Lekker slapen vliegtuig? De beste tips & beste nekkussens

Lekker slapen vliegtuig? De beste tips & beste nekkussens
Arno@2 Tips 27 april 2020 Gewijzigd op:

Lekker slapen in het vliegtuig is voor veel mensen toch een groot probleem. Niet heel vreemd aangezien je meestal niet heel veel ruimte hebt en het behoorlijk lawaaiig kan zijn. Dus om jou de volgende keer lekker te laten slapen in het vliegtuig hebben wij hier tips waardoor je vlucht zo voorbij vliegt!

Reserveer van tevoren een plaats

Dit lijkt misschien niet van belang. Maar zeker voor de mensen die iets meer beenruimte nodig hebben om lekker te kunnen slapen is dit erg belangrijk. Je kan namelijk online zien waar de meeste ruimte in het vliegtuig is. Dus wil je een goede plek om je benen te kunnen strekken is het zeker een aanrader om zo snel mogelijk plekken te reserveren. Want je zult zeker niet de enige zijn die deze tip gebruikt.

De beste plek om te slapen in het vliegtuig

Deze tip heeft te maken met de vorige tip. Kies de juiste plek uit in het vliegtuig zodat je rustig kan slapen. Nu denk je misschien hoe kan een plek mij beter helpen met slapen, maar het zal je verrassen. De beste plek om namelijk te slapen in het vliegtuig is bij het raam. Niet alleen is het de enige plek waar je ergens tegenaan kan leunen. Je hebt ook geen last van mensen die langs je willen om naar de wc te gaan.

Zorg dat je een slaapmasker hebt

In het vliegtuig slaapt niet iedereen ‘s nachts. Voor de mensen die dus lichtgevoelig zijn kan het handig zijn om een slaapmasker te kopen. Het komt namelijk best veel voor dat iemand even een boekje leest en het licht aan laat staan, of dat het vliegtuig zelf dimlichten aan heeft staan. Voorkom dan dat het licht je weerhoudt van het slapen en koop een slaapmasker! Tip; als je een lange vlucht hebt kan het zo zijn dat er maskers uitgedeeld worden. Check dit van tevoren!

Zorg dat je oordoppen of een koptelefoon op hebt

Het kan behoorlijk rumoerig zijn in een vliegtuig. Om ervoor te zorgen dat dit je niet wakker houdt raden we aan om oordoppen in te stoppen. Dit houdt het geluid buiten terwijl je zelf makkelijker in slaap kan vallen. Voor sommige zijn oortjes of koptelefoon ook prima. Muziek luisteren is voor veel mensen namelijk ook een manier om in slaap te vallen. Let wel op, oortjes laten over het algemeen nog best veel geluid door. Wil je dus zo min mogelijk van de buitenwereld meekrijgen gebruik dan oortjes met rubbers die het geluid afsluiten.

Een slaappil kan een hoop schelen

Deze tip zal zeker niet voor iedereen geschikt zijn dus laten we maar vooraf beginnen met te zeggen. Neem geen slaappillen in combinatie met drank! Slaappillen zorgen ervoor dat je lichaam moe wordt. Ga dan ook altijd naar de huisarts als je van deze tip gebruik wilt maken. Ook is het verstandig om je slaappillen niet voor het eerst uit te proberen in het vliegtuig. Het effect is namelijk voor elke persoon verschillend. Deze tip zal dus ook voornamelijk zijn voor de mensen die al slaappillen gebruiken.

De juist en comfortabele kleding!

Ben je op weg naar een lekker warm land dus heb je maar vast je zomerkleding aangetrokken. Best groot is de kans dan dat je niet gaat slapen in het vliegtuig. Het kan namelijk behoorlijk koud worden in het vliegtuig. Veel mensen zullen voor de frisse lucht hun airco aan hebben staan. Dit kan ook niet het geval zijn. Maar je kan beter teveel aantrekken en dan een laag moeten uitrekken, wat zo gebeurd is, dan je moeten aankleden in het vliegtuig. Wat over het algemeen niet heel fijn is als je lekker wilt slapen.

Deze tip valt goed te combineren met de tip over het te warm kleden. Trainingspakken, sweaters en joggingbroeken zitten natuurlijk super lekker. Vooral zachte kleding zal je helpen met het in slaap vallen. En mocht je het dan warm krijgen kan je het toch zo weer uittrekken. Super handig voor in het vliegtuig dus.

Drink geen koffie voor het vliegen

Het kan zomaar het geval zijn dan je vlucht pas in de avond of nacht vertrekt. Voor de mensen die niet zo laat wakker kunnen blijven is het natuurlijk lekker om even snel een kopje koffie te drinken om zo met gemak wakker te blijven. Minder fijn is wel dat de cafeïne niet heel snel je lichaam uit is. Dus slapen zal waarschijnlijk niet heel snel gebeuren. De tip is dus ook, let op wat je eet en drinkt voor het vliegen.

Lees een boek of kijk een film

Veel mensen moeten iets doen om in slaap te vallen. Voor de een kan dit zijn het lezen van een boek en voor de ander is dit het staren naar een scherm. Voor veel mensen is het lezen van een boek een rustige manier om in slaap te vallen tegenwoordig kan dit ook gewoon op je e-reader of ipad dus hoef je ook geen boeken mee te nemen! Mocht je een tablet meenemen kan je hier ook gelijk een film op zetten!

Een drankje is misschien niet zo een goed idee

Veel mensen denken dat het drinken van alcohol helpt bij het slapen, helaas is dit niet waar. Sterker nog het kan er juist voor zorgen dat je minder goed slaapt. Het blijkt namelijk dat je toch iets vaker naar de wc moet na het drinken van alcohol ook kan het zorgen voor een droge mond. Probeer alcohol dus te vermijden als je gaat vliegen.

Het tafeltje voor je is niet alleen om te eten

Een handige tip die niet veel mensen weten is het tafeltje voor je gebruiken om op te slapen! Voor mensen die het niet prettig vinden om op hun rug te liggen is dit perfect. Je moet er wel voor zorgen dat je extra kleding bij je hebt waar je op kunt liggen of dat je een kussen meeneemt.

Doe je riem vast!

Misschien vind niet iedereen het even fijn maar het is wel heel handig om je riem vast te doen. Mocht je namelijk lekker liggen te slapen en het vliegtuig krijgt te maken met turbulentie zal de crew altijd een rondje maken om te checken of je je riem wel vast hebt. Natuurlijk niet heel fijn als je lekker ligt te slapen en dan wordt wakker gemaakt om je riem vast te doen.

Creëer genoeg ruimte

Voor de mensen die graag handbagage meenemen is deze tip uitstekend. Vaak is er in het opslagvak boven je hoofd nog meer dan genoeg ruimte. Gooi daarom dan ook je handtas of andere tas hierbij. Hierdoor creëer je meer ruimte en hoef je ook niet met een tas tussen je benen te zitten. Hierdoor gaat slapen een stuk makkelijker

De beste nekkussens om lekker te slapen in het vliegtuig

Voor de mensen die niet bij het raam zitten en dus niet kunnen leunen hebben we de drie beste nekkussens uitgezocht zodat ook jij heerlijk kunt slapen in het vliegtuig.

Het klassieke u vorm kussen

Het reiskussen zoals we het allemaal kennen. Het u vorm kussen is vaak de goedkoopste optie. Dit kussen biedt prima ondersteuning aan de nek zodat je heerlijk kunt slapen.

Het trtl kussen

Dit kussen is ontworpen om vooral erg praktisch te zijn. Het kussen is een soort sjaal die dus erg makkelijk mee te nemen is. Het kussen wordt om de nek heen gewikkeld en zorgt voor uitstekende steun. Zodat je en geen ruimte kwijt bent en genoeg steun hebt.

Het memory foam kussen

Tot slot hebben we het memory foam kussen. Dit kussen is perfect voor de mensen die in een bepaalde houding slapen. Het kussen past zich aan aan de gebruiker. Dit neksteun kussen is dus ideaal voor lange vluchten omdat het zowel een kussen is en ervoor zorgt dat je nek goed ondersteunt blijft.

Reacties zijn gesloten.