Waarom een huisje in het bos rust biedt

Waarom een huisje in het bos rust biedt
Hans@1 Overnachten 16 november 2021 Gewijzigd op:
In een huisje in het bos, kom je echt tot rust

Wie behoefte heeft aan rust en op zoek gaat naar een rustig gelegen vakantiehuisje in Nederland of België moet zeker eens aan het huren van een huisje in het bos denken. Ideaal voor bijvoorbeeld in de herfstvakantie. Een huisje midden in de natuur geeft echt rust. Belangrijk daarbij is dan wel dat jij je zorgen én laptop of Ipad thuis laat. Even niet op Facebook zitten, niet aan werk of sociale verplichtingen denken. Dan pas, geeft een verblijf in een huisje in het bos echt rust.

Waarom het bos een rustgevende plek is

Sommige dingen in het leven zijn niet in woorden uit te drukken. Waarom valt er een gevoel van rust en berusting over ons heen, als we in de bossen zijn en een flinke boswandeling gaan maken?  Is het omdat de natuur altijd indruk maakt en de kleur groen rustgevend is?  Is het omdat we onbewust aan mind setting doen en we ons denken onbewust uitschakelen??  Niemand weet echt het antwoord. Wel weten we dat de geur van de bomen, de aanwezigheid van dieren en de bladeren op de grond ons een ultiem geluksgevoel bezorgen. We hoeven even niets meer, alleen maar genieten en “zijn”.  Best wel een goed idee om een afgelegen huisje te huren, en de Smartphone en Laptop eens thuis te laten.

Waar ga jij je huisje in het bos huren?

Als je een huisje in de bossen van Nederland of België wilt huren, hoef je niet lang te zoeken naar een geschikte plek en accommodatie. Je kunt kiezen voor een huisje op de Veluwe of in de Ardennen. Maar Nederland en België hebben zo veel meer bossen en natuurgebieden dan in Gelderland of de Belgische Ardennen. Je vindt ze bijvoorbeeld op de website van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of Natuurscanner. Maar ook op de website van huisje in het bos vind je een overzicht van bijzonder mooie bossen.

Vind hier huisjes in de mooiste bossen van Nederland

Huisjes in de bossen van België

huisje midden in het bos herfst

Huisje midden in het bos in de herfst

Huisje in het bos op een vakantiepark reserveren?

Bij de keuze van het boeken van een vakantiehuisje in het bos, heb je ook de mogelijkheid een chalet, bungalow of vakantiehuisje in het bos  op een vakantiepark te boeken. Ook in het kader van een last minute herfstvakantie in het bos. Veel vakantieparken in België en Nederland liggen midden in de bossen.  Eerder schreven we over bospark Lunsbergen , een Roompot vakantiepark welke midden in de bossen van Drenthe ligt.

kinderen in het bos

Spelende kinderen in het bos

Maar er zijn veel meer aantrekkelijke vakantieparken die midden in de bossen liggen. Vakantiepark Heijderbos Limburg van Center Parcs is een goed voorbeeld. Voor de kinderen is vakantiepark Bosrijk , Efteling aan te bevelen. En zo zijn er nog veel meer leuke vakantieparken te benoemen die midden in de bossen liggen.

Huisje in het bos met hond huren

Okay, je hond zal niet echt behoefte aan rust hebben. Maar je favoriete huisdier vindt een vakantie in de bossen wel geweldig. Gelukkig zijn er volop huisjes en chalets in de bossen van Nederland en België te huur waar honden welkom zijn. In een aantal parken hebben ze zelfs huisjes in het bos met omheinde tuin, hondenmand en bench. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden een huisje met hond te huren op Landal vakantiepark Het Vennenbos. Dit is één van de Landal Vakantieparken die midden in de natuur liggen. Veel Landal vakantieparken zijn huisdiervriendelijk.

roompot honden welkom banner

Reacties zijn gesloten.