Autovakantie naar Frankrijk: wat neem ik mee?

Autovakantie naar Frankrijk: wat neem ik mee?
Arno@2 Algemeen 9 mei 2019 Gewijzigd op:

Wat neem je mee met een autovakantie Frankrijk?

We gaan met zijn allen op vakantie en ik neem mee…… Ga jij binnenkort met de auto op vakantie naar Frankrijk dan zijn er een aantal dingen die verplicht zijn om mee te nemen. Heb jij bijvoorbeeld al een Milieuvignet aangevraagd of een veiligheidshesje ingepakt? De regels in Frankrijk zijn net iets anders dan die van Nederland. Wel zo handig om te weten voordat je op reis gaat natuurlijk. Daarom hebben wij een mooi overzicht gemaakt met dingen die verplicht zijn en handig zijn om mee te nemen tijdens je autovakantie naar Frankrijk. Of je nu een particulier vakantiehuis Frankrijk hebt gehuurd of een huisje op een familiepark Frankrijk, een autovakantie Frankrijk vergt altijd een goede voorbereiding.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Verplicht om mee te nemen tijdens een autovakantie naar Frankrijk

Gevarendriehoek

Bij iedere autovakantie hoort een gevarendriehoek. Dus ook een autovakantie naar Frankrijk. We gaan er niet vanuit, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Kom je met de auto langs de weg te staan door pech of een ongeval dan ben je verplicht om je alarmlichten aan te zetten en een gevarendriehoek te plaatsen. Het is dus verplicht om altijd een gevarendriehoek in je auto hebben.

Op vakantie met de auto

Veiligheidshesje

Veiligheid staat altijd voorop. Ook een veiligheidshesje is in Frankrijk verplicht. Sta je langs de kant dan ben je verplicht om een veiligheidshesje te dragen, zodat je goed zichtbaar bent voor het verkeer. Zorg ervoor dat het hesje op een makkelijk te bereiken plek ligt. De veiligheidshesje moeten bovendien voldoen aan de EN471-norm. Dit zijn geel, oranje of rode hesjes voorzien met retro-reflecterende banen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Alcoholtest

In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtest in de auto te hebben. Hiermee kun je als bestuurder zelf controleren of je nog mag rijden. Het toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Ben je toch vergeten om je alcoholtest mee te nemen, dan krijg je alsnog geen boete. Hoewel het dus verplicht is, krijg je geen boete wanneer je de test niet bij hebt. Het is een extra aandachtspunt voor een autovakantie naar Frankrijk.

Snelheidscontroles

Au revoir Flitsmeister.. Hoe fijn het ook is een waarschuwing bij snelheidscontroles is in Frankrijk niet toegestaan. Zorg er daarom voor dat je de flitspaalsignalering op je navigatie uit hebt staan. Waarschuwingen zijn wel toegestaan, maar exacte locaties niet. Rij volgens de regels, want boetes kunnen in Frankrijk flink oplopen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Milieuvignet

Sinds een paar jaar is het in sommige steden in Frankrijk verplicht om een milieusticker te hebben. Er zijn stickers beschikbaar in 5 zes categorieën: groen, paars, geel, oranje, rood en grijs. Groen is voor milieuvriendelijke auto’s, zoals elektrische auto’s. Onder categorie grijs vallen vaak oudere auto’s. Hoe groen jouw auto is wordt bepaald aan de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig. Auto’s die geregistreerd vóór 1 januari 1997 krijgen helemaal geen sticker. Per stad verschillen de beperkingen. Het is daarom verstandig om van te voren te kijken of jouw auto is toegestaan in de stad. Kom je toch met je auto in een milieuzone terwijl dit niet is toegestaan, dan kun je een rijverbod krijgen en een boete van ongeveer 68 euro. Een milieusticker aanvragen kan via het franse ministerie. Voor sommigen is dit een tijdrovende klus. Met name omdat de aanvraag in de franse taal moet en je moet afrekenen met een creditcard.

Tip! Heb je geen creditcard of vind je de aanvraag via het franse ministerie te ingewikkeld? Voor een kleine meerprijs kan je de milieusticker Frankrijk aanvragen via https://VignetNodig.nl. Hier betaal je met IDeal of Paypal en zo wordt al het werk uit handen genomen.

Verblijf in 3* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

Hond mee naar Frankrijk

Gaat je vrolijke viervoeter mee op vakantie, dan moet je op een aantal dingen letten. Een hond moet een Europees paspoort hebben en moet gechipt zijn. Identificering aan de hand van een tattoo is ook toegestaan. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je hond ingeënt is voor Rabiës. Ook zijn een aantal gevaarlijke rassen in Frankrijk verboden, zoals pitbulls en Staffordshire terriers. Hoewel het niet verplicht is, is het daarnaast wel verstandig om een bench of hondengordel mee te nemen voor op reis. Als je een vakantiehuis met hond Frankrijk boekt, is het zaak om een huisje met omheinde tuin uit te zoeken. Je moet er toch niet aan denken dat je hond tijdens je vakantie Frankrijk weg loopt en je zonder je huisdier naar huis af moet reizen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Eenoudervakantie Frankrijk

Frankrijk is het perfecte vakantieland voor een vakantie met kinderen. Maar het is ook het land waar veel 1 ouder gezinnen een autovakantie boeken. Niet alleen in Normandië en Bretagne. Ook in Zuid-Frankijk. Een eenoudervakantie Frankrijk vraagt wel extra voorbereiding. Denk aan extra kleding en speelgoed. Daarnaast wordt aangeraden om in het geval van een eenoudervakantie Frankrijk met kinderen en hond niet te lange afstanden af te leggen.  Maar met de nodige voorzichtigheid en goede voorbereiding is een eenoudervakantie Frankrijk zeker mogelijk.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle eenouder vakanties bij Estivant

Handig om mee te nemen tijdens je autovakantie naar Frankrijk

Brandblusser

In Frankrijk is het niet verplicht om een brandblusser in je auto te hebben. Dit betekent echter niet dat je geen Brandblusser moet meenemen. Een brandblusser is altijd prettig en veilig om bij je te hebben. Mocht er brand uitbreken, dan kun je snel handelen en eventueel de schade beperken.

EHBO doos

Ook een EHBO doos is niet verplicht, maar wel verstandig om mee te nemen. Mocht er iets gebeuren dan kun jezelf eerste hulp verlenen.

Groene kaart

Een groene kaart is een document of pasje wat aangeeft dat je verzekerd bent. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je groene kaart online te ontvangen. Een groene kaart is in Frankrijk niet verplicht, maar het is toch verstandig om de kaart mee te nemen. Hier staan namelijk alle belangrijke verzekeringsgegevens op en telefoonnummers die je kunt raadplegen.

Tolbadge

Met een tolbadge kun je elektronisch tol betalen. Je bevestigt het kastje aan je voorruit. Wanneer je een tolpoort nadert gaat de slagboom automatisch omhoog. Geen lange rijen meer. Super fijn!

makkelijk een auto huren op vakantie

Wat verder nog handig is om mee te nemen:

  • Reservelampjes: Tenzij je auto xenon-, neon- of ledverlichting heeft, is het handig om reservelampen mee te nemen.
  • Startkabels
  • Technische handleiding voertuig
  • Winterbanden bij Winterse omstandigheden
  • Sneeuwkettingen wanneer je de bergen in gaat bij Winterse omstandigheden
  • Fles water en deken wanneer je terecht komt in een lange file.
  • Wc papier

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Doorreislanden

Mocht je tijdens je autovakantie naar Frankrijk door andere landen rijden, dan is ben je ook verplicht om te voldoen aan de eisen van die landen. Check van te voren daarom ook altijd de eisen voor de landen waar je doorheen reist.

Reacties zijn gesloten.