10 tips om een lange vlucht te overleven

10 tips om een lange vlucht te overleven
Arno@2 Tips 14 april 2019 Gewijzigd op:
Een lange vlucht overleven doe je zo.

Stel je hebt vliegtickets geboekt voor een all inclusive vakantie Costa Rica geboekt en je moet, met tussenstops,  meer dan  20 uur in het vliegtuig zitten. Hoe kan je zo comfortabel mogelijk van A naar B vliegen?  Hoe vermijd je stijfheid en vermoeidheid bij aankomst?

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vliegvakanties bij TUI

Met deze handige tips wordt je vlucht een stuk comfortabeler.

1. Kies een goede vliegmaatschappij

Soms zit je bijna 20 uur in het vliegtuig. Het is het begin van je welverdiende vakantie. Wij begrijpen als geen ander dat vliegtickets behoorlijk duur kunnen zijn, maar probeer niet direct voor de goedkoopste optie te kiezen. Niets is zo vervelend als vermoeid aankomen op je bestemming met een afdruk van je netje of tafeltje in je knieën. Vooral als je wat langer bent, is het goed om van te voren te kijken hoe de beenruimte is, maar ook hoe de service is en of er vaak vertragingen zijn. Voldoende beenruimte en goed eten en drinken onderweg helpen je om een lange vlucht beter te doorstaan.

slapende baby in het vliegtuig

2. Reserveer je stoel van te voren

Wees er snel bij en reserveer de beste stoel. Voorin heb je bijvoorbeeld minder last van het geluid van de motor en hoewel je aan het raam kunt genieten van een mooi uitzicht kun je er minder snel uit. Wanneer je een stoel aan het gangpad reserveert kun je altijd makkelijk even je benen strekken of naar het toilet gaan. Ideaal. Zeker ook als je met een baby zo een lange vlucht moet maken. Stress is nooit fijn.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vliegvakanties bij TUI

3. Comfy kleding is de key

Vergeet fashion. Tijdens een lange vlucht wil je er zo comfortabel mogelijk bijzitten. Trek daarom je fijnst zittende kleding aan. Neem ook altijd een extra trui of vest mee. In de avond kan het behoorlijk koud worden.

4. Ode aan oordoppen en de slaapmasker

Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar neem je eigen oordoppen en slaapmasker mee en gebruik ze! Meestal krijg je een setje van je vluchtmaatschappij, maar je eigen items zijn toch vaak net iets luxer en fijner. Je zal merken dat je met oordopjes en een slaapmasker veel sneller in slaap zult vallen en toch nog een paar uurtjes slaap kan meepikken.

Binnen in het vliegtuig

5. Vermijd suiker, alcohol en cafeïne

Het is nogal verleidelijk; al die heerlijke snack en alcoholische versnaperingen tijdens je vlucht. Toch is het niet verstandig. Tijdens je vlucht is de lucht namelijk erg droog. Koffie en alcohol zijn vochtafdrijvend en daarom beter om te skippen tijdens een lange vlucht. Drink vooral veel water en vermijd onnodige suikers.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vliegvakanties bij TUI

6. Neem eigen snacks mee

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Je hebt tijdens je vlucht veel te veel gegeten en zit nu al een paar uur met een opgeblazen buik. Helemaal niet fijn of comfortabel. Neem daarom altijd je eigen gezonde snacks mee en probeer het eten van het vliegtuig te beperken.

7. Entertainment

Tijdens een lange vlucht kun je vaak genieten van de nieuwste films, maar de hele tijd staren naar je schermpje kan na een tijdje gaan vervelen. Neem daarom ook wat boeken, tijdschriften en spelletjes mee.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vliegvakanties bij TUI

8. Rekken, strekken en een kleine wandeling

Uren achter elkaar zitten is nooit goed, dus ook niet in het vliegtuig. Zet je film even op pauze en wandel een rondje door het vliegtuig. Maar ook zittend kun je wat simpele rek- en strekoefeningen doen.

vliegveld londen

9. Fris en fruitig

Heb je een paar uur slaap kunnen meepikken, dan is het wel zo fijn als je jezelf kunt opfrissen. Neem daarom altijd wat reinigingsdoekjes of verfrissingsdoekjes, tandpasta en je tandenborstel mee. Zo stap je fris en fruitig uit het vliegtuig.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vliegvakanties bij TUI

10. Plan je vlucht

De tijd waarop je vliegt kan veel impact hebben op hoe je voelt bij aankomst. Wanneer je in de avond vertrekt zal het wat makkelijker zijn om te slapen in het vliegtuig. Vind je het lastig om tijdens je vlucht te slapen, dan kun je het beste zo vroeg mogelijk vertrekken.

Heb jij ook wat handig tips voor tijdens een lange vlucht naar bijvoorbeeld Costa Rica? Wij horen ze graag.

Reacties zijn gesloten.