Auto huren Sicilië: Goedkoopste verhuurder, regels & tips

Auto huren Sicilië: Goedkoopste verhuurder, regels & tips
Arno@2 Auto huren 14 februari 2020 Gewijzigd op:

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland is 230 km lang en 170 km breed. Als je echt iets van het eiland wilt zien, dan kan je het beste een auto huren. Stiekem heeft het ook wel iets om door het glooiende landschap van Sicilië te rijden in je eigen Fiat 500. Maar als je een auto gaat huren in Sicilië, dan is het slim om op een aantal dingen te letten. Wij hebben de beste tips voor je verzameld.

Goedkoop een auto huren Sicilië

Het is mogelijk om Sicilië goedkoop een auto te huren. Dit is verrassend want bij de meeste eilanden betaal je vaak extra voor een huurauto. Gemiddeld betaal je 23 euro per dag als je voor een langere periode een auto huurt. De bekende autoverhuurmaatschappijen zijn aanwezig. Denk aan Firefly, Hertz en Sunny Cars. Maar ook de lokale maatschappijen zijn aanwezig zoals Maggiore en Sicily by Car.

Hieronder vergelijken we een aantal autoverhuurder in de periode van 1 t/m 8 mei met een Fiat Panda en ene goede dekking.

Auto huren Sicilië Sunny Cars

Bij Sunnycars.nl is het mogelijk om een auto te huren op Sicilië. Zij zijn gevestigd op het Catania luchthaven en bieden een transparante all-in prijs op hun website. Je kans zelfs tot 4 uur voor tijd gratis wijzingen in je huurovereenkomst doorgeven. Dit is wel zo prettig als je ver van te voren de auto wilt huren. Let op dat je wel een creditcard moet hebben op de naam van de bestuurde. Voor een periode van 1 mei t/m 8 mei kost een auto huren €199,92. Dit komt neer op ongeveer €27 per dag. Wat ik erg prettig vind bij Sunny Cars is dat de het super overzichtelijk is waar je voor verzekerd bent en eigenlijk aan alles al is gedacht.

Auto huren Sicilië Europcar

Europcar ligt ook op het vliegveld van Sicilië en daardoor ook makkelijk om een auto bij te huren. Eerlijk moet ik zeggen dat ik de website veel minder prettig vond als Sunny Cars. De basiskosten zijn bijvoorbeeld echt beperkt qua dekking waardoor je al standaard de extra dekking moet nemen om bijvoorbeeld dezelfde dekking te hebben als Sunny Cars.

Auto huren Sicilië Hertz

Hertz heeft ook een vestiging op het Catania Airport waardoor dit ook een goede optie is. De website ziet er super netjes uit, alleen kan je geen extra dekking op de website zelf afsluiten. Bij het afhalen van de auto moet ik de extra dekking dan opgeven en dat zou in dit geval €14,64 per dag zijn en dat is in totaal €102,48 waarbij ik mij afvraag of dit ook nog de prijs op de dag zelf is als ik de auto zou afhalen. De extra dekking is nodig om bijvoorbeeld inzittende te verzekeren bij een ongeluk. Al met al zullen de kosten bij Hertz dan op ruim €310 komen.

Auto huren Sicilië Easyterra

Easyterra verhuurt niet zelf auto’s meer is een autoverhuur vergelijker waar je gemakkelijk autoverhuurders kunt vergelijken. Onder meer vergelijken zij Hertz en Europcar welke we hierboven ook hebben meegenomen. Helaas geen Sunny Cars en dit is ook direct waarom je zelf ook altijd moet kijken wat de goedkoopste is. De vergelijking brengt wel een leuke prijs op. We kunnen de auto huren bij Firefly waar we een extra dekking hebben + een extra bestuurder. Ook ben je verzekering tegen extra dekking op je eigen risico. Superhandig! Dit alles kost €163,69 wat een stuk goedkoper is als de meeste andere verhuurder hierboven. Alleen Sunny Cars zit hierbij in de buurt.

Verblijf in 4* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €157.00
1.png
Bekijken

Auto afhalen bij het vliegveld

Als je zelf een rondreis Sicilië maakt, dan is het mogelijk om een auto te huren op het vliegveld. Jouw auto staat direct na aankomst al voor je klaar. Je hoeft enkel naar de autoverhuur op het vliegveld te lopen. Je laat hier je reservering en rijbewijs zien. Vervolgens krijg je een huurcontract en na wat papieren in orde te maken krijg je de auto mee. Je kan zo zelf in de huurauto stappen en naar je eerste bestemming op de rondreis rijden. Het enige nadeel van een auto huren op het vliegveld is dat je vaak een toeslag betaald. Het is hier in verhouding wat duurder dan een auto in een kleine stad te huren.

Tips bij een auto huren Sicilië

Wanneer je een auto gaat huren in Sicilië dan moet je eigenlijk met best veel rekening houden waar je niet direct bij stilstaat. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over hoeveel ruimte je nodig hebt? Heb je al nagedacht over hoelang je de auto gaat huren? En wist je dat het ongelofelijk druk kan zijn als je een huurauto gaat halen. Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen hebben we hieronder de beste tips en regels voor je samengevat.

Hoofdbestuurder is hoofdhuurder

Je staat er niet zo snel bij stil, maar degene die de auto huurt is verzekerd en gedekt voor bepaalde risico. Het is dus handig om de auto te laten huren door degene welke de auto het meest bestuurd. Informeer ook altijd als je er meerdere bestuurders zijn hoe dit dan in zijn werk gaat.

Tip! Controleer ook altijd of de creditcard op de hoofdhuurder zijn naam staat

25 jaar regel

Bij de meeste verhuurbedrijven vragen ze of je minimaal 25 jaar oud bent. Heel soms vragen ze zelfs of je minstens 5 jaar je rijbewijs hebt. Er zijn ook autoverhuurbedrijven waarbij je hier onderuit kan komen. In ruil voor een toeslag krijg je de auto als nog mee. Het is wel slim om hier even op te letten. Voor als je nog geen 25 bent kunnen de verschillen per verhuurbedrijf groot zijn.

Let op je verzekering en eigen risico

Soms lijkt een huurauto heel voordelig. Alleen dan blijkt ter plaatsen dat je een enorm eigen risico hebt of er niets verzekerd is. Je moet ter plaatsen nog een verzekering van honderden euro’s afsluiten. Check altijd of de prijs die je ziet een all-in prijs is. Probeer ook het eigen risico af te kopen. Helaas kost dit extra, maar je kan er een hoop problemen mee voorkomen. Het gebeurt regelmatig dat er met dit eigen risico wordt opgelicht. Achteraf vinden ze ineens een oude schade en die mag jij voor honderden euro’s eigen risico betalen. Maak daarom ook altijd foto’s van de auto bij aankomst en meld direct schade die niet op het formulier staat. Je weet zo zeker dat je goed ingedekt bent tegen oplichting met huurauto’s.

Boek (op tijd) auto van te voren

Boek altijd je auto van te voren. Zeker als je een auto huurt in Sicilië is het verstandig om je auto van te voren vast te leggen. Veel vakantiegangers huren een auto op het eiland en het kan daarom zomaar zijn dat je anders naast een auto grijpt welke je graag wilt. Ook is het wel zo fijn als je van te voren weet wat je kwijt bent! Vaak gelden de acties online namelijk niet bij de verhuurder zelf en kan het zomaar eens een hoop geld schelen. Ook heb je de tijd als je online boekt en kan je rustig alle risico’s doornemen. Wel zo verstandig

Premium service, yes please!

Bij de meeste autoverhuurders kan je een premium service boeken of iets wat hierop lijkt. Het komt erop neer dat je voorrang krijg bij de verhuur balie en je niet lang in de rij hoeft te staan. Zeker als je in een drukke periode gaat, is dit echt een aanrader! Veel vakantiegangers komen namelijk met het vliegtuig aan en willen allemaal tegelijk hen auto ophalen. Je raadt het al een wachtrij van 1 of 2 uur is zo gevormd en zo zit je de halve middag op het vliegveld. Zonde toch?

Rijden in de grote steden

Als je op internet googled op een auto huren in Sicilië, dan komen er veel spookverhalen tevoorschijn. Auto rijden in Sicilië zou gevaarlijk zijn en niemand zou de verkeersregels aanhouden. Het is inderdaad zo dat in de grote steden zoals Palermo en Catania het af en toe een beetje een chaos is. Je zal veel getoeter horen, maar het is niet echt anders dan rijden in een grote stad in Nederland. Als je voorzichtig rijdt en goed op let kan er niets fout gaan. Verzeker eventueel wel je auto extra. Mocht je een ongelukje krijgen, dan hoef je er niet voor te betalen. Dit is nog een reden om het eigen risico af te kopen bij een auto huren.

Extra verkeersregels op Sicilië

Officieel zijn de verkeersregels op Sicilië bijna hetzelfde als in Nederland. Maar je kan in de praktijk wel een paar verschillen tegenkomen. Neem bijvoorbeeld de voorrang regel. Rechts heeft ook op Sicilië gewoon voorrang. Maar het kan gebeuren dat je die voorrang niet krijgt. Vooral niet van de lokale bevolking. Hou hier rekening mee. Verder mag je met je auto niet door een historisch gebied rijden. Auto’s zijn hier verboden. Dit wordt aangegeven met het bord: Zona traffico limitato. Verder is het verplicht om buiten de bebouwde kom altijd je dimlichten aan te hebben. Dit is ook zo overdag. Verder zijn kinderzitjes in Italië verplicht voor kinderen tot 12 jaar of 1.50 meter. Mocht je gaan wijnproeven, dan zijn de regels gelijk aan Nederland. Je mag dus maximaal twee wijntjes drinken voor je in de auto stapt.

Tags:

Reacties zijn gesloten.