10x doen in het Franse Reims

10x doen in het Franse Reims
Arno@2 Autovakantie 12 augustus 2020 Gewijzigd op:

Vakantie Frankrijk, zeker het Franse Reims bezoeken.

Reims is zo een Franse stad waarvan de historie ver teruggaat. De voornaamste reden om de stad tijdens je vakantie Frankrijk te bezoeken is  de historische kathedraal,  de bekendste bezienswaardigheid. Daarnaast is het ook een belangrijke stad vanwege de champagne. En wie houdt er nou niet van een lekker glas bubbels? Hieronder de 11 leukste dingen om te doen in het Franse Reims. Een leuke invulling van een vakantiedag Frankrijk.

Kathedraal Notre-Dame

in 1210 kreeg de stad te maken met een enorme brand waarbij de kathedraal helaas verloren ging. In 1211 begonnen ze met de bouw van de huidige kathedraal en ondanks de eerste- en tweede wereldoorlog staat de kathedraal er nog goed bij. Het is zelfs één van de bekendste kathedralen van Frankrijk. Hier werden tot 1825 dan ook 33 verschillende koningen gekroond. Binnen in de kathedraal zal vooral het prachtige raam en loodwerk opvallen.

Verblijf in 3* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

Place Drouet d’Erlon

Place Drouet d’Erlon is het hart van de stad Reims en volgens vele het gezelligste deel van de stad. Het plein is voor een groot deel autovrij waardoor er veel terrassen te vinden zijn. S’avonds is dit dan ook wel het uitgaansleven van de stad en een absolute aanrader om naartoe te gaan als je overnacht in Reims.

Een mooie bezienswaardigheid op het plein is de Subé-fontein. De 14 meter hoge fontein is mooi door de vele details. Zo zie je aan de onderkant. van de fontein de historische welvaart van de stad. Je vindt hier onder meer kenmerken van wijn, landbouw en handel. Dit zorgde voor een welvarende tijd.

Place Royale

Een ander bekend plein is Place Royale. Wat mij betreft toch wel één van de mooiste plekjes mede door een prachtig imposant standbeeld wat hier te vinden is. Dit plein staat namelijk vooral bekend om het prachtige standbeeld van voormalig koning Lodewijk XVI. Het origineel standbeeld werd vernietigd tijdens de Franse Revolutie, maar hierna is er een nieuw exemplaar gekomen. Rond het plein staan een aantal historisch gebouwen wat het erg indrukwekkend maakt. Het bekendste en mooiste gebouw is van hotel des Fermes

Paleis van Tau

Tijdens je vakantie Frankrijk een kasteel bezoeken?  Dan is het Pakeis van Tau iets voor jou? Wanneer de koningen werden gekroond in de kathedraal dan diende Paleis van Tau als verblijfplaats. Na de kroningen was er namelijk vaak een groot feest en Paleis van Tau was dan het onderkomen van de koning. Momenteel vind je in het paleis verschillende voorwerpen die met de kroningen te maken hadden waaronder de Talisman van Karel de Grote en de kelk van de kroning.

Klooster van Saint-Remi

Het klooster van Reims is de oudste basiliek van de stad en tevens van Noord-Frankrijk. Oorspronkelijk dateert het uit 852 en werd gebouwd voor de heilige Remigius. In de eerste wereldoorlog kreeg de kerk het zwaar te voortduren waarna het flink opgeknapt moest worden. Veel pronkstukken werden tijdens de franse revolutie gestolen, maar gelukkig is er nog voldoende te zien.

Champagne huis Piper Heidsieck

Wanneer je in Reims bent dan mag een bezoek aan één van de champagnehuizen niet ontbreken. Een leuk en bekend champagnehuis is Piper Heidsieck. De meeste zullen dit merk champagne kennen vanwege hun opvallende rode etiket, maar ook zie je de champagne vaak op filmfestivals zoals die van Cannes in Venetië.

Het champagnehuis is te bezoeken op Boulevard Henry Vasnier 51 en is dagelijks geopend. Je krijgt verschillende soorten champagne te proeven van het huis waarvan natuurlijk de meeste bekende Piper-Heidsieck brut.

Lees ook: Alles over de Champagnestreek in Frankrijk

Planetarium

Leuk om te doen is om naar de tuinen van college van de Jezuïeten te gaan. Los dat het er erg mooi is, vind je hier ook het Planetarium. De meeste zullen dit kennen van Artis, maar in Reims heb je er dus ook een! Door de grote projector in het midden van de bolvormige zaal kom je alles te weten over sterren, planten en het heelal.

Biscuits roses de reims

Ook leuk om te doen in Reims is een bezoek te brengen aan een bakkers. Rond 1690 zijn namelijk de bekende koekjes biscuits roses in Reims ontstaan. Leuk om te weten is dat de koekjes ooit waren verzonnen door de bakkers in de stad. Nadat zij klaar waren met broden bakken waren de ovens nog heet en gebruikte ze deze warme om koekjes te bakken. Door het speciale deeg moesten de koekjes twee keer gebakken worden. Het voordeel hiervan is dat er een stevig kruimelig koekje ontstond die heerlijk naar vanille smaakt.

Vandaag de dag is het het koekje nog steeds populair en is het traditie om het koekje in je glas champagne te dompellen. Doordat het een stevig koekje is breekt deze niet in je champagne, maar heb je wel de smaak van champagne in je koekje. Heerlijk! \

Porte de Mars

Porte de Mars is een oude Romeinse triomfboog en is 32 meter hoog en 13 meter lang. De verhalen gaan dat deze boog werd gebouwd uit dank voor het aanleggen van hoofdwegen door de stad door de Romeinen. Voorheen zat het vast aan een kasteel, maar nadat deze gesloopt werd kwam het los te staan. Een absoluut indrukwekkend geheel om te zien en leuk om te combineren met Place du Forum en het Cryptoportique

Place du Forum en Cryptoportique

Leuk om te weten is dat Reims voor de Romeinse tijd in handen was van de Galliers. Toch vind je vooral Romeinse bezienswaardigheden en zo ook op Place du Forum en het Cryptoportique. We bespreken deze twee, omdat ze praktisch in elkaar overlopen.

Het forum is het plein waar verschillende romeinse bezienswaardigheden te vinden zijn. Maar eigenlijk is het op opwarmertje voor het Cryptoportique. Hier vind je een prachtig zuilengalerij wat ooit 50 bij 100 meter geweest moet zijn. Nu is er nog een deel te bewonderen wat deels boven als onder de grond te zien is. Het geeft je een prachtig zicht op hoe het er vroeger uitgezien moet hebben.

Lees ook: 10x de leukste Franse steden in het noorden

Heb jij nog tips wat gedaan kan worden in deze leuk stad. Laat hieronder weten wat jij nog graag zou doen in Reims.

Reacties zijn gesloten.