Vliegen met een baby zonder stress doe je zo!

Vliegen met een baby zonder stress doe je zo!
Arno@2 Algemeen 10 mei 2019 Gewijzigd op:
Vliegen met een baby zonder stress, hoe doe je dat?

Om op de mooiste verre bestemmingen te komen, kiezen we vaak vliegen. Dit kan behoorlijk stressvol zijn. Vooral wanneer je reist met een baby. Vliegen met een baby kan stressvol zijn. Zeker als je de eerste keer met een baby gaat vliegen en nog geen idee hebt hoe jouw kindje gaat reageren op luchtdruk, beperkte ruimte en geluid. Een vakantie met je baby en waar je voor vliegen kiest, vergt een extra goede voorbereiding.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle babyvriendelijke vakanties bij TUI

Vliegen met een baby, veel vragen en antwoorden

Wat als je baby gaat huilen? Kun je de baby zo wel meenemen? Is er een slaapplekje? Hoe moet ik verschonen in het vliegtuig? Tijdens de voorbereidingen van je reis spoken er al talloze vragen door je hoofd. Je wil de reis zo comfortabel mogelijk maken voor jou, de baby maar ook voor andere mensen in het vliegtuig. Alleen het voorbereiden van de reis kan daarom al best heftig zijn. Wij helpen je daarom graag een handje mee met wat handige tips om stressvrij te vliegen met een baby.

slapende baby in het vliegtuig

Kom op tijd bij het vliegveld

Wie de dag rustig en kalm begint zal hier de rest van de dag van profiteren. Kom daarom gewoon lekker op tijd. Hierdoor hoef je niet te haasten bij de douane of bij de check in en kun je de dag stressvrij beginnen. Jouw stress kan namelijk behoorlijk veel invloed hebben op de baby. Vliegen is een hele onderneming en kan daardoor, vaak ook onbewust, onrustig en stressvol zijn. Door wat extra tijd in te plannen, zul je al snel merken dat je je reis veel rustiger begint.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle babyvriendelijke vakanties bij TUI

Baby op schoot, bassinet of een stoel?

Baby’s ouder dan 1 jaar mogen bij veel vliegmaatschappijen een aparte vliegtuigstoel. Hier moet dan wel een apart kinderzitje inzitten. Let erop dat je deze zelf mee moet nemen! Zodra het vliegtuig stijgt, landt of wanneer het vliegtuigpersoneel het aangeeft moet je alsnog het kind op schoot nemen. Kinderen vanaf 2 jaar zijn sowieso verplicht een eigen stoel te hebben.

Is je vliegreis behoorlijk lang dan kan het handig zijn om te vragen of er een bassinet aanwezig is. Vaak moet je dit van te voren bijboeken. Een Bassinet is een klein bedje waar de baby tijdens de vlucht lekker in kan slapen. Het hangt aan de muur voor jouw eigen stoel. Het is bij de meeste luchtmaatschappijen namelijk niet toegestaan om een eigen stoel te gebruiken. Hou hier van te voren rekening mee.

vakantie met baby naar het strand

Vliegen met een baby, de  draagzak

Een baby voelt zich vaak erg prettig in een draagzak. Bovendien is een draagzak licht en makkelijk om te mee te nemen. Ook als je een rondje wilt wandelen door het vliegtuig is het erg handig om een draagzak of draagdoek bij te hebben. Je baby ligt lekker comfortabel dichtbij en jij hebt nog steeds je handen vrij. Super handig!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle babyvriendelijke vakanties bij TUI

Neem voeding en snacks mee

Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van de leeftijd van je baby, maar het kan prettig zijn om eigen voeding en snacks mee te nemen. Soepstengels of koekjes kunnen fijn zijn als een beetje afleiding en natuurlijk erg handig voor als je baby honger krijgt. De stewardessen zijn vaak erg behulpzaam en kun je gewoon vragen om het eten op te warmen of voor warm water voor het flesje.

Vliegen met een baby, pijn aan de oortjes

Tijdens de vlucht kan je kleintje last krijgen van de oortjes. Door je baby tijdens het opstijgen en landen wat te laten drinken is de kans op pijnlijke oren een stuk kleiner. Een baby kan namelijk niet zijn eigen oren klaren. Door wat te drinken gebeurt dit vaak vanzelf.

Wil je baby niet drinken, dan kan ook de speen een handje helpen. Wil je nog een extra maatregel nemen, dan kun je er ook nog altijd voor kiezen om zoute neusdruppels mee te nemen. Vooral als je baby verkouden is, kan neussprays erg fijn zijn.

vliegen met een baby

Neem iets te spelen en/of kijken mee

Niets zo vervelend om een aantal uur niets te doen. Zeker voor een kleintje is dit teveel gevraagd. Zorg er daarom voor dat je iets te spelen meeneemt. Een knuffeltje kan al voldoende zijn zolang ze maar even zoet zijn. Een boekje of tablet om naar te kijken is ook altijd handig als het maar wat afleiding geeft.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle babyvriendelijke vakanties bij TUI

Oh nee de baby huilt!!! Wat nu??

Allereerst: don’t panic! Een huilende baby is misschien niet heel fijn, maar door zelf nog meer te stressen wordt de situatie natuurlijk niet beter. Probeer daarom vooral kalm te blijven. Misschien huilt je baby omdat de oortjes pijn doen. Laat je baby dan wat drinken of geef de speen. Werkt het niet? Probeer je baby dan af te leiden met een liedje, knuffel of een leuk boekje. Wat vaak ook nog helpt is een stukje wandelen met de baby in de draagdoek of in je armen. Ben je met je partner op reis, wissel het dan af. Soms kan dit ook helpen.

Maak je je vooral niet te druk om andere mensen in het vliegtuig, ze hebben vast al eerder een keer in hun leven een baby horen huilen. Bovendien hebben veel mensen zelf kinderen en begrijpen ze als geen ander hoe dit is. Daarnaast; het is een baby, en baby’s huilen nou eenmaal. Ze kunnen niet praten, dus dit is de enige manier om kenbaar te maken dat er iets is. Dus… keep calm, en alles komt uiteindelijk goed.

baby plezier op vakantie

Handig om mee te nemen als handbagage

Handbagage is in het geval van een vliegvakantie met baby extra belangrijk. Hier vind je wat regels omtrent handbagage. Deze regels wat je wel en niet mee mag nemen gelden dus ook voor je baby. Ziek daarom goed uit wat wel en niet is toegestaan.

Dit zijn onze algemene tips voor een vliegvakantie met een baby

  • Een draagdoek/draagzak en eventueel nog een dekentje
  • Extra setjes kleding. Niet alleen voor als kleding vies wordt, maar het kan ook wat kouder zijn in hetvliegtuig. Vergeet daarnaast ook niet voor jezelf wat extra kleding mee te nemen.
  • Voeding, snacks en de fles
  • Schoonmaakdoekjes!!!
  • Voldoende luiers en billendoekjes
  • Speen
  • Handdoek of verschoonkleed
  • Slabber
  • Knuffels, boekjes etc.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle babyvriendelijke vakanties bij TUI

Reacties zijn gesloten.