlakbij de Franse grens vind je het oude kustplaatsje Ventimiglia. Deze plek is dan ook vooral uniek door de mengeling van de Franse en Italiaanse cultuur. Je bevind je namelijk letterlijk op tien minuten van de Côte d’Azur! Leuk om te weten is dat de naam dan ook is afgeleid door 20.000 te vertalen. Het aantal stappen dat het dorp is verwijderd van de Franse grens. In het centrum van de stad vind je nog oude termen en de opgravingen van een Romeins theater. Even genoeg van de binnenstad? Breng dan een bezoek aan het wat afgelegen strandje Le Calandre Beach. Via een pad loop je richting het zandstrand waar je heerlijk kan ontspannen.

Ventimiglia aan de zee

San Remo: de bloemenstad

San Remo wordt ook wel de bloemenstad genoemd en dat mag je natuurlijk niet overslaan als je de Italiaanse Bloemenriviera bezoekt. De stad dankt de naam doordat hier vrijwel het hele jaar lang bloemen bloeien. Het is een groene en kleurrijk omgeving, maar was ook ooit de stad waar rijke mensen graag kwamen. De stad kende in de 19e eeuw dan ook een een rijke tijd waarbij het zich kon meten aan bijvoorbeeld Monaco. Befaamde hotels wisten zich hier dan ook te vestigen, maar inmiddels is daar slechts nog één van over. De plaats is nu een gezellig plaats, maar kent niet meer de luxe welke hier ooit geheerst heeft.

San Remo Bloemenstad

Een ander hoogtepunt uit die tijd is het Casino van de stad. Natuurlijk in die tijd voor de absolute gelukzoekers en momenteel nog steeds de grootste trekpleister van de stad. Maar is jaarlijks ook de plek waar Italië de vertegenwoordig voor het Songfestival zoekt. Verschillende muziekanten gaan hier de strijd aan om hier te bepalen wie het land gaat verdedigen om het grootste muziekfestival te wereld.

Wil je iets meer cultuur dan moet je een bezoek brengen aan het oude centrum van de stad genaamd La Pigna. De middeleeuwse steegjes brengen je langs de gezelligste pleintjes en uiteindelijk richting naar de top van de heuvel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en haven.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Sunweb

Portofino: Mooiste dorpje van de Bloemenriviera

Portofino ligt op een schiereiland en is in zijn schoonheid al meerdere keren nagebouwd op verschillende parken in de wereld. Dat deze plek prachtig is hoeven we dus niet uit te leggen. Vroeger droeg het dorpje de naam Havenstad van de dolfijn en dat kwam dan ook door het grote aantal dolfijnen welke hier te zien waren. Inmiddels is dit niet meer het geval, maar de stad kent nog wel een prachtige haven. Luxueuze jachten en cruiseschepen leggen hier graag aan om de stad te bezoeken. Vanaf hier kan je ook met de boot het christusbeeld in het water bezichtigen. Het ligt op de bodem van de zee, maar door het heldere water kan je het makkelijk zien liggen vanaf de boot.

Portofino Bloemenriviera Italië

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij de VakantieDiscounter

Reacties zijn gesloten.