12 dingen die je wilt doen en weten over Guernsey

12 dingen die je wilt doen en weten over Guernsey
Arno@2 Culturele vakantie 6 mei 2020 Gewijzigd op:

Guernsey is een kanaaleiland dat voor de kust van Normandië ligt. Het eiland valt niet onder het Verenigd Koninkrijk, maar is wel Brits kroonbezit. Dit eiland staat bekend om de prachtige ongerepte natuur en de toch wel belangrijke positie tijdens de oorlog. Verder is Guernsey vooral erg knus en gezellig. In dit blog zullen we het hebben over de 11 dingen die je wilt doen en weten over Guernsey.

Kijk en proef bij Rocquette Cider

Een erg leuke activiteit om te doen is het bezoeken van Rocquette Cider. Rocquette Cider is een tour door een ciderfabriek en langs de bijbehorende boomgaard. De tour zelf is ontzettend leuk en informatief. De mooie boomgaarden zijn prachtig om te bezoeken en de informatie is ook erg leuk om aan te horen. Het einde is toch wel het leukst als je de gebrouwen ciders gaat proeven samen met wat kaasjes. Een echte aanrader voor de cider fans onder ons dus! Bekijk de website voor meer informatie

Verblijf in in
15 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €1286.00
17.png
Bekijken

Bezoek Castle Cornet

Een erg interessant uitje om te doen is het bezoeken van Castle cornet. Castle Cornet zelf ligt aan zee. Dit zorgt voor een prachtig uitzicht over de oceaan. Helemaal met de zee die tegen de rotsen aan slaat en omhoog spuit. Verder bestaat het kasteel uit vier verschillende musea en tuinen. Om half elf kan je meegaan met een gratis rondleiding en om twaalf uur wordt er door mannen in kostuum een kanonschot gelost. De prijzen zijn voor volwassenen zijn 10.5 pond, voor 7-18 jaar 3 pond en voor kinderen gratis.

Ontdek Hauteville House

Een erg bijzondere activiteit is het bezoeken van het Hauteville House. Hier heeft namelijk veertien jaar lang de schrijver van onder andere Les Misérables en de gebochelde van de Notre Dam gewoond. Door de ongebruikelijk stijl van Victor Hugo is het huis nu een waar spektakel geworden om te bezoeken. Laat je verrassen door de vreemde en toch wel bijzondere plekken in het huis. Tip; Het is alleen mogelijk om Hauteville House te bezoeken aan de hand van een tour. Reserveer dit dus van tevoren! Zonder tour kom je namelijk echt niet binnen.

Ontdek een gangenstelsel bij het La Valette Underground Military Museum

Een zeer interessant museum om te bezoeken in Guernsey is het La Valette Underground Military Museum. Het museum bestaat uit ondergrondse gangen die door de Duitse bezetters zijn gegraven tijdens de Oorlog. Het museum zelf is niet super groot maar wel erg interessant. Er kunnen hier voorwerpen gevonden worden uit zowel de eerste als de tweede wereldoorlog. Ook is er een souvenir shop om collectibles te halen. De prijzen zijn voor volwassenen 6 pond, voor 65+’ers 4.5 pond en voor kinderen 3.5 pond.

Wandel naar Fermain Bay

Eén van de mooiste verborgen baaien van Guernsey is absoluut Fermain Bay. Aan de oostkust kan je langs een kliffpad de baai bereiken waar een prachtig kiezelstrand op je ligt te wachten. Het makkelijkste is om je wandeling te maken vanaf de hoofdstad St Peter Port. Vanaf hier kom je verschillende hotels en restaurants tegen waar je heerlijk een hapje of drankje kan doen

Wandel door Saumarez Park

Een leuke activiteit voor de hele familie is het bezoeken van Saumarez Park. Je kunt heerlijk door dit park wandelen. Het leuke aan dit park is het feit dat er allemaal activiteiten in de buurt zijn voor jong en oud. Er is namelijk voor de kinderen een speeltuin. Ook is er een grote vijver waar je lekker aan kunt zitten. Verder zit er nog een museum genaamd; The National Trust of Guernsey’s Folk and Costume Museum. Dit is een erg leuk museum om te bezoeken en gaat over de kledingstijl en gewoonten van de mensen van Guernsey door de jaren heen. Entreekosten voor het park zijn gratis. Let wel op; op het moment dat er evenementen op het park zijn kan je moeten betalen voor een parkeerplek en entree.

Kijk binnen bij de Little Chapel

Een leuk uitstapje wat erg mooi en interessant is om te zien is Little Chapel. De naam zegt het al het is inderdaad een vrij klein kapelletje. Maar desondanks is het erg leuk om te bezoeken. De kapel bestaat namelijk volledig uit gemozaiekte stukjes. Het kerkje is prachtig om in de ochtend of avond te bezoeken door het licht wat je al van verre ziet schijnen. Leuk om te weten is dan ook de geschiedenis van de kerk.

Het is namelijk niet de eerste versie die er tegenwoordig staat maar de derde. De eerste versie vonden werd bekritiseerd dus heeft de maker gesloopt en opnieuw gebouwd. De tweede versie was goed totdat de bisschop van Portsmouth kwam en niet door de deur paste! Hierdoor is het gebouw weer gesloopt en is uiteinde versie drie gekomen die er tegenwoordig nog staat. Entree tot de kapel is gratis maar donaties worden erg op prijs gesteld. De kerk wordt namelijk nog steeds onderhouden met het geld van de donaties.

Ga terug in de tijd bij het German Occupation Museum

Vlak bij het vliegveld van Guernsey kan het German Occupation Museum gevonden worden. Dit museum is erg leuk voor iedereen die geïntegreerd is het dagelijks leven van de mensen uit Guernsey tijdens de tweede wereldoorlog. Verder is er leuk een straat ingericht om een beeld te geven hoe alles er vroeger uit zag. Ook zijn er tentoonstellingen over de maritieme geschiedenis van Guernsey. Ook dit museum is niet super groot maar wel erg interessant om te bezoeken. Entree prijzen zijn voor volwassenen 6 pond en voor kinderen 3 pond.

Beklim Jerbourg Point

Voor de wandelaars onder ons is het erg leuk om een bezoek te brengen aan Jerbourg Point (vlak om de hoek zit ook een busstop voor de niet wandelaars). In dit gebied zijn er erg veel mooie wandelingen langs de kliffen van Jerbourg Point. Eenmaal op Jerbourg Point heb je een prachtig uitzicht over de andere eilanden, namelijk; Sark, Herm en Jersey. In de omgeving kan je genieten van de mooie natuur. Ook zit hier een restaurant om lekker wat te eten na de klim!

Ga naar de top van de Victoria Tower

Met een toch wel steile trap naar de top van de Victoria Tower maar dan heb je ook wel een prachtig uitzicht. Een vooral erg mooie activiteit is het bezoeken van de Victoria Tower. Klim naar de top van de toren en geniet van een prachtig uitzicht over St Peter Port. De sleutel om toegang te verkrijgen tot de toren moet gehaald worden bij het Candie Gardens museum. De sleutel halen is gratis. Dit is dus een goede activiteit om te combineren met het Candie Gardens museum!

Geniet van de rust in de Candie Gardens

De Candie Gardens is de perfecte plek om met mooi weer te zijn. De Candie gardens is een prachtig park waar niet alleen mooie bloemen, tuinen en vijvers zijn te vinden. In Candie Park vindt je ook een museum, kunstgalerie en een cafe. Het is dus een heerlijke plek om een middag door te brengen. Wandel eerst heerlijk door de mooie tuinen en geniet daarna van een drankje in het cafe. Mocht je daarna nog naar het museum willen of de kunstgalerie bekijken kan dit natuurlijk ook. De prijzen van het museum zijn voor volwassenen 6.5 pond, kinderen van 7-18 en studenten 2.5 pond en kinderen onder de 7 gratis.

Sta versteld van de la Varde Passage Grave

Een erg bijzondere locatie is de la Varde Passage Grave. Hier liggen namelijk bouwwerken van wel zesduizend jaar oud! Op deze bijzondere plek zijn niet alleen voorwerpen gevonden die ze vroeger gebruikte. Het blijkt ook dat in deze kamers begrafenissen en crematies werden uitgevoerd. Een erg interessante locatie om te bezoeken dus. In de buurt kan je ook de millenium stone vinden en er zijn locaties van fortificaties van de tweede wereldoorlog in de buurt. Erg leuk om allemaal te bezoeken!

Tags:

Reacties zijn gesloten.