11 mooiste plekken en steden van Bretagne

11 mooiste plekken en steden van Bretagne
Arno@2 Ontdekken 18 november 2020 Gewijzigd op:
Bretagne, zo bijzonder.

Een vakantie Bretagne boeken? Dicht bij huis, aan zee en heerlijk rustig. Een vakantie Bretagne smaakt altijd naar meer.

Waarom een vakantie Bretagne een aanrader is.

Maak je vakantie Bretagne extra bijzonder. Niets is zo lekker als een vakantie dichtbij huis. Dit keer laat ik je zien hoe mooi het Franse gebied Bretagne is. Aan de hand van de mooiste plekken van Bretagne ga je absoluut houden van deze regio. Het is de regio van de ruige kust, middeleeuwste dorpjes en prachtige Franse tradities. Stap in de auto met je camera en ontdek de meeste prachtig dorpjes, natuurgebieden en verborgen plekjes om natuurlijk vast teleggen met je camera. Op slechts 900 km van ons land zal je avontuur tijdens een heerlijke vakantie Bretagne

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Vakantie Normandië, ook geweldig.

Een absolute tip is om trouwens ook te stopen in de regio Normandië. Wanneer je naar Bretagne rijdt dan passeer je deze regio vol met bezienswaardigheden over bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog.

Villa met privé zwembad Bretagne huren.

Het is mogelijk een villa met privé zwembad Bretagne te huren. Voor vrienden- en familie groepen tot wel 12 á 14 personen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Rennes

We trappen af met de hoofdstad van de regio en dat is Rennes. De stad bekend om de prachtig Middeleeuwse bouwwerken waarvan de vakwerkhuizen absoluut de mooiste zijn. Daarbij is Rennes een echte studentenstad en telt het maarliefst twee universiteiten. Natuurlijk ontbreken daar de gezellige terrassen niet, maar je doet de stad echt te kort om het een studentenstad te noemen.

De meer dan 2.000 jaar oude stad is schitterend door de vele oude bouwwerken, maar de geschiedenis is ook terug te vinden in de verschillende musea. Een absolute aanrader is om Palais du Parlement de Bretagne te bezoeken. Je vind hier prachtige kunstwerken uit de 17e eeuw en leert alles over de geschiedenis van de stad hier.

Rennes Bretagne Frankrijk

Vannes

In het zuiden van Bretagne ligt het romantische plaatsje Vannes. Door de ligging aan de golf van Morbihan heeft deze stad het goed gedaan met de handel. Maar het meeste bijzondere is dat de stad ooit is opgericht door de bekende Romeinse leider Julius Caesar. Het absolute pronkstuk is dan ook de historisch binnenstad van Vannes. De middeleeuwse binnenmuren zijn nog zichtbaar, goed onderhouden en je kan er nog een wandeling over maken. Binnen de muren vind je een gezellig centrum waar de starten nog bestaan uit de originele klinkers en de winkels en restaurants zijn gevestigd in vakwerkhuizen.

Een andere absolute tip om te doen in Vannes zijn de stadstuinen. Wanneer je een wandeling over de stadsmuren maakt dan kom je ze vanzelf tegen. De mooiste zijn te vinden bij  Château de l’Hermine. Dit paleis is in de stadsmuur geïntegreerd. Je kan een bezoek brengen aan het paleis, maar een wandeling langs de stadstuinen is eigenlijk een betere tips.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Saint-Malo

Oorspronkelijk is Saint-Malo een stad waar de piraten het voor het zeggen hadden. Wanneer je de stad tegemoet komt dan zal je dit niets verbazen, want het ligt omringt met water. De prachtige stadskaden, ambachtelijke huizen en vestigingswerken kenmerken de stad. In de vroege eeuwen wist de stad dan ook vooral te floreren door het afstropen van de zeeroutes die langs die gebied liepen. Geen schip was veilig en vandaag de dag is dat nog steeds terug te zien. Niet dat er nog steeds boten worden gekaapt voor de kust van Saint-Malo, maar er zijn nog steeds piratenschepen te bewonderen. Je kan er zelfs een tocht mee maken!

Hou je het liever bij het vaste land dan is een wandeling over de 2km lange stadsmuur een aanrader. Aan de ene kant heb je ene prachtig uitzicht over de zee en de andere kant de historische stad.

Saint-Malo Bretagne Frankrijk

La Côte de Granit Rose

Even genoeg van de steden dan is La Côte de Granit Rose een aanrader. Het is absoluut één van de bekendste en mooiste plekken van Bretagne. Dit is vooral bekend vanwege de prachtige roze granietkust. De letterlijke vertalen Roze granietkust komt dan ook helemaal tot zijn recht. Het is een schitterende omgeving om in de natuur te wandelen en het mooiste wanneer de zon opkomt of neergaat. De kleuren van de kust zijn hier dan ook nooit hetzelfde. Met mooi weer is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het zandstrand. Dat in de inham ligt waardoor je hier heerlijk beschut ligt. Als je een vakantie Bretagne boekt, zou je in deze streek een villa met privé zwembad moeten huren.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Cap Fréhel en Cap d’Erquy

Aan de noordelijke kustlijn vind je de kapen Cap Fréhel en Cap d’Erquy. Het is een prachtig gebied voor wandelaars waar je onder meer kasteel Fort La Latte zal tegenkomen. Het landschap is hier wat de show steelt, want zeker in lente is het hier schitterend. Prachtige heide met op de achtergrond altijd het geluid van de zee.

Een absolute aanrader is om een wandeling te maken over de GR 34. Dit is wandelroute tussen de twee kapen en ligt vol met prachtige plekjes. Hier ligt inderdaad ook het kasteel, maar ook een aantal schitterende stranden. Wanneer je hier komt dan ben je bijna gek als je niet even een duik neemt. Het water is namelijk ongelofelijk helder. Afsluiten kan je bij de moerassen van Sables d’Or.

mooiste plekken Bretagne

Dinan

Eén van de mooiste plekken van Bretagne is absoluut het plaatsje Dinan. De tijd lijkt hier wel even stil te hebben gestaan. Een sfeervol stadjes waar prachtige vakwerkhuizen de sfeer bepalen. De stad is net als veel andere steden omringd met stadsmuren en ligt op een prachtig groene heuvel. Hierdoor heb je vanaf de stadsmuur een prachtig uitzicht over de omgeving.

Leuk om te weten is dat de Dinan van de 14e tot 18e eeuw vooral bekend stond om de vele wevers en leerlooiers. Tegenwoordig is de stad een absolute must see als je een reis maakt door de regio. Vele wevers en leerlooiers zijn dan ook vervangen voor restaurants, winkels of woongelegenheden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Ile de Bréhat

Ile de Bréhat is een eiland voor de kust van l’Arcouest. Het bijzondere aan dit eiland is dat er geen verkeer te vinden is en je hem alleen kan bezoeken door met de boot de overtocht te maken. Eenmaal aangekomen dan kom je in een totaal andere wereld. Ook hier vind je de prachtige roze rotsen zoals langs een groot deel van de kust van Bretagne. Maar de flora is wat dit eiland uniek maakt, niet voor niets is dit ook wel het bloemeneiland van Frankrijk.

Het absolute pronkstuk is de agapanthus. De paars-blauwe bloempje groeit van juni t/m september op het eiland en kent eigenlijk hier helemaal haar oorsprong niet. De piraten brachten namelijk dit bloempje mee vanuit Zuid-Afrika. Doordat het klimaat hier vrij warm is kan dit bloempje hier uitstekend overleven net als veel andere exotische planten. Kortom een absolute must voor iedere wandelaar die van natuur houdt.

De zandstranden van Finistère

Wie dacht dat de kust van Bretagne alleen uit rotsen bestand heeft het mis. Er zijn namelijk ook prachtige zandstranden te vinden. Dus ook voor een heerlijk zonvakantie kan je gerust naar Bretagne gaan. De beste plek is daar het gebied Finistère voor. Dit ligt in het westelijke punt van Bretagne.

Bij het plaatsje Camaret-sur-Mer vind je Plage de Pen Hat. Het is een prachtig stuk strand wat omringd wordt door rotsen. Maar het strand zelfs is een prachtig zandstrand en de zee helderblauw.

Een ander populair strand is La Plage des Amiets. Omgeven door duinen en een prachtig wit stranddek doet het bijna tropisch aanvoelen. Het enigste wat hier mist zijn palmbomen, want de azuurblauw zee is er ook. het grote voordeel van die strand is dat het in de drukke maanden voorzien is van bewaking. Veel zo prettig als je met het hele gezin hier wilt vertoeven.

strand es Cavallet Ibiza

Het strand van es Cavallet op Ibiza

Fougères

Fougères is het hoogst gelegen dorpje en absoluut uniek. Ik denk dat er maar weinig dorpen te vinden zijn die zo Middeleeuws aanvoelen als Fougères. Om het niet alleen te houden bij een rondje lopen is het leuk om naar het historisch centrum. Hier zit het vol met restaurants en barretjes waar je even gezellig kan bijkomen. Natuurlijk maken de bijzondere gebouwen de wandeling naar het historisch centrum het erg aangenaam.

Het vestigingswerk van de stad is op zijn minst indrukwekkend. Het is een groot complex waar de stadsmuren samen met 13 torens de omheining vormen. Hier vind je onder meer ook de prachtige tuinen ‘le Val Nançon’ wat erg leuk is om te bezoeken.

Lees ook: Mooiste bezienswaardigheden van Normandie

Monts d’Arrée

Natuurlijk staan de mooiste plekken van Bretagne voornamelijk bekend om de prachtige kust, maar ook het binnenland is prachtig. De Monts d’Arrée is een bergketen in het binnenland en is een droom voor iedere natuurliefhebber. Het gebied is beschermd en ongerepte natuur is hier nog steeds te vinden. Meer dan 250km aan wandelroutes maakt dit gebied zo populair bij wandelaar. Maar er zijn ook allerlei leuke activiteiten te doen. Altijd al eens willen goud zoeken? Doe dan een workshop in één van de rivieren in de gebiedt!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Megalieten van Carnac

Wie dacht dat een paar rechtopstaande stenen niet indrukwekkend zijn heeft het mis of is nog nooit bij Carnac geweest. Er staan hier 3.000 menhirs (rechtopstaande stenen uit de bronstijd) verspreidt over 1km. Maar daar is het nog niet klaar mee, want er is zelfs een menhir te vinden met een lengte van 6,5 meter hoogte! Volgens de legende ligt hier de Reus uit Manio, maar er zijn vele verhalen hoe hier de stenen zijn gekomen.

Heb jij nog tips voor de mooiste plekken van Bretagne laat dit dan weten in de reacties hieronder!

Reacties zijn gesloten.