Vakantie Boa Vista - De beste Tips & Reviews

Bekende aanbieders

Boa Vista vakantie

Boa Vista is een populaire zonvakantiebestemming op Kaapverdië. Je Boa Vista vakantie zal dan ook voornamelijk bestaan uit stranden, zee en luxe hotels. Hier hangt vooral de sfeer van "No stress" en dat is precies wat je nodig hebt voor een ontspannen zonvakantie. Het eiland zelf heeft niet al te veel bezienswaardigheden, maar desondanks is er meer als genoeg te doen. Zo zijn er schitterende duikvoorzieningen en zijn er talloze watersporten te beoefenen.

Boa Vista is een populaire zonvakantiebestemming op Kaapverdië. Je Boa Vista vakantie zal dan ook voornamelijk bestaan uit stranden, zee en luxe hotels. Hier hangt vooral de sfeer van “No stress” en dat is precies wat je nodig hebt voor een ontspannen zonvakantie. Het eiland zelf heeft niet al te veel bezienswaardigheden, maar desondanks is er meer als genoeg te doen. Zo zijn er schitterende duikvoorzieningen en zijn er talloze watersporten te beoefenen.

Mooiste bezienswaardigheden

Boa Vista is populair als broedplaats voor de Caretta Caretta schildpadden. Vanaf eind mei tot september komen ze aan land om eieren te leggen. Met een gids kan je op zoek gaan om het midden in de nacht zelf te ervaren.

Het scheepswrak Cabo Santa Mari is aan de jaren 60 aangespoeld en nooit meer weggegaan. Met een 4×4 auto kan je het wrak bereiken en zelf bewonderen. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden op Boa Vista.

Jaren geleden waren de oude zoutmijnen de belangrijkste inkomstenbron van Boa Vista. Met een excursie kan je er een bezoek aan brengen en zelf de zoutmijnen ervaren.

Déserto de Viana is een bijzonder natuurgebied van 150 km2 bestaande ui woestijn en zandduinen. Met een 4×4 auto is het zeker leuk om hier doorheen te rijden.

Leukste dorpen op Boa Vista

Sal Rei is de officiële hoofdstad van Boa Vista en de plek waar ook de lokale bevolking naartoe gaat om te shoppen. Een paar keer per week is er een originele Afrikaanse markt. Het is zeker een aanrader om deze te bezoeken.

Rabil ligt slechts 10 km van de hoofdstad vandaan en is bekend om de aardewerk. Je vindt hier verschillende kleine fabrieken waar de oude ambacht nog wordt uitgevoerd.

Fundo de Figueiras is zeker als toerist een aanrader om een keer naartoe te gaan. Het is een authentiek dorp in Kaapverdië, maar wel met grote hoeveelheden toeristenwinkels. Het is zeker leuk om hier een wandeling langs te maken.

Bofareira is één van de meest kleurrijke dorpen op het eiland. Het dorp is prima bereikbaar doordat het één van de beste toegangswegen heeft op het eiland.

De mooiste stranden op Boa Vista

De stranden Curralinho, Varandinha en Curral Velho lopen in elkaar over en vormen samen een zandstrand van 18 km. Watersporters komen graag naar deze stranden omdat er verschillende faciliteiten aanwezig zijn. Vanwege het heldere water bij deze stranden kan je er ook prachtig snorkelen of duiken.

Praia de Santa Monica is absoluut het mooiste strand van het eiland en misschien zelfs wel van Kaapverdië. Het strand is nog puur natuur en je kan er alleen komen met een jeep of 4×4 auto. Je kan hier dus zonder toeristen een duik in de azuurblauwe zee nemen. Dit maakt het strand absoluut uniek en de moeite waard om een tocht naartoe te maken.

Praia da Atalanta is het strand dat vooral bekend staat vanwege het scheepswrak dat er ligt aangespoeld. Je kan hier mooie foto’s maken of gewoon een duik nemen in de zee.

Eén van de stranden van Boa Vista

Beste reistijd Boa Vista

Vanaf oktober tot juni kan je het beste op een Boa Vista vakantie gaan . Van juni tot en met september is het regenseizoen op Boa Vista. Ondanks dat er dan nog weinig regen valt kiezen de meeste toeristen voor Kaapverdië voor een winterzonvakantie. Oktober tot en met december zijn de populairste maanden voor een zonvakantie. De temperaturen dalen zelden onder de 28 graden en er valt vrijwel geen neerslag. Wil je voor de eitjes van de schilpadden komen? Dan is het wel aan te raden van eind mei tot en met september te gaan.

Vliegen naar Boa Vista

Vanaf Eindhoven en Schiphol kan je naar Boa Vista vliegen. Er gaan verschillende vliegmaatschappijen heen. Meestal vliegen ze niet direct, maar wordt de vlucht gecombineerd met Sal. Je doet er gemiddeld 8,5 uur met overstap over om op Boa Vista te komen. Tijdens het hoogseizoen biedt Tui tegenwoordig rechtstreekse vluchten naar Boa Vista. Met een rechtstreekse vlucht sta je er binnen 6 uur. Deze vluchten gaan alleen niet dagelijks. Vanaf de luchthaven kan je een taxi naar je hotel nemen. Als je een pakketreis boekt is een transfer meestal inbegrepen.

Handig om te lezen! De meeste recente ervaringen
Eindelijk genieten! De 3 beste accommodaties
0,0
  • Vlakbij strand gelegen
  • Ontspan aan zwembad
  • Gezellige animatie aanwezig
0,0
  • Vlakbij strand gelegen
  • Ontspan aan zwembad
  • Gezellige animatie aanwezig
Laat je insperen Geschreven door onze specialisten
Dit zijn de mooiste eilanden van Kaapverdië
Dit zijn de mooiste eilanden van Kaapverdië
Kaapverdië ligt net voor de westkust van Afrika en bestaat uit verschillende kleine eilandjes. Het is een erg gevarieerde vakantiebestemming en heeft voor elk type reiziger iets te bieden. Ondanks d
Populairste keuzes Dit bezochten andere in Boa Vista