10 tips voor een auto huren op vakantie

10 tips voor een auto huren op vakantie
Arno@2 Auto huren 31 mei 2019 Gewijzigd op:
Een auto huren op vakantie? Lees deze tips.

Wie een auto huren wil voor de vakantie, heeft zeker baat bij deze tips.

Auto huren last minute?

Ook in het geval van een last minute autovakantie, is het zaak om één en ander tot in de puntjes voor te bereiden.  Anders kom je wellicht voor onverwachte en dure verrassingen te staan. Een auto huren, is meestal last minute mogelijk. In het geval van een huurauto is “last minute”  lang niet altijd goedkoper. Of je nu een autovakantie Frankrijk hebt geboekt of naar Oostenrijk met de auto rijdt. Deze tips kunnen je beter op weg helpen.

Met het vliegtuig op vakantie gaan en een auto huren

Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, is er niets fijner om ter plekken toch nog over een auto te beschikken. Een huurauto is daar een prima optie voor, maar een goede voorbereiding is hierbij wel erg belangrijk. Wij helpen je graag om zo goedkoop en goed mogelijk over een huurauto te beschikken op je vakantie

1. Huur je auto vanuit Nederland

We starten met wellicht de belangrijkste tips en dat is om je huurauto al vanuit Nederland te huren. Wanneer je aankomt op vakantie dan zijn de mogelijkheden vaak groot en raak je al gauw het overzicht kwijt. Vanuit Nederland heb je de tijd om goed uit te zoeken welke auto en verhuurder het beste bij jouw passen. Daarbij is het vergelijken van prijzen achter je computer ook nog een stuk eenvoudiger!

Vakantie met hond buitenland

Tip, heb je een vakantiehuis met hond in het buitenland gehuurd? Huur dan een stationcar met extra veel bagageruimte.  Dan kan ook de honden mand mee! Vergeet overigens ook niet een dierenpaspoort mee te nemen. En als je een hotel met hond zoekt, zoek dan een hotel in de buurt van een losloopgebied voor honden.

2. Controleer je verzekeringen

Een verzekering afsluiten, niet het leukste om uit te zoeken, maar wel ongelofelijk belangrijk! Naast de reisverzekering zijn er ook andere verzekeringen van belang.

Wanneer je een huurauto gaat nemen dan zijn de mogelijkheden qua verzekeren eindeloos. Wij raden je aan om een all inclusive verzekering te nemen. Ook bij een autovakantie Nederland. Dit betekent dat je een huurauto krijgt waarbij alles is verzekerd zonder verborgen kosten. Je zal alleen een kleine toeslag moeten betalen wanneer je gebruik maakt van een GPS of kinderzitje. Toch hier ook weer de vermelding: Lees goed wat er precies onder valt! Kom niet voor verassingen te staan!

3. Let op je tank-regeling

Leuk die optie dat je de auto leeg of gedeeltelijk leeg terug kan zetten (full to empty), maar heb je wel over de kosten nagedacht? Veel autoverhuurders zeggen dat zij namelijk goedkoper zijn dan de tankstations, maar ze vertellen er niet bij dat ze een hele tank rekenen. Ja dus ook als jij een halfvolle tank terugbrengt! Vaak heb je de keuze uit twee opties:

  • full to full: Je haalt de auto op met een volle tank en brengt hem terug met een volle tank.
  • full to empty: Je haalt de auto met een volle tank op en brengt hem terug met de tank wat je op dat moment over hebt.

Wij raden je altijd aan om een full to full principe af te spreken.

4. Elk uurtje telt

Handig om te weten is dat je bij huurauto altijd per hele dag betaald. Haal je de auto om 12:00 uur op dan dien je deze ook weer om 12:00 terug te brengen. Breng jij de auto om 12:40 terug dan betaal je een hele dag extra! Zonde van het geld als je het ons vraagt

5. Creditcard handig, maar niet altijd nodig!

Bij heel veel autoverhuurders is het vandaag de dag alleen mogelijk om een auto te huren met een creditcard. Vrij logisch, want er blijven altijd kosten welke tijdens het gebruik van de auto naar voren kunnen komen. Denk hierbij alleen al aan verkeersboets of nalatige schade welke er gereden word. Met een creditcard kan de verhuurder deze kosten makkelijk verrekenen.

Voor de mensen welke hier niet van houden, zijn er tegenwoordig ook verhuurbedrijven welke verhuren zonder creditcard. Sunnycars heeft bijvoorbeeld bij populaire zonbestemmingen de mogelijkheid om een auto te huren met een Geen waarborgpakket. Hierbij hoef je geen eigen risico te betalen, maar staat contractueel afgesproken dat er bij grove nalatenschap bij schade of verkeersboetes de verhuurder alsnog extra kosten in rekening mag brengen bij de huurder.

6. Liefst geen huurauto op vliegveld

Super makkelijk, maar uit onderzoek blijkt dat huurauto’s op vliegvelden gemiddeld 20% duurder zijn! Zonde van je geld toch? Zeker als je weet dat verhuurbedrijven net buiten het vliegveld een shuttleservice aanbieden. Je wordt hierbij opgehaald op het vliegveld en bent vaak binnen enkele minuten op het verhuurbedrijf waar je huurauto klaarstaat. Het resultaat: Een goedkopere huurauto voor een paar minuten extra reizen.

7. Kleinste auto niet altijd het voordeligst

Ja als je een auto gaat huren dan zal de kleinste auto een stukje voordeliger zijn als een maatje meer. Maar heb je ook al nagedacht over het verbruik? In de bergen rijden auto’s met een net iets beter motor vaak wat zuiniger en ook daarbij een stuk comfortabeler.

Ook als je qua ruimte niet lekker uitkomt is het aan te raden om te kiezen voor voldoende opbergruimte. Wanneer je namelijk ter plaatsen en grotere auto wilt dan zal je begrijpen dat ze de hoofdprijs vragen.

8. Neem een tomtom of navigatie-app mee

Je zal het niet geloven, maar een navigatiesysteem huren is echt mega duur. Je moet niet raar opkijken als je voor een een week huur net zoveel betaald als een nieuwe. Neem lekker je eigen tomtom mee of zet op je smartphone een navigatie-app. Hierbij moet je wel erop letten dat je de navigatie van het juiste land erin hebt staan en je de opladers meeneemt!

9. Controleer bestuurders

Vaak worden er behoorlijk wat kilometers gereden en dan is zo nu en dan afwisselen wel zo fijn. Let wel op dat dit bij veel verhuurbedrijven niet zomaar mag! Gebeurd er een ongeluk of rijdt degene schade die niet opgegeven is dan zijn alle verzekering niet geldig. Geef vooraf dus goed aan welke mensen er bestuurders zijn en betaal desnoods een extra toeslag voor een extra bestuurder.

10. Check, check en dubbel check!

Een auto huren op vakantie betekent vaak controleren. We kunnen het niet genoeg benadrukken, controleren is het aller belangrijkste! Lees om te starten goed je contract door en ja daar horen ook de kleine cijfertjes bij. Als je de auto ophaalt, loop dan een rondje om de auto en controleer of er geen schade te zien is. Zo wel? Maak een foto en overleg direct met de verhuurder. Bij de auto inleveren geldt exact het zelfde.

De ANWB heeft een makkelijke checklist welke je hierbij helpt.

11. Last minute autovakantie boeken.

Een last minute autovakantie boeken, betekent bijna altijd financieel voordeel. Echter ook bij een vakantie met de auto die je last minute boekt, moet je bepaalde zaken goed voorbereiden en in kaart brengen. Denk onder andere aan de juiste wegenkaarten, apps en filemelders. Je kunt een last minute autovakantie boeken inclusief hotel maar ook onderweg een hotel uitzoeken. Wil je heerlijk relaxen? Boek dan een hotel met jacuzzi op je kamer . Je krijg daar energie van en kunt de volgende dag weer uren achter elkaar auto rijden.

Reacties zijn gesloten.