Wauw! 7x de mooiste plekken en steden van Canada

Wauw! 7x de mooiste plekken en steden van Canada
Arno@2 Ontdekken 13 oktober 2019 Gewijzigd op:

Rondreis Canada, de mooiste plekken en steden.

Verre rondreis maken? Boek een rondreis Canada.

Canada is helaas een land welke voor veel reizigers niet direct op hen bucklist staat. Jammers! Want het land heeft ongelofelijk veel te bieden. Ook als je een verre single reis wilt boeken, familie vakantie of groepsrondreis. Zo beschikt het over de langste kustlijn te wereld en is het al zes keer uitgeroep als beste land om te leven. Natuurliefhebbers kunnen hier hen hard ophalen, want het land beschikt over de meeste prachtige natuurparken. Zo is het nog steeds mogelijk om hier de ijsberen, zwarte beren, walvissen, orca’s en wapiti’s te spotten. Nog niet overtuigd, waarom Canada op je bucklist zou moeten staan? Hier de top 7 mooiste plekken en steden om naartoe te gaan.

Banff National Park

Gelegen ten zuidwest van Alberta vind je het eerste nationale park van Canada, Banff National Park. 9 op de 10 rondreis Canada programma’s hebben dit  park in haar reisaanbod opgenomen, Het park is 6641km2 en opgericht in 1885 en heet oorspronkelijk Rocky Mountain Park. Het park staat vooral bekend om de prachtige bergen, bergmeren en indrukwekkende gletsjers. Ten zuiden van het park van je het stadje Banff. In de winter een groot skiwalhallla en in de zomer een uitvalbasis voor prachtige wandelingen. Doordat het hier het hele jaar toeristisch is, zijn er veel hotels, restaurants en winkels gevestigd. Zeker een bezoekje waard en een prima uitvalbasis om het park te ontdekken.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Sawadee

Verblijf in 4* Buitenhut + kamer (2 in
13 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €1799.00
4.png
Bekijken

Niagara watervallen

Als je een rondreis Canada maakt, moet je de Niagara watervallen zeker niet overslaan. Absoluut één van de mooiste watervallen welke je ooit gezien hebt. Zelf ben ik er in 2104 geweest in combinatie met een rondtour door Amerika. De Niagara watervallen bestaan uit drie delen en liggen precies op de grens tussen Amerika en Canada. Verbonden door ee nbrug over de rivier van de Niagarawatervallen genaamd de Rainbow Bridge. Hoewel de hoogte van de watervallen niet eens zo hoog is, is het vooral de breedte welke indruk zou maken. Daarnaast zijn er prachtig rondleidingen te doen waaronder een boottocht welke je vlakbij de waterval brengt. Een absolute aanrader als je het mij vraagt.

weg door de Rocky Mountains in Canada

Goudwalhalla Yukon & Het noorderlicht

Wie zegt dat je alleen het Noorderlicht bij onze Scandinavische vrienden kan bekijken! Yukon is de place to bed als je in Canada bent. Dit gebied werd in 1896 vooral bekend vanwege het goud wat hier gewonnen werd. Een bezoek aan Dawson City mag dan ook niet ontbreken. Dit was van 1898 tot 1953 de hoofdstad van dit gebied en een echt goudzoekers dorp. Hier leer je dan ook alles over de geschiedenis van dit gebied en wie weet pak jij hier wel de goudkoorst.

Slapen onder het noorderlicht? Lees dan onze blogpost over waar je kan slapen onder het noorderlicht

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij ANWB Reizen

Capilano Suspension Bridge & de Cliffwalk langs de Capilano Canyon

Op slechts enkele minuten van Vancouver vind je het Capilano Suspension Bridge. Deze hangbrug werd gebouwd in 1889 en is 140 meter lang en hangt maarliefst 70 meter boven de Capilano rivier! Oorspronkelijk was de brug gebouwd van henneptouwen met ceder planken erop. Later is de brug helemaal gerenoveerd met onder meer draadkabel. De brug ligt in een privé park waar je dan ook voor moet betalen. Daartegenover heb je veel wandelplezier en kan je onder andere de cliffwalk doen. Deze 215 meter lange wandeling brengt je langs de stijle wanden van de Capilano Canyon doormiddel van bruggen, platforms en trappen.

Capilano Canyon Vancouver Canada

Gelukkige stad Vancouver

Voor veel mensen zal dit de startpunt zijn als zij een rondreis gaan doen daar Canada. Gelukkig, maar want Vancouver is één van de vetste steden welke je ooit gaat bezoeken. De stad is vol in ontwikkeling en trekt jaarlijks vele toeristen. Eén ding mag in ieder geval niet ontbreken als je Vancouver gaat bezoeken en dat is een bezoek aan Stanley Park. Dit is een groot stadspark in de stad en is een fantastisch plek om eens te gaan fietsen. In het park zijn ongelofelijk veel dingen te zien en bovenal is het gewoon een prachtig gebied. Ook leuk is om het Vancouver aquarium te bezoeken.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Canada plus

Toronto

De grootste stad van Canada en direct aan Lake Ontario ligt Toronto. Vele zullen de stad vooral kennen van de CN Tower. De 553 meter hoge toren welke vrijwel overal vanuit de stad te zien is. De toren is op drie verschillende verdiepingen te bezoeken waar de SkyPod op 447 meter de hoogste verdieping is. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en kan je met een beetje mooi weer zelfs de Niagra watervallen zien. Echte waaghalzen stoppen iets lager en nemen plaats op de glazen vloer waar je 350meter naar beneden kan kijken.

ijsberen in Canada

IJsberen spotten bij Churchill

Ga je naar Canada dan is dit één van de weinige momenten in je leven dat je wilde ijsberen kan spotten. Churchill is daar een fantastische plek voor! Wanneer de herfst zijn intreden doet en de winter begint de naderen, komen de ijsberen weer langzaam tot leven. Rond oktober komen dan tientallen ijsberen samen om te wachten tot Hudsonbaai dicht is gevroren. Als de baai volledig is dichtgevroren dan kunnen de ijsberen op jacht naar hen lievelingseten, zeehond. Wil jij ze spotten? Dan heb je de grootste kans om dit te doen in oktober en november wanneer de ijsberen op hen migratie zijn.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Sawadee

Reacties zijn gesloten.