Doen in Vancouver en omgeving: 10 mooiste bezienswaardigheden

Doen in Vancouver en omgeving: 10 mooiste bezienswaardigheden
Arno@2 Actieve vakantie 10 november 2020 Gewijzigd op:

Vancouver is één van de mooiste steden van Canada en daarom is het eens tijd om te kijken wat er te doen is in Vancouver. De meeste mensen zullen direct aan de Suspension Bridge denken, maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Naast de stad is het ook de ideale uitvalbasis om bijvoorbeeld prachtige natuurparken te bezoeken. In de omgeving liggen namelijk een paar schitterende bestemmingen. Kortom een stad om zeker te bezoeken en daarom nemen we je mee in een reis langs de mooiste bezienswaardigheden van Vancouver!

Capilano Suspension Bridge

Natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheid van Vancouver is Capilano Suspension Bridge. Het ligt net buiten de stad op ongeveer 10 minuten afstand. De 140 meter lange houten hangbrug dient als oversteek over de Capilano Rivier op ongeveer 70 meter hoogte. Ooit was de brug opgebouwd uit henneptouwen en ceder planken, maar deze is in de loop van de tijd geheel gerenoveerd. Naast de indrukwekkende lange houten hangbrug is de omgeving ook schitterend en uitermate geschikt om een heerlijke wandeling te maken.

Verblijf in 4* Binnenhut + kamer ( in
13 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €1999.00
4.png
Bekijken

Stanley Park

Een ander prachtig natuurgebeid in Vancouver is Stanley Park. Het park ligt op een schiereiland aan het noordelijk deel van het centrum. Het is één van de grootste stadsparken van de wereld en is ideale om op een mooie dag te ontspannen. Maak een wandeling langs de Vancouver Seawall of ontspan op één van de mooie stukjes in het park. Er is zelfs een strand “Second Beach” op het zuidelijk deel waar je in de zomer absoluut moet zijn geweest.

Een bezoek aan Stanley park is niet compleet zonder de de totempalen van het park. Deze spelen een ontzettend belangrijke rol in de stad aangezien de Indianen de oorspronkelijk bewoners van Vancouver waren. Lang tijd heeft op het gebied waar nu het park ligt een indianennederzetting gelegen.

Vancouver Aquarium

Ben je in Stanley Park dan moet je ook een bezoek brengen aan het grootste aquarium van Canada. Vancouver Aquarium ligt middenin het park en is één van de grootste trekpleister van het park. Meer dan 50.000 dieren en planten zijn hier gevestigd. Het aquarium is uniek doordat er voornamelijk dieren te vinden zijn die leven in de omgeving van Canada. Naast tropische vissen vind je hier dus ook dieren die je niet veel andere aquaria niet zal vinden. Maar je kan ook veel informatie vinden over dieren die enkel leven in de omgeving zoals de bultrug en orka.

Gastown & stoomklok

Gastown is de oude binnenstad van Vancouver en vernoemd naar een zeeman die hier ooit als eerste aankwam. In de beginjaren was dit deel van de stad erg belangrijk. Dit was namelijk het deel waar veel handel werd gedreven. Tegenwoordig is het een gezellig deel van Vancouver waar je voornamelijk de restaurants en bars zal vinden. De vele oude gebouwen in Victoriaanse stijl dragen daar zeker aan bij en één van de meest opvallende bezienswaardigheden is toch wel de stoomklok. Het is een klok die wordt aangedreven door een stoommachine wat absoluut uniek is.

Chinatown Vancouver

De Chinatown van Vancouver behoort tot de grootste Chinatowns van de wereld. Alleen New York en San Francisco hebben een grotere Chinatwon als Vancouver. Het gebied wordt natuurlijk gekenmerkt door de Aziatische mensen die hier wonen waardoor er ook veel heerlijke restaurants te vinden zijn. Sushi en de rest Aziatische keuken is hier dan ook flink vertegenwoordig en leuk om een keer te bezoeken. De wijk kan je het best binnenkomen langs de Millennium Gate. Dit is een prachtige Chinese poort wat je toegang geeft tot de wijk.

Jammer is dat er in 1974 een wet kwam die een einde maakten uit de uitbundige neonverlichtingen. Chinezen staan natuurlijk bekend om de prachtige opvallende neonreclames, maar die zijn hier maar weinig te vinden.

Walvissen en orka’s spotten

De omgeving van Vancouver leent zich uitermate goed om walvissen en orka’s te spotten. En geloof ons dat is echt iets wat je moet doen, want er zijn maar weinig plekken op de wereld waar dit kan. Vanuit Vancouver zijn er verschillende excursies te boeken die je meenemen om deze indrukwekkende dieren te spotten.

Je kan gewoon vanuit de stad opstappen op de boot waarna je richting de open wateren zal varen. Je ziet ze waarschijnlijk als van een afstand, want wanneer je het water omhoog ziet spuiten dan zijn daar de walvissen. Op gepaste afstand heb je zicht op één van de s’wereld grootste dieren. Absoluut indrukwekkend en uniek tegelijk.

Wil je nou een excursie boeken doe dan eentje waar je de garantie hebt om een walvis te spotten. Je krijgt dan een excursie en wanneer het niet lukt dan is de volgende excursie gratis. Je kan het beste van april tot oktober een excursie doen, want dan zijn de meeste walvissen te vinden.

Hiken op Grouse Mountain

Ben je wel in voor een wandeling waar een uitdaging in zit? Beklim dan de Grouse Mountain door de Grouse Grind hike te maken van 2,9km. Dit klinkt als een makkie, maar de wandeling is stijlen en bestaat uit 2800 natuurlijke treden. Tijdens de hike die overigens door de prachtige bossen van de berg gaan ga je 853 meter omhoog. Beginnende wandelaar doen ongeveer 2 uur over de wandeling. Boven aangekomen heb je natuurlijk een prachtig uitzicht waarna de weg naar beneden gelukkig wat makkelijker zal gaan. Natuurlijk ga je niet naar beneden voordat je eerste een hapje en drankje hebt gedaan bij één van de restaurants op de top. Je kan er ook voor kiezen om vanaf de top de lift terug te nemen.

Granville Island

Ben je gek op een markt en eten dan is Granville Island de place to be! Naast de vele winkeltjes op de grootste openbare markt van Vancouver draait het hier vooral om eten. Je vindt er talloze stalletjes met bijvoorbeeld verse groente en fruit, maar ook stalletjes waar je complete gerechten kan kopen. Wil je een echt Canadees biertje drinken dan kan dat hier ook bij de brouwerij.

Vancouver Lookout

Wil je Vancouver op een unieke wijzen ontdekken dan is Vancouver Lookout iets voor jou. Met een glazen lift ga je binnen 40 seconden naar 160 meter hoogte op een observatiedek. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over Vancouver wat je nergens anders zal vinden. Je zit onder meer Gastown, Stanley Park en de Grote Oceaan liggen. Het is één van de mooiste plekjes om uitzicht te hebben over de stad.

Fietsen langs Vancouver Seawall

Wil je Vancouver ontdekken dan moet je eigenlijk een fietstoch maken over de Vancouver Seawall. Het is een 28km lang pad langs de kust van Vancouver wat je langs veel hotspots zal brengen. Zo kom je onder meer langs Stanley Park, Vancouver Convention Centre en Spanish Banks Park. Je hebt de gehele weg een prachtig zicht op de natuur waar Vancouver op uitkijkt en tegelijk de prachtige skyline. Je krijgt er echt geen genoeg van van.

In 1917 werd een start gemaakt met de aanleg van de Seawall. In 1980 was het allemaal compleet. Allen door het geweld van de zee is het noodzakelijk om steeds alles te vernieuwen. Zo werd in 2010 een groot deel opnieuw gerenoveerd.

Heb jij nog tips om te doen in Vancouver? Laat het ons dan in de reacties weten!

Reacties zijn gesloten.