Vroegboekkorting: Waarom je zomervakantie vroeg boeken?

Vroegboekkorting: Waarom je zomervakantie vroeg boeken?
Arno@2 Algemeen 4 januari 2020 Gewijzigd op:

Vanaf december geven vele reisorganisaties de meeste mooie vroegboekkortingen voor de zomervakantie. De verleiding is dan vaak al zo groot dat je bang bent om de aanbieding mis te lopen. Maar is het wel zo slim om voor een vroegboekkorting te kiezen? Of is het bijvoorbeeld verstandiger om te wachten voor een lastminte? Dit is waarom het verstandig is om je vakantie al lekker vroeg te boeken

Je moet toch in het hoogseizoen

Als je een vakantie gaat boeken dan moet je met één regel rekening houden: Wanneer de vraag het grootst is, is de prijs het hoogste. Niet zo raar dat in het hoogseizoen de prijzen dus torenhoog zijn. Ben je afhankelijk van de schoolvakantie dan is vroeg boeken vaak toch wel verstandig. Tenslotte heb je maar enkele vakanties per jaar en dan wil je natuurlijk wel alles naar wens hebben. Lees ook onze tips om zo goedkoop mogelijk te reizen in het hoogseizoen

Vroegboekkorting

Aan het begin van het jaar sluiten veel reisorganisaties deals met bepaalde accommodaties. Hierdoor krijgen ze een mooie korting op de accommodatie waardoor ze extra korting kunnen geven op bepaalde vakanties. De kortingen welke reisorganisaties vroeg in het jaar al geven, worden dan vaak ook wel vroegboekkortingen genoemd. Vaak zijn deze kortingen enkele honderden euro’s, maar dit bekend niet dat dit ook altijd de beste prijs is. Wist je trouwens dat de het ook uitmaakt welke dag je jouw vakantie boekt? Zo blijft uit onderzoek dat als je in het weekendje je vakantie vastlegt je 10 a 15% extra kan besparen.

Je kunt nog even sparen

Het klinkt raar, maar wanneer je een vakantie vroeg boekt kan je nog even sparen. De meeste vakanties hoef je namelijk pas een korte periode voor je vertrek in zijn geheel te betalen. Wanneer je de vakantie boekt betaal je dan 15 – 20% van de reissom en zes weken voor vertrek het overige bedrag. Boek je in januari en vertrek je in augustus dan hoef je pas half juni je vakantie te betalen. Alle tijd dus nog om je vakantie bij elkaar te sparen.

Grijp niet mis

Ben je helemaal gek van die ene camping of wil je perse naar een bepaalde plek waar het aanbod van hotels, campings of appartement schaars is. Speciaal voor deze consumenten kan het verstandig zijn om al vroeg in het jaar te boeken. Zo strekken jaarlijks ongelofelijk veel mensen richting het Gardameer in Italië of bijvoorbeeld naar de Spaanse kust naar populaire plaatsen als Santa Susanna en Salou. Los van het geld wat het kan besparen geeft het vooral een hoop rust. De vakantie is tenslotte vroeg in het jaar geregeld en dat betekend dat je hier geen stress meer over hoeft te hebben.

De voorpret kan beginnen

Je weet waar je naartoe kan en dat betekend dat je kan genieten. Vanaf nu hoef jij je alleen nog maar zorgen te maken over wat je daar wilt doen, wat voor vakantieoutfit je mee wilt en waar je misschien allemaal kan eten. Wanneer de rest zich nog in de gure wintermaanden bevind, kan jij wegdromen bij je vakantie en alvast langzaam genieten van wat je allemaal te wachten staat.

Groot gezelschap

Ben je een groot gezin of ga je bijvoorbeeld samen met familie of vrienden dan heb je vroeg in het gezin nog voldoende keuze. Zo kan je er bijvoorbeeld nog voor kiezen om kamers of accommodaties vlak bij elkaar te bespreken. Maar vroeg in het seizoen zijn grote vakantiewoningen ook nog goed verkrijgbaar. Vakantiewoningen voor grote groepen zijn namelijk lastiger te krijgen en vooral later in het seizoen waneer de meeste besproken zijn onbetaalbaar.

Vlieg vanaf jou favoriete luchthaven

Niets zo vervelend om van een vliegveld te vliegen waar je het niets aan vind of als je een heel eind moet reizen voordat je kan vliegen. Des de eerder je in het seizoen je vakantie boekt, des de groter de kans is dat je een vlucht kan kiezen welke aan jouw wensen voldoet. Ga je een vakantie boeken let dan goed op vanaf waar je vlucht gaat.

Let op alle garanties

De laagste prijsgarantie, vroegboekgarantie of hoe de touroperator de garantie ook noemt. Het zijn allemaal hele fijne bijkomstigheden als je een vakantie wilt boeken. Let dus goed op als zij deze garantie afgeven dat je hier ook gebruik van mag maken. Zo is de vroegboekgarantie super handig, want als je 4 – 6 weken voor vertrek toch ergens dezelfde vakantie goedkoper vind. Je voor de goedkoopste prijs de vakantie alsnog mag afnemen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je naast de pot pist.

Reacties zijn gesloten.