Koh Samui: 10x doen en de mooiste bezienswaardigheden

Koh Samui: 10x doen en de mooiste bezienswaardigheden
Arno@2 Actieve vakantie 10 december 2019 Gewijzigd op:

In het zuiden van Thailand vind je één van de populairste eilanden, Koh Samui. Het eiland is na Phuket en Koh Chang het grootste eiland van Thailand. Op het eiland vind je prachtige stranden met de meeste luxe resorts, maar het is ook een eiland waar nog steeds veel backpackers te vinden zijn. Ondanks het toerisme heeft het eiland nog echt een authentiek karakter en zijn er nog prachtige bezienswaardigheden te vinden. Wij nemen je mee in de mooiste bezienswaardigheden en leukste dingen om te doen op Koh Samui.

Het is ook een unieke plek voor een yoga retreat Thailand

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties in Thailand bij Sawadee

Big Buddha tempel (Wat Phra Yai)

Ten noordoosten van Koh Samui bevind zich een rotsachtig eiland waar het bekend Wat Phra Yai te vindne is. Dit goude 12 meter hoge boeddhabeeld is gebouwd in 1972 om de bevolking van Koh Samui te beschermen. Inmiddels is het vooral populair bij toeristen op Koh Samui. Het beeld is in de Mara-houding wat betekend dat de linkerhand open op de schoot van de boeddha ligt en de rechterhand gesloten op het been.

Verblijf in 3* in
0 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €880.00
22.png
Bekijken

Kleurrijke tempelcomplex Wat Plai Laem

Vlakbij Wat Phra Yai vind je Wat Plai Laem. Deze moderne boeddhistische tempel bevat elementen vanuit de Chinese en Thaise tradities. Het kleurrijke tempelcomplex is opgebouwd uit meerdere eilanden welke verbonden zijn met prachtig witte bruggen. Op de eilanden vind je verschillende standbeelden van goden met tempels van verschillende religieuze achtergronden. Het eerste beeld wat je zal opvallen is het 18-armige beeld van Guanyin. De godin wordt gezien als de bron van onvoorwaardelijke liefde en een beschermster van alle wezens. Eigenlijk is de aanbieding van Guanyin iets uit het oude China, maar is in de afgelopen eeuwen door verschillende generaties in zuidoost-Azië gekomen. De tempel is dan ook een prachtige inkijk in dit Chinese erfgoed.

Chiang tempel - Reizen Thailand

Chiang tempel in Thailand

Wanneer je de verschillende eilanden/tempels bezoekt kom je ook de reusachtige lachende witte boeddha tegen. Deze staat voor rijkdom en welvaart en is met zijn 30 meter hoogte erg opvallend. Ook zal je op het complex verschillend monniken in oranje gewaden tegenkomen. Wanneer de avond invalt zullen zij een ceremonie doen welke je kan bijstaan.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties in Thailand bij TUI

Yoga op Koh Samui

Als je een bezoek brengt aan Koh Samui mag een yoga cursus niet ontbreken! Het eiland zit vol met leuke yoga paradijzen. Op je matje tussen de palmbomen op het strand of ga het water op met een board. Op het eiland zijn verschillende plekken waar je dit kan doen. Kies voor een cursus of verblijf op een complex waar alles in het teken staat van innerlijke rust. Yogagarden blijkt een leuk resort waar je dit kan doen. Je kan hier komen voor een enkele les, maar ook een geheel verzorgd pakket afnemen (met overnachting). Voor een enkele les betaal je €15 en voor 3-daags programma €150. Leuk is dat je op de website precies de yogaleraren kan vinden en al kennis met ze kan maken.

Yoga spots in Ibiza

Ontdek Ang Thong National Marine Park

Het Ang Thong National Marine Park bestaat uit 42 tropische eilanden. Het gebied is ongelofelijk diverse en was de inspiratiebron voor het bekende boek The Beach. Het gebied is aardig groot en kan alleen per boot bezocht worden, maar vanuit Koh Samui gaan er verschillende boten en excursies welke je naar de mooiste plekjes brengen. Hieronder een aantal activiteiten welke je hier kan doen. Let op dat dit vaak in excursie verband zal zijn. Combineren is daarbij vaak mogelijk.

Uitzichtpunt op Wau Talab

Van alle eilanden is Koh Wau Talab de grootste. Hier vind je ook direct het mooiste uitzichtpunt. De tocht omhoog is zwaar door de stijle helling bezaaid met rotsen, maar boven aangekomen is het zeker de moeite waard. Het uitzichtpunt ligt op 260 met boven de zeespiegel waardoor je tientallen eilanden kan zien liggen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties in Thailand bij Sawadee

Duiken en snorkelen Thong National Marine Park

Daarnaast is Ang Thong National Marine Park bij uitstek de plek om eens te gaan snorkelen of duiken. Dankzij de beschermde status vind je hier prachtige koralen. Zeker rond de eilanden Koh Tai Plao en Koh Samsao kan je echt prachtig snorkelen door het ondiepe water. Vanaf Koh Samui gaan er dagelijks verschillende boottochten naar het natuurgebied.

duiken en snorkelen

zeekayaken door het natuurgebied

Het natuurgebied is erg groot, maar de afstanden tussen de eilanden zijn goed te doen. Hierdoor is het erg leuk om tussen de eiland te kayakken. Groot voordeel is dat je veel meer tijd hebt om te bepaalde plekken te bezoeken. Zo kan je per kayak leuke snorkel plekken bezoeken, maar ook zijn er diverse verlaten strandjes te vinden. Verlaat je kayak even om hier heerlijk tot rust te komen en te genieten van de natuur.

Relax aan het grootste strand, Chaweng Beach

Chaweng Beach is het grootste strand van Ko Samui en is ongelofelijk populair. Niet zo gek dat hier dan ook grote en luxe hotels aan gevestigd zijn. Het strand is 7km lang en is zoals je mag verwachten wit met een prachtig langzaam aflopende zee. Door het koraal in de zee heeft het strand weinig last van hoge golven wat het een ideale plek maakt. Daarnaast staat het strand bekend om het fantastisch nachtleven.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties in Thailand bij Sawadee

Olifantendorp Samui Elephant Sanctuary

Op ongeveer 20 minuten van het vliegveld van Koh Samui vind je Samui Elephant Sanctuary. Dit olifantendorp beschikt over een stuk of 6 tot 8 olifanten en staat bekend om de manier hoe zij hen olifanten behandelen. Hier gaan gebadder met olifanten of een ritje op de rug . Je mag mag naar ze kijken en de verhalen horen welke de engelstalige gids te vertellen heeft. Super interessant en leerzaam! Het zal je dan ook niets verbazen dat dit olifantendorp is goedgekeurd door verschillende rescue organisaties. Wanneer je een bezoek brengt dan help je met het eten klaarmaken van de olifanten en mag je ze daarna zelfs helpen met voeren. Hierna zal je ervaren hoe zij zich gedragen in de natuur en krijg je een gids welke je alles verteld over het leven van de olifanten. Afsluitend krijg je een heerlijk Thais buffet. Een prachtig olifantendorp waar de olifanten los rondlopen en na hen traumatische ervaringen een prachtig huis hebben. Lees hier alles over liefdevolle olifanten opvangen in Thailand.

Olifanten in Thailand

Olifanten badend in Thailand

De mooiste waterval, Na Muang

De mooiste waterval van Koh Samui is volgens vele de Na Muang waterval. De waterval bestaat eigenlijk uit twee watervallen. De eerste waterval is ongeveer 18km hoog en komt terug in een prachtig natuurlijk zwembad. Hier kan heerlijk gezwommen worden ter afkoeling voor de wandeltocht van deel twee van de waterval. Na ongeveer 30 minuten lopen vind je de 80 meter hoge waterval. De wandeltochten naar de watervallen zijn goed te doen via looppadden. Let wel op dat het mogelijk is om dit via de rug van olifanten te doen is. Wij kunnen allemaal begrijpen dat dit voor het welzijn van de dieren niet goed is. Ga lekker te voet en geniet van al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties in Thailand bij TUI

Fisherman’s Village, Bophut

Vroeger was dit dorpje het vissersdorp van Koh Samui, maar tegenwoordig een toeristische trekpleister. De oude houten huizen van de vissers bieden tegenwoordig onderpand aan winkels, restaurants en barretjes. De oude Chinese gebouwen maken dit deel ontzettend gezellig waardoor hier een fantastische sfeer hangt. Ga naar de avondmarkt en heerlijk eten bij één van de restaurants aan het water. Als je mazzel hebt kan je zelfs op het strand zitten en heb je een prachtig uitzicht over de zee.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties in Thailand bij Sawadee

Reacties zijn gesloten.