Het fotogenieke Zwitserse dorpje Lavertezzo en wat je er kan doen

Het fotogenieke Zwitserse dorpje Lavertezzo en wat je er kan doen
Arno@2 Ontdekken 17 december 2019 Gewijzigd op:

Op slechts een klein uurtje van Milaan vind je het Zwitserse dorpje Lavertezzo. Wanneer je naar Italië afreist is het zeker een aanrader om een stop te maken bij dit dorp. Er zal namelijk geen fotogeniekere plek te vinden zijn als de prachtige Ponte dei Salti in het dorpje. Weten wat dit precies is lees dan snel verder!

Lavertezzo ligt in het Zwisterse bergdal Valle Verzasca. Sinds en documentaire in 2017 is het dorp overspoelt door toeristen en dat heeft vooral te maken met het kristalheldere water van de rivier de Verzasca en de brug welke bestaat uit twee bogen. Een idealistisch plaatje waar veel toeristen geen genoeg van krijgen.

De brug: Ponte dei Salti

De stenen brug is afkomstig uit de 17e eeuw en de absolute eye-catcher van het dorpje. De brug loopt over de Verzasca en bestaat over twee elegante bogen. Omgeven door de prachtige natuur en het turquoisekleurige water is dit de meeste fotogenieke plek van de stad. Wanneer je de foto van je leven hebt genomen, neem je plaats op één van de rotsen om heerlijk bij te kleuren.

Verblijf in 4* Camping Spot in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €114.00
1.png
Bekijken

De kerk: Beata Vergine degli Angeli

Dit is absoluut het mooiste gebouw van het dorpje. De kerk is oorspronkelijk afkomstig uit de 15e eeuw, maar werd in de 19e eeuw helemaal herbouwd. Het is tevens de enigste barokkerk in de gehele vallei.

Bungee jumpen van de GoldenEye

Op ongeveer 13 minuten rijden van het dorp vind je de Contra dam beter bekend als de Verzasca dam welke de scheiding is tussen Lago Maggiore en Verzasca. De dam werd vooral bekend door de bungeejumpstunt in de James Bond film de GoldenEye uit 1995. Vandaag de dag kunnen mensen deze sprong nog steeds maken van de 220 meter hoge dam. De horizontale kromming van de dam is 380 meter lang en doordat de dam 220 meter diep is loopt het steeds dikker weg. De onderkant van de dam is dus een stuk dikker als de bovenkant om de druk van het water aan te kunnen. Vanaf de springplaats kan je de 220 meter diepe sprong wagen voor ongeveer €150 euro per sprong.

Wandelen door de Verzasca vallei

Het zou zonden zijn om je dag alleen te besteden aan de brug en rivier. Het gebied van het dorp ligt namelijk in een prachtige omgeving genaamd de Verzasca vallei. Het gebied heeft meer dan 25 km aan wandelgebied waar je prachtige natuur en dorpjes kan ontdekken. De vallei bestaat uit heel veel steile hellingen waar de boeren nog steeds hen gras verbouwen voor hen vee. Helaas verlaten steeds meer boeren het gebied waardoor veel bomen dit wegnemen, maar de gebieden waar de traditionele boerderijen nog te vinden zijn, is dit nog steeds te zien. Leuk is ook uit te kijken naar de Nera Verzasca-geiten. Dit type geit komt alleen in dit gebied voor en is opvallend zwart van kleur.

De Froda waterval

De Froda waterval is de mooiste waterval van de vallei en ligt vlakbij het plaatsje Sonogno. Dit is dan ook direct het absolute hoogtepunt van het dorpje. De waterval is 80 meter hoog en te bereiken te voet. Via een verhard pad kan je de voet van de waterval bereiken. Deze eindigt in een groot meer van ongeveer 50 meter waar je rustig in kan zwemmen. Let op dat het water wel erg koud zal zijn!

Combineer je reis met een bezoek aan noord Italië

Omdat Lavertezzo in het zuiden van Zwitserland ligt, is het gemakkelijk om een bezoek aan noord-Italië te brengen. Super leuk, want er liggen daar no genoeg leuke steden om te bezoeken. Voor een leuken stedentrip kan je ervoor kiezen om Milaan, maar als wij een stad mogen aanbevelen dat is dat ongetwijfeld Verona! Zo vind je hier de op één na grootste arena ter wereld en beschikt de stad over een prachtig kasteel. Weten wat je nog meer kan doen in Verona lees dan onze blogpost over wat te doen in Verona. Voor degene die gewoon heerlijk willen ontspannen dan is het Gardameer natuurlijk altijd een fijn gebied om te komen.

Reacties zijn gesloten.