Vliegvelden Londen: Welke moet je kiezen?

Vliegvelden Londen: Welke moet je kiezen?
Arno@2 Algemeen 24 juli 2019 Gewijzigd op:

Een weekendje Londen is natuurlijk altijd een goed idee. Met het vliegtuig sta je binnen een uur al op een vliegveld in Londen. Alleen welk vliegveld kan je het beste kiezen? Er zijn namelijk 6 verschillende vliegvelden Londen om op te vliegen. Met onze tips maak je eenvoudig een keuze uit de verschillende vliegvelden.

Vliegveld Londen Heathrow

Londen Heathrow is het grootste vliegveld van Londen. Dit is het internationale vliegveld en ligt dichtbij de stad. Het vliegveld ligt op 22,9 km van de stad. Het is helaas één van de duurste vliegvelden om op te vliegen. Rechtstreekse vluchten gaan enkel vanaf Amsterdam Schiphol. De vluchten worden uitgevoerd door KLM en Britisch Airways en zijn daardoor niet goedkoop. Het voordeel is wel dat bijvoorbeeld KLM meerdere keren per dag retour vliegt op Londen. Je kan uit gemiddeld 8 vluchten per dag kiezen. Je kan daardoor kiezen voor een aankomst vroeg in de ochtend, ochtend, middag, namiddag en avond. De laatste vlucht vertrekt om 20.30 en de vroegste om 07.20.

Transfer naar het centrum vanaf Heathrow

Je bent geland en nu moet je nog naar het centrum van Londen. Met de taxi doe je er 40 minuten over en ben je tussen de 64 en 73 pond kwijt. Heathrow heeft een directe metroverbinding (underground) namelijk de Piccadilly lijn. Je doet er een uur over en je bent tussen de 3 en 6 pond per persoon kwijt. Een alternatief is de bus, maar dit is duurder namelijk tussen de 7,50 en 12,50 per persoon. Een andere optie is de Paddington Heathrow express trein. Deze doet er 15 minuten over. Een kaartje kost ter plaatsen 25 pond. Reserveer je vrij vroeg online dan betaal je soms maar 5,50.

Afstand tot centrum: 22,9km
Vliegt direct vanaf: Amsterdam

Verblijf in 3* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €54.00
1.png
Bekijken

Vliegveld Londen City

Londen City is het dichtstbijzijnde vliegveld. Het vliegveld ligt slechts 16,5 km van het centrum vandaan. KLM, Britisch Airways en FlyBE vliegen hier rechtstreeks op. Je kan rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam Schiphol of Rotterdam. De vliegmaatschappijen maken het helaas niet de voordeligste optie naar Londen. Daarnaast is Londen City helaas niet het voordeligste vliegveld om op te vliegen. Je moet alleen wel de kosten van het vliegveld afwegen met de transferkosten naar het centrum.

Transfer naar het centrum vanaf Londen City

Met de taxi sta je binnen 27 minuten in het centrum van de stad. Voor een taxi betaal je tussen de 31 en 40 pond. Je kan ook de DLR lijn metro nemen naar Bank Station. Dit duurt 22 minuten en je bent 2,80 tot 4,90 per persoon kwijt voor een metroritje vanaf het vliegveld. Buiten de metro zijn er geen bussen of treinen die je naar het centrum kan nemen. Je kan alleen kiezen voor de metro of taxi.

Aftand tot centrum: 16,5km
Vliegt direct vanaf: Amsterdam en Rotterdam

Vliegveld Londen Stansted

Budget reizigers overwegen vaak een vlucht naar Londen Stansted. Het vliegveld ligt 64 km van het centrum van Londen vandaan. Je kan bij deze luchthaven kiezen voor voordelige vluchten van Easyjet of Ryanair. De vluchten vertrekken rechtstreeks vanaf Amsterdam of Eindhoven. Eindhoven is meestal de voordeligste keuze.

Transfer naar centrum vanaf Stansted

Stansted ligt een stuk verder dan Heatrow of City. Met de taxi doe je er 1 uur en 10 minuten over om het vliegveld te bereiken. Een taxi kost tussen de 65 en 90 pond. Een alternatief is de bus naar het centrum vanaf het vliegveld. De bus doet er 50 minuten over naar het Mile End Station. Je betaalt tussen de 11 en 13 pond per persoon voor een busrit naar Londen. Je kan ook de trein nemen naar Liverpool Street Station. Dit duurt ook 50 minuten en kost 17 pond.

Aftand tot centrum: 64km
Vliegt direct vanaf: Amsterdam & Eindhoven

Vliegveld Londen Luton

Op 52,9 kilometer van het centrum ligt het vliegveld Londen Stansted. De luchthaven licht iets dichterbij dan Stansted. Het is ook een populaire keuze voor budgetreizigers. Er gaan rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam Schiphol naar Luton. Je kan hierbij kiezen uit een vlucht met easyjet of Vueling.

Transfer naar het centrum vanaf Luton

Je kan vanaf Londen Luton een taxi nemen naar het centrum. Je betaald hiervoor 61 tot 85 pond voor een ritje. Een goedkoper alternatief is een ritje met de bus naar Victoria station. Dit kost tussen de 7,50 en 11 pond per persoon. Je bent ongeveer 1,5 uur onderweg met de bus. Er gaat ook nog een speciale shuttle trein. Deze doet er 50 minuten over naar station Londen St Pancras. Je betaald voor een rit met de trein 12,70 tot 16,90 pond.

Aftand tot centrum: 52,9km
Vliegt direct vanaf: Amsterdam & Eindhoven

Vliegveld Londen Gatwick

Een andere budgetoptie is een vlucht naar Londen Gatwick. Vanwege de afstand naar Londen slaan veel reizigers dit vliegveld over. Het vliegveld ligt namelijk 89,1 kilometer van Londen vandaan. Van alle luchthavens is dit de gene die het verste van allemaal ligt. Easyjet en British Airways vliegen hier vanaf Amsterdam Centraal direct op. Easyjet heeft uiteraard regelmatig scherpe aanbiedingen naar Gatwick.

Transfer naar het centrum vanaf Gatwick

Uiteraard kan je een taxi naar het centrum nemen. Met de taxi doe je er 1 uur en 24 minuten over. Je betaald hier 91 tot 114 pond voor. Een goedkoper alternatief is de bus en deze doet er 1 uur en 10 minuten over. De bus stopt op Victoria Station en kost 8 tot 10 pond per persoon. Een alternatief is de metro. Met de Thameslink sta je binnen 30 minuten bij Londen Bridge. Dit kost 9,40 pond per persoon. Hou er wel rekening mee dat Londen Bridge niet midden in het centrum ligt. Je hotel kan nog iets verder liggen dan de halte Londen Bridge.

Aftand tot centrum: 89,1km
Vliegt direct vanaf: Amsterdam

Vliegveld Londen Southend

Van alle luchthavens is Londen Southend de minst populaire keuze. De luchthaven ligt op 68,5 km van de stad. Het grote voordeel is dat je er direct op kan vliegen vanaf Groningen. Voor inwoners van Groningen is dit een fijn alternatief omdat ze niet verplicht naar Amsterdam moeten. Er gaat overigens ook een directe vlucht vanaf Amsterdam. Easyjet is de vluchtmaatschappij die op Southend vliegt.

Transfer naar het centrum vanaf Southend

Met de taxi kan je in 1 uur en 20 minuten op het station van Westminster staan. Je betaalt voor dit ritje 60 tot 100 pond. De kosten kunnen per taxi flink verschillen. Een goedkoper alternatief is de trein naar Stratford nemen. Dit duurt ongeveer 45 minuten en je betaald hier 5 tot 14,40 pond per persoon voor. Als je kaartje vroeg online reserveert betaal je een lager tarief. Dit verklaard de verschillen in tijd.

Aftand tot centrum: 68,5km
Vliegt direct vanaf: Amsterdam

Welk vliegveld is de snelste keuze?

Wil je snel een foto kunnen maken van de Big Ben? Dan adviseren wij om naar Londen Heathrow te vertrekken of Londen City. Dit zijn niet de voordeligste luchthavens, maar je staat wel snel in het centrum van de stad.

Tip! Let op je vervoerskosten

Als je een vlucht naar Londen gaat boeken hebben wij één tip voor je: Let op je vervoerskosten. Bij een voordelige luchthaven moet je soms nog best een eind naar het centrum van Londen reizen. Een ticket naar Luton lijkt misschien voordelig, maar de vervoerskosten maken je vliegticket ineens wel duur. Weeg dit tegen elkaar af en maak vervolgens een keuze voor een luchthaven in Londen. Daarnaast kan het lonen de aanbiedingen van KLM in de gaten te houden. Regelmatig hebben ze een sale, waarbij je voordelig op Londen City kan landen. Met vier personen kan je vanaf Londen City voordelig en snel een taxi naar het centrum nemen. Dit wordt bij de andere luchthavens al snel te duur.

Tags:

Reacties zijn gesloten.