Weekendje Amersfoort? 12x doen & de leukste tips!

Weekendje Amersfoort? 12x doen & de leukste tips!
Arno@2 Eigen land 21 augustus 2019 Gewijzigd op:

Amesfoort wordt steeds vaker genoemd als leuke stedentrip en dat is niet voor niets. Deze gezellige stad is enorm gastvrij en er valt zoveel te beleven! Ben je benieuwd wat je allemaal kan doen en ontdekken in Amesfoort? Wij hebben de leukste tips voor je verzameld. 

Onze Lieve Vrouwetoren

De meest unieke plek om Amersfoort te bewonderen is vanaf de 98 meter hoge toren van “Onze lieve Vrouwetoren. De toren is het middelpunt van Nederland en zelfs de op twee na hoogste toren van Nederland. NAtuurlijk kun je de toren ook zelf beklimmen. Tegenover de toren kun je bij het VVV kantoor kaartjes aanschaffen met een rondleiding kost een kaarte slecht 5 euro. Dit is zeker een aanrader.

Verblijf in 4* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €2.00
1.png
Bekijken

Shop till your dorp

Shopaholics opgelet, wat Amersfoort is echt een geweldige stad om te gaan shoppen. Natuurlijk vind je er de grote ketens, maar de stad zit ook bomvol knusse, schattige kleine winkels. Een aantal toppers zijn:

  • De Spellenpoort: voor de bordspelliefhebbers
  • Liefde & Ambacht: SAY Cheese! Want dit is de plek voor de lekkerste kaasjes.
  • Sweet Sister: de lekkerste zoetigheden
  • LOD fashion: de leukste kledingitems
  • Blur your life: leuke duurzame items

Slenteren door de historische binnenstad

Maak een wandeling door de oude binnenstad. Dit kun je natuurlijk gewoon op eigen houtje doen, maar veel leuker is nog met de Amersfoortse gidsen. Zij weten namelijk de mooiste en leukste plekjes te vinden en kunnen je alles vertellen voor de stad.

Bezoek het plein “De Hof”

Als het zonnetje schijnt, dan moet je naar De Hof. Het kost vaak wel even wat moeite om hier een plekje te bemachtigen, maar dat is zeker niet voor niets. De Hof is namelijk hét gezelligste plein van Amersfoort. Je hebt er keuze genoeg en er is altijd wel wat te beleven. 

Tip: Elke vrijdag en zaterdag is hier markt wat erg leuk is om te bezoeken

Stadstrandje van Amesfoort

Tijdens een warme dag is het strand de beste plek om te zijn. Hoe fijn dat je tegenwoordig stad en strand lekker kunt combineren. Bij Zandoort aan de Eem kun je niet alleen heerlijk zonnebaden, maar ook terecht voor een lekker hapje of drankje.  

Eemhuis

Loop je van de nieuwe stad terug naar de oude stad, dan kom je langs het Eemhuis. Dit huis valt meteen op door zijn bijzondere bouwstijl. Dit is het culturele centrum van Amersfoort en is absoluut een bezoekje waard. Zo heb je er een prachtige bibliotheek en vind je er ook Kunsthal Kade met unieke tentoonstellingen. 

De Amersfoortse grachten

Slenteren door de Amersfoortse straatjes is natuurlijk al heel erg fijn, maar nog leuker is om Amersfoort vanaf het water te ontdekken. Elke dag vaart de Waterlijn over de grachten van Amersfoorts. NIet alleen heel fijn, maar ook nog eens erg leerzaam. De schipper vertelt namelijk alles over de heschiedenis van Amersfoort. 

Bezoek De Krommestraat

Volgens velen is dit de leukste straat van Amersfoort. Je vind hier allerlei schattige boetiekjes en de lekkerste hotspots. Het is één van de oudste en best bewaarde straatjes. Bezoek ook even Coffee Carazon, misschien wel het leukste koffiezaakje van Amersfoort. Maar ook de leukste winkeltjes vind je hier, zoals Dille & Kamille (altijd leuk) en het winkeltje Blur en spellenpoort.

De stadsmuur van Amersfoort

Amersfoort was vroeger een echte handelstad. Er werd ooit een tweede muur gebouwd, doordat het knusse centrum te klein was geworden. De buitenmuur (tweede muur) is nu een wandelpad. Je kan er een geweldige wandeling maken waarbij je langs de mooiste plekjes van Amersfoort komt, zoals de Koppelpoort en het nieuwe stadhuis.

TukTuk

Geen zin meer om te lopen, wat dacht je van een Tuk Tuk. Ja ook dit dan kan gewoon in Amersfoort. Je kan de hele stad verkennen met een TukTuk Tour. Een tour boek je eenvoudig online en kost ongeveer 20 euro per persoon. .

Bezoek een musea

Je vindt in Amersfoort verschillende musea. Wat dacht je van het Mondriaanhuis, Museum Flehite en Kunsthal Kade. In het Mondriaanhuis vind je allerlei informatie en kunst over en van Mondriaan. 

De fotoroute van Amersfoort

Amersfoort barst van de monumentale gevels en historische panden. Een leuke manier om de mooiste pelkjes te ontdekken is met de Fotoroute. De route is 2,6 kilometer lang en brengt langs de meest fotogenieke bezienswaardigheden, zoals de stadsmuur en de Onze lieve Vrouwetoren, maar ook de Muurhuizen. Deze straat dankt haar naam aan de huizen die op de fundamenten van de oude stadsmuur zijn gebouwd. 

Heb je zelf ook een leuke tip voor Amersfoort? Laat het ons weten in een reactie.

Reacties zijn gesloten.