Beenruimte in het vliegtuig? Yes please!!

Beenruimte in het vliegtuig? Yes please!!
Arno@2 Algemeen 18 oktober 2019 Gewijzigd op:

De beenruimte is al jaren voor veel reizigers een belangrijk facet bij het vliegen. Niet zo gek, want met een vlucht van een aantal uur is comfortabel zitten wel zo prettig. Zeker reizigers welke boven de 1,80 of wat breder zijn hebben hier veel baat bij. Daarom hebben wij de beenruimte en stoelruimte per vliegmaatschappij voor je uitgezocht.

Hoe wordt beenruimte in een vliegtuig gemeten

Voordat we ingaan op de beenruimte bij de verschillende vliegmaatschappijen is het handig om te weten hoe de ruimte precies wordt gemeten. De beenruimte welke wordt gehanteerd wordt ook wel de seat pitch genoemd. Dit is afstand van de achterkant van de stoel tot de volgende achterkant. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de rugleuning hierbij is meegenomen. Je werkelijke beenruimte kan dus wel degelijk verschillen.

Vergelijk beenruimte per vliegmaatschappij

Vanaf vandaag geen verassingen meer als het aankomt op beenruimte in het vliegtuig. Tenminste als je weet met welk vliegtuig je gaat. Bij veel vliegmaatschappijen is het namelijk niet alleen afhankelijk van het bedrijf waarmee je vliegt, maar heeft vooral het toestel invloed op je beenruimte. Hieronder hebben we daarom een lijst gemaakt per vliegmaatschappij met de minimale en maximale lengte in cm welke je krijgt als beenruimte. Gesplitst in Economy en Business waarbij vaak voor Economy geldt dat je wel een upgrade kan bijkopen waardoor je geniet van het maximale aantal cm aan ruimte.

  Economy Business
Air Baltic 76 – 81 cm 76 – 81 cm
Air France 78 – 86 cm 81 – 155 cm
Britisch Airways 79 – 86,4 cm 84 – 200 cm
Corendon 74 – 76 cm n.v.t
Emirates 79 – 86,4 cm 116,8 – 200 cm
Easyjet 74 cm n.v.t
Iberia 76 – 81 cm 86,4 – 200 cm
KLM 76 – 79 cm 79 – 200 cm
Lufthansa 76 – 81 cm 76 – 200 cm
Qatar Airways 79 – 84 cm 152,4 – 200 cm
Ryanair 74 cm n.v.t
SAS 79 – 81 cm 81 – 155 cm
Transavia 74 – 86 cm 106 cm
Turkish Airlines 76 – 86,4 cm 86,4 – 200 cm
TUI fly 76 cm n.v.t
Wizz Air 74 cm n.v.t

Let op dat de gegevens in de loop der tijd zullen wijzigen en ze niet meer overeenkomen met de gegevens in onze tabel.

Tips voor vliegtuigstoelen met meeste beenruimte

Natuurlijk is business class niet de enigste manier om meer ruimt te hebben tijdens het vliegen. Hieronder een lijst met tips welke je kunnen helpen om te genieten van net even wat meer centimeters.

  • Door vroeg in te checken heb je nog keuze waar je wilt zitten. Zo hebben bijvoorbeeld de stoelen bij de nooduitgang net even wat meer beenruimte.
  • Voor de echt lange mensen is het verstandig om plaats te nemen aan het gangpad. Hierdoor kan je jouw benen net even schuin langs het gangpad leggen waardoor je een stuk prettiger de vlucht doorkomt.
  • Upgrade je economy ticket naar een economy-comfort ticket. Vaak kan je voor paar tientjes net even wat prettiger vliegen. De stoel is vaak iets breder en je hebt veel meer beenruimte. Heerlijk toch
  • Check je laat in en reis je alleen dan doe je er slim aan om een plaats uit te kiezen waar niemand naast je zit. Hierdoor kan je net even wat ruimer zitten.

Reacties zijn gesloten.