Reisorganisaties mogen zelf bepalen wanneer reizen worden hervat

Reisorganisaties mogen zelf bepalen wanneer reizen worden hervat
Arno@2 Algemeen 14 mei 2020 Gewijzigd op:

Hoewel het ANVR advies uitbrengt over de datum wanneer reizen kunnen worden hervat, mogen reisorganisaties zelf bepalen wat de exacte datum is. Op dit moment is bijvoorbeeld Sunweb de eerste partijd welke weer reizen gaat hervatten. Hier gaan eind mei de eerste vakantiegangers weer op vakantie.

Het ANVR liet via de website weten dat alle buitenlandse vakanties t/m 18 juni beter geannuleerd kunnen worden. In vrijwel alle landen zijn op dit moment beperkingen door het corona-virus. Hoewel er langzaam signalen binnenkomen dat vakanties in het buitenland weer mogelijk zijn, verlengd het ANVR het advies met 3 weken t/m 18 juni. Het advies is niet alleen gebaseerd op wat het RIVM adviseert, maar ook bijvoorbeeld op hoeveel vluchten er beschikbaar zijn. Veel vliegmaatschappijen zijn weer in een opstartende fase. Dit betekend dat zij nog lang niet alle vluchten vliegen als voorheen. Qua vervoer zijn veel reizen daarom niet eens mogelijk.

Ondanks dit zijn de reisorganisaties op dit moment nog niet eenduidig over de datum vanaf wanneer zij weer vakanties aanbieden. Sunweb start eind mei al weer met vakanties aanbieden terwijl TUI en Corendon half juni aanhouden. Het ANVR geeft aan dat mochten de reisorganisaties toch de reizen kunnen uitvoeren zij dit mogen doen. Voor de duidelijkheid richting de consumenten zal het alleen wel fijn zijn als iedereen eenzelfde datum hanteert.

vakantie Gran Canaria

Inhoudsopgave

Wat gebeurt er na 18 juni?

Wat er na 18 juni precies het plan is, is nog niet duidelijk. Er zijn wat signalen dat sommige landen toch nog iets uit het hoogseizoen willen halen. Hieronder een aantal opties welke we na 18 juni zouden kunnen verwachten.

  • Zoals het nu staat gaan de reizen na 18 juni door. Let er dus op dat je wel je resterende reissom voldoet.
  • In omringende buurlanden zoals Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland steeds er steeds meer versoepelingen en zou het zomaar kunnen dat hier nog vakantiemogelijkheden ontstaan.
  • Spanje en Italie zijn toch wat minder ver in versoepeling qua maatregelen. Hoewel ze ook hier versoepelen hebben mensen hier nog steeds beperkingen tot alleen hun eigen regio. Ook zijn de vliegmaatschappijen nog niet van plan om voor juni naar het land te vliegen. Tot nu toe lijken deze twee populaire vakantielanden nog onbereikbaar voor een vakantie.