Openbaar vervoer Warschau

Openbaar vervoer Warschau
Arno@2 Tips 3 november 2020 Gewijzigd op:

Het openbaar vervoer Warschau is uitermate geschikt om de stad te ontdekken of om de stad te bezoeken. Nergens in Europa kan je nog zoveel historische monumenten terugvinden en dat is ook zeker het geval in Warschau. Het is wellicht één van de modernste steden van het Oost-Europese land, maar het oude centrum brengt je toch terug in de tijd.

Geniet van de prachtige kathedralen, het unieke marktplein met een barokstijl en dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Poolse stad. Je kan natuurlijk ook geweldig shoppen in Warschau of een leuke activiteit ondernemen. Het fijne van het moderne Warschau is dat je gebruik kan maken van een optimaal openbaar vervoersnetwerk. Bekijk hieronder de mogelijkheden op het gebied van het openbaar vervoer in Warschau:

Reizen vanaf vliegvelden Warschau

Dagelijks vertrekken er vanuit Nederland directe vluchten naar Warschau. Je kan zeer goedkope vliegtickets boeken bij Ryanair, al zal je dan wel vertrekken vanuit Eindhoven. In Warschau zal je landen op de luchthaven Frederik Chopin of luchthaven Modlin.

Het vliegveld Frederik Chopin ligt op ongeveer 10 kilometer van het centrum. Het is mogelijk om voor rond de zestig eurocent een buskaartje te kopen en met bus 175 naar de stad te rijden. De bus vertrekt om het kwartier en in de avonduren om het half uur. Verlies je spullen geen moment uit het oog, aangezien er ook veel zakkenrollers actief zijn in de bus.

Het relatief nieuwe vliegveld Modlin is vaak de eindbestemming voor de vluchten van de goedkopere luchtvaartmaatschappijen. De luchthaven bestaat sinds 2012 en mag ruim drie miljoen passagiers per jaar verwelkomen. Een minpunt is dat het vliegveld op ruim 40 kilometer van de stad is gelegen. Je kan een kaartje kopen voor de directe busverbinding of overstappen op het treinstation. De laatste optie is een stuk sneller en comfortabeler. Net buiten het treinstation staat naast een weiland een eetkraampje waar je nog wat te eten en te drinken kan halen voor de treinreis.

Met de taxi

Vanzelfsprekend kan je ook gewoon in een taxi stappen op de luchthaven. De taxirit naar het centrum kost maximaal 10 euro. Er zijn echter genoeg louche chauffeurs actief die illegaal rijden en veel hogere bedragen rekenen. Zorg ervoor dat je bij een officieel taxibedrijf instapt, bijvoorbeeld Merc Taxi of Sawa Taxi. De ritprijzen zijn in vergelijking met Nederland behoorlijk laag en daardoor ook aantrekkelijk voor de toerist. Als je een uitje wilt gaan maken naar een bezienswaardigheid buiten het centrum, dan raden wij een taxi zeker aan.

Lees ook: Tips: 12x de mooiste bezienswaardigheden Krakau

Per trein

Het centraal station van de Poolse stad Warschau kent de naam ‘Dworzec Centralny’. Het grote treinstation is gelegen in het stadscentrum. Er komen dagelijks vele nationale en internationale treinen binnen op het station. Het is dan ook mogelijk om met de trein van Amsterdam naar Warschau te reizen, al zal je dan wel nog moeten overstappen in de Duitse stad Berlijn. De totale reisduur bedraagt al snel 15 uur. Een vliegticket is vaak goedkoper en sneller. Je kan met de trein ook eenvoudig afreizen naar Krakau, het ritje duurt ongeveer drie uur.

Verblijf in 3* Aparthotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €40.00
1.png
Bekijken

Openbaar vervoer Warschau

Het openbaar vervoer Warschau is modern, constant en betaalbaar. Je kan als toerist gemakkelijk door de stad reizen met de bus, tram of de metro. De metro van Warschau is ondergronds en bestaat ruim vijftien jaar. De metro’s brengen de reizigers van het centrum naar de buitenwijken.

De bussen in Warschau rijden met grote regelmaat en zijn eenvoudig te herkennen aan hun nummers. De bussen in de 100 rijden om de zoveel minuten, terwijl de 300 bussen uitsluitend in de spits rijden. De 400 en de 500 bussen zijn handig voor reizigers die snel op hun eindbestemming willen aankomen, aangezien de bussen alleen bij de grotere bushaltes stoppen. Buskaartjes zijn verkrijgbaar bij de kiosken door de stad. Je kan op de haltes direct kijken of je nog lang op de volgende bus moet wachten. Het busnetwerk in Warschau is de laatste jaren al met grote sprongen vooruitgegaan en daar pluk jij als bezoeker de vruchten van. In de nachtelijke uurtjes rijden er nachtbussen door de stad, zodat je ook na het uitgaan nog kan terugkeren bij jouw hotel of appartement.

De metro’s in Warschau starten dagelijks om 04:30 uur al met rijden en stoppen rond 23:30 uur. Het fijne is dat er één soort ticket verkrijgbaar is voor al het openbaar vervoer Warschau. Je kan een kaartje kopen bij een kiosk. De metro’s brengen de reiziger naar vrijwel alle wijken van Warschau en rijden ondergronds. Een kaartje voor een enkele rit kost 60 eurocent, terwijl je voor een dagkaart slechts 1,70 euro hoeft te betalen. Een weekkaart is met 6,20 euro ook goed te doen.

In Warschau kan je ook reizen met de tram. Het grote voordeel is dat je ook nog veel van de omgeving kan zien. Er rijden tientallen tramlijnen door de grote stad. De trams starten rond de klok van 06:00 uur met rijden en komen op 23:00 uur tot stilstand.

Huurauto in Warschau

Een huurauto kan de ideale oplossing zijn voor vakantiegangers die ook de omgeving van Warschau willen gaan ontdekken. Je kan bij de meeste autoverhuurbedrijven een auto huren vanaf 21 jaar oud, maar er zijn ook uitzonderingen waar je minimaal 25 jaar oud moet zijn. Vrijwel overal in Warschau kost parkeren geld, probeer daar rekening mee te houden.

Hop On Hop Off bussen in Warschau

De moderne Poolse stad Warschau kan je ook gaan ontdekken met de Hop On Hop Off bus. De bussen rijden het hele jaar door en zijn ideaal voor de toerist. Het is mogelijk om een ticket voor 24 uur, 48 uur of 72 uur te kopen. In die tijd kan je onbeperkt reizen met de toeristenbussen in Warschau. Tickets zijn online al verkrijgbaar en de voucher kan jij op je smartphone laten zien in de bus. Hierdoor heb je ook geen gezeur meer met papierentickets.

De Hop On Hop Off bussen rijden langs alle hoogtepunten in de stad. Je komt bijvoorbeeld langs het Warschau Opstand Museum, het Lazienki Krolewski paleis en het nationale museum. Wij raden je aan om een bezoekje te brengen aan de dierentuin van Warschau, waar je bekende bruine beren eens goed kan bewonderen.

Lees ook: Stedentrip Praag in 48 uur!

Heb jij nog tips voor het openbaar vervoer Warschau laat het ons in de reacties weten.

Reacties zijn gesloten.