vakantie Belek

Vakantie Belek Reisgids vol tips, reviews & advies

Belek vakantie

Belek ligt op 30 kilometer van Antalya aan de Middellandse Zee en is de ultieme vakantiebestemming voor zonaanbidders. 300 dagen per jaar schijnt de zon en zelfs in de winter blijven de temperaturen hoog. De Turkse badplaats is officieel ontwikkelt tot toeristenregio met prachtige luxe resorts en faciliteiten. Vandaag de dag is een vakantie Belek nog steeds bij een hoop toeristen favoriet. Het is één van de grootste toeristenoorden van Turkije. In de regio zelf wonen slechts tienduizend inwoners. Dit aantal verveelvoudigt door de toeristen die langskomen.

Ontdek de prachtige natuur van Belek

Ondanks dat Belek een toeristenregio is blijft het kleinschalig opgezet. Er staan geen duizenden appartementen die de regio volbouwen. Er is dus nog steeds ruimte voor de prachtige groene natuur. De regering neemt ook maatregelen om te voorkomen dat de natuur aangetast wordt. De verschillende natuurgebieden in de omgeving kunnen met een gids bezocht worden. Je vindt hier ook verschillende rivieren en ruim honderd verschillende vogelsoorten.

Dé stad voor golfliefhebbers

Ben je dol op golf? Dan kunnen wij een vakantie Belek zeker weten adviseren. In de stad aan de Middellandse Zee vindt je de mooiste golfresorts van Turkije. Uit de hele wereld komen toeristen naar Belek om te golfen. Er zijn in totaal 10 golfbanen met minimaal achttien holes in de omgeving te vinden.

Genieten aan het strand

Natuurlijk is de kans groot dat je naar Turkije komt om te genieten van zon, zee en strand. Strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het zandstrand van Belek. Het zandstrand is kilometerslang en verschillende resorts zijn hieraan gebouwd. De meeste resorts hebben een privé strand hierdoor is er wel weinig openbaar strand te vinden.

Ga shoppen in Kadriye

Belek heeft uiteraard een leuk centrum waar je kan shoppen voor souvenirs of lokale specialiteiten kan proeven. Maar naast Belek zelf is er nog Kadriye. Dit dorpje ligt bij de meeste resorts zelfs dichterbij dan het centrum van Belek. Je vindt hier kleurrijke gebouwen en gezellige winkeltjes om in te neuzen. Het dorpje is meestal ook nog eens voordeliger, dan het centrum van de stad.

Bezoek de opgravingen bij Perge

Ben je een liefhebber van de oudheid? Dichtbij Belek vindt je de opgravingen van Perge die je kan bezoeken. Je vindt hier opgravingen van ruim 3.500 jaar geleden. De opgravingen geven je een prachtig beeld van de oude stad. Wil je nog meer historie bezoeken? Op ongeveer een uur afstand van Belek vindt je de historische stad Side. Je vindt hier een prachtig amfitheater en nog een paar prachtige bezienswaardigheden.

Ervaringen en reviews vakantie Belek

Ben je benieuwd naar de ervaringen Belek van andere reizigers? Op onze website kan je de Belek reviews teruglezen en zo een mooi beeld krijgen van je volgende vakantiebestemming. Je leest hier hoe reizigers hun luxe vakantie naar Turkije

ervaren hebben. Maar je leest ook terug dat het de perfecte badplaats is voor zonliefhebbers. Vooral voor liefhebbers van luxe resorts is Belek een uitstekende bestemming. Kortom een prima vakantiebestemming voor toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en strand.

Handig om te lezen!

Belek ervaringen & tips

Populairste keuzes Dit bezochten andere in Belek