8x zien & doen bij je bezoek aan Salzburg

8x zien & doen bij je bezoek aan Salzburg
Arno@2 Autovakantie 23 augustus 2019 Gewijzigd op:

Salzburg is de stad van onder andere Mozart & the sound of music. Maar je kan er nog veel meer doen! Door de rijke geschiedenis en prachtige architectuur is de de stad echt een bezoekje waard. Daarbij heeft de Salzburg echt iets te bieden en kan je hier gemakkelijk de gehele dag je vermaken. Wij hebben in ieder geval de leukste dingen voor jullie verzameld

Geboortehuis van Mozart

In 1747 betrok Mozart en zijn vrouw Anna dit appartement op de derde verdieping. Het was niet groot, maar had alles wat zij nodig hadden. Je kan het je bijna niet voorstellen dat hier alle zeven hen kinderen hier zijn geboren waarna ze in 1773 het huis verlieten. Sinds 1880 tot de dag van vandaag is het huis omgetoverd in een museum waar je het leven en werk van de componist kan bewonderen. Erg leuk als je gewoon iets meer wilt weten over hoe het leven van Mozart eruit heeft gezien.

Dagelijks geopend van 09:00 – 17:300 uur. Kosten zijn €11 p.p

Verblijf in 4* in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €145.00
14.png
Bekijken

Dom van Salzburg

Sinds 774 beschikte de stad al over een basiliek welke een belangrijke rol speelde in onder andere de middeleeuwen door het bisschopszetel. In 1598 brandde de gehele dom af en werd vervangen door de kerk welke we nu kennen. Het meest imposante aan de kerk is de 71 meter hoge koepel welke in de tweede wereldoorlog door vliegtuigbombardementen deels werd verwoest. In 1959 werden er reparaties gedaan waardoor er vandaag de dag nog steeds een prachtige koepel staat.

Koepel van de dom in Salzburg

Mirabel Paleis en tuinen

In 1606 werd Schloss Mirabel gebouwd in opdracht van aartsbisschop Wolf Dietrich welke het liet bouwen voor zijn geliefde Salome Alt. Tegenwoordig ademt het paleis nog steeds ongelofelijk veel liefde en is het uitgegroeid tot één van de mooiste plaatsen ter wereld om te trouwen. Zeker de Marmorsaal is een echte aanrader om te bezoeken.

De tuinen zijn tevens een spektakel om te bezoeken waar prachtig planten en hovenierskunsten te bewonderen zijn. Één van de hoogtepunten is waarschijnlijk het Pegasus-fontein.

Ook hier spelen de Sounds of Music en Mozart een belangrijke rol. Zo zijn enkele scene’s van de film hier opgenomen waaronder ‘Do-Re-Mi’. En heeft Mozart in de Marmorsaal verschillende optredens gegeven.

Mozartplatz & monument

Mozartplatz is in de oude binnenstad het rustgevende plein welke wordt gesierd door het bronzen standbeeld van Mozart. Het plein stamt of uit 1588 en is vandaag de dag een plek waar alles om Mozart draait. Hier vind je verschillende musea, maar ook leuke café’s om een kopje koffie te drinken. Let wel op dat de prijzen hier wel iets hoger liggen.

Vestiging Hohensalzburg

Hoop bovenop de berg uittorent ver boven Salburg is de vestiging Hohensalzburg te zien. Met een imposante verschijning van 250 bij 150 meter is het één van de grootste kastelen van Europa. Doordat de vestiging maar één keer werd belegerd is het bouwwerk uit 1077 ongelofelijk goed gebleven.

De burcht bestaat uit een hoofdgebouw en verschillende bijgebouwen met natuurlijk daaromheen een prachtige muur en verschillende toren. In de gebouwen zijn tegenwoordig verschillende musea gevestigd:

  • Het enigste Marionettenmuseam van Europa
  • Vestingmuseum waar je een tentoonstelling kan zien gericht op het leven uit die tijd
  • Rainer Regiment Museum: Het museum welke ingaat op alle oorlogen welke in de afgelopen jaren zich hier hebben afgespeeld met wapen, uniformen, fotos en oorlogsbuit als pronkstukken.

Proef de heerlijke Mozartkugeln

Je ziet ze overal en logisch, want ze zijn heerlijk! Mozartkugeln zijn bonbons welke in 1890 zijn bedacht door banketbakker Paul Fürst. De bonbon bestaat uit een kern van pistache en marsepein met daaromheen noga, amandelen en pistache en daaromheen een heerlijke laag chocolade.

Het meest zal je de Mozartkugeln van Mirabell tegenkomen, maar dit is echt een fabrieksbonbon. Niets mis mee en zeker lekker op zijn tijd, maar lang niet zo lekker als de oorspronkelijk handgemaakte Mozartkugeln voorzien van blauw/zilveren verpakking. Deze zijn te koop bij één van de vier Fürst winkeltjes.

Getreidegasse

Getreidegasse is de bekendste straat van Salzburg waar ook het hui van Mozart te vinden is. In de 16e eeuw vestigde steeds meer handelaren zich in deze straat waardoor het uitgroeide tot de winkelstraat van de stad . De lange smalle straat wordt gekenmerkt door de vele kunstige uithangborden aan de hoge gebouwen langs de straat. Je vind hier verschillende winkels, koffiehuizen en restaurants.

Getreidegasse met alle prachtige hangborden

Koffie, sachertorte & Salzburger Nockerl

Salzburg staat bol van de café’s waar je heerlijk koffie, torte en nockerl kan verkrijgen. Ga je naar Salburg dan moet je ook echt plaatsnemen en genieten van al het heerlijke aanbod. Neem een heerlijke sachertorte of Salzburger Nockerl bij Café Sacher of Café Tomaselli. Deze twee staan bekend om hen heerlijke koffie en gebak.

Salzburger Nockerl vraagt om misschien wat meer uitleg? Natuurlijk bestaat de Oostenrijkse keuken uit ongelofelijk veel klassiekers, maar deze komt al uit 1663! Het dessert is het meeste te vergelijken met een souffle en is gevormd met drie grote punten. Deze drie punten staan voord de drie grote bergen welke om de stad heen liggen.

Reacties zijn gesloten.