Stedentrips Nederland: Populairste steden, tips & aanbiedingen

Stedentrips Nederland: Populairste steden, tips & aanbiedingen
Arno@2 Eigen land 6 maart 2020 Gewijzigd op:

Een citytrip in Nederland kan ontzettend leuk zijn! Bezoek het Museumplein en de Dam tijdens een citytrip in Amsterdam, beklim de Euromast bij een citytrip in Rotterdam, enzovoorts. Naast deze bekende bezienswaardigheden in Nederland, vind je in ons land tal van andere plaatsen die het bezoeken waard zijn! Kijk bijvoorbeeld ook naar plaatsen als Enschede, Zwolle en Haarlem. Dit artikel zet de leukste citytrips in Nederland voor je op een rijtje. Welke van deze citytrips in eigen land heb jij al eens overwogen?

Populairste stedentrips Nederland

Wie zegt dat je perse ons land moet verlaten voor een heerlijke stedentrip? Nederland kent vele leuke steden waar je makkelijk een paar dagen kan verblijven. Hieronder de leukste stedentrips Nederland.

Stedentrip Amsterdam: onze hoofdstad

De meeste toeristen kiezen voor een citytrip in Amsterdam, bij een bezoek aan Nederland. Onze hoofdstad biedt tal van prachtige bezienswaardigheden! Zo kan je er natuurlijk niet omheen om een bezoek te brengen aan de dam wat echt in het hart van Amsterdam ligt. Hier vind je onder meer het Koninklijk paleis, de nieuwe kerk en Madam tussauds. Deze laatste is natuurlijk het wassenbeelden van bekende mensen. Super leuk om eens te bezoeken. Ook kan je vanaf hier heerlijk winkelen in de Kalver- en Leidsestraat. Vanaf hier ben je ook in enkele minuten bij de 9 straatjes wat een begrip is onder de shopliefhebbers. Deze negen straten staan vol leuke winkeltjes en loop je echt door het bruisende amsterdam.

Hierna kan je een bezoek brengen aan misschien wel het mooiste museum van Amsterdam, het Rijksmuseum. Hier kan je de meest uitgebreide kunstcollectie van ons land bewonderen waaronder de nachtwacht. Hier vind je ook de Heineken Experience wat erg leuk is om bijvoorbeeld in de avond te bezoeken. Hier krijg je een inzicht in het merk Heineken en kan je natuurlijk ook gezellig een biertje drinken. De avond sluit je natuurlijk af op de Wallen! De red light district van Amsterdam en uniek vergeleken met de rest in de wereld. Wanneer het donker wordt, gaan de rode lampen aan en komt dit deel van Amsterdam echt tot leven. Leuk om even doorheen te lopen en kennis te maken met dit bijzondere gebied in Amsterdam.

Welke van deze bezienswaardigheden in Amsterdam heb jij al eens bezocht? Maak tijdens een citytrip in Amsterdam gebruik van het openbaar vervoer of een gehuurde fiets, om snel van A naar B te komen. Met de auto is het erg lastig om in het centrum van Amsterdam te komen.

Stedentrip Rotterdam: voor de shoppers

Niet alleen een bezoek aan Amsterdam behoort tot de populairste citytrips in Nederland. Ook een citytrip naar Rotterdam is ontzettend leuk! De Maasstad biedt je naast de Euromast tal van leuke bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de haven, geniet van een hapje en drankje in de Markthal of kies voor Diergaarde Blijdorp.

Aan winkels is er in Rotterdam absoluut geen tekort. De stad beschikt over ongelofelijk veel winkelgebieden en zelfs met slecht weer zijn er verschillende plekken waar je terecht kan. Zo is het belangrijkste winkelgebied in het centrum te vinden waaronder de Lijnbaan, Koopgoot en Hoogstraat. In deze winkelstraten vind je vooral de grote winkelketens. Wil je iets minder bekende winkels dan raden we je aan om naar de Meent te gaan. Overdekt winkelen kan je bij het Alexandrium en het zuidplein. Beide beschikken over meer dan 150 winkels waarvan het Alexandrium de grootste is, omdat hier ook nog een woonboulevard gevestigd is. Zin in een hapje of drankje dan raden wij je aan om naar de Foodhal te gaan.

De diversiteit aan bezienswaardigheden, maakt dat een citytrip naar Rotterdam leuk is voor jong en oud. Ten opzichte van Amsterdam is Rotterdam relatief rustig. Wel zo prettig, als je door wilt kunnen stappen door het centrum van de stad!

Stedentrip Den Haag: de ideale strand & stad combinatie

Een derde optie bij citytrips in Nederland is een bezoek aan de Hofstad, Den Haag.

Bij een stedentrip in Den Haag heb je veel meer te bekijken dan het Binnenhof alleen. Breng bij mooi weer bijvoorbeeld ook een bezoek aan de Pier van Scheveningen, of neem de bus naar Katwijk. Ook leuk zijn het Vredespaleis en het Mauritshuis. Genoeg cultuur opgesnoven tijdens je citytrip in Den Haag? Sluit in dat geval af met een bezoek aan Madurodam. Dit park is zowel voor jongeren, als voor volwassenen erg leuk. Je kunt Madurodam eenvoudig bereiken met de tram in Den Haag.

Praktische informatie voor een vakantie in Nederland

Tijdens citytrips door Nederland zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het weer, wat zeker in de herfst snel om kan slaan. Bereid je goed voor op een mogelijke regenbui, door een paraplus of regenjas mee te nemen. Andere praktische tips voor citytrips in Nederland:

  • In Nederland moet je jezelf kunnen identificeren. Neem dus altijd een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs mee.
  • Mocht je in een noodsituatie komen, dan kun je overal in Nederland 112 bellen. In grote steden lopen veel agenten op straat, die je eventueel ook aan kan spreken.
  • Wees je bewust van de zakkenrollers die in grote Nederlandse steden actief zijn. Zorg dat je waardevolle spullen op een hiervoor geschikte plek bewaart. Het voorkomt diefstal hiervan.

Reizen tijdens citytrips in Nederland

De makkelijkste manier om je tijdens citytrips door Nederland te bewegen, is met het openbaar vervoer. De treinverbindingen tussen de grote steden in Nederland zijn erg goed. Daarbij kun je binnen een stad reizen met de tram, bus of metro. Het is onverstandig om met de auto naar steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag te reizen. De kans op files is groot en daarbij is lang niet iedere auto toegestaan in het centrum van deze steden. Mocht je toch met de auto komen, dan doe je er verstandig aan deze aan de rand van een stad te parkeren. Binnen iedere grote Nederlandse stad worden Park & Ride-mogelijkheden aangeboden. Hierbij combineer je een parkeerplaats met een ticket voor de bus naar het centrum van de stad.

Tip: tijdens een citytrip in Nederland kan het leuk zijn om fietsen te huren. Dit kan onder andere bij verschillende NS treinstations. Het huren van fietsen is hier relatief goedkoop en bezorgt je een hele leuke dag!

Aanbiedingen voor stedentrips Nederland

Er worden regelmatig kortingen aangeboden voor citytrips door Nederland. Wees alert op deze aanbiedingen, zodat een stedentrip in Nederland je niet veel hoeft te kosten! Let hierbij niet alleen op de actief voor de overnachting of activiteiten in de stad. Kijk ook naar acties voor goedkope treinkaartjes in Nederland! Onderstaand hebben we een aantal leuke acties voor stedentrips in Nederland voor je op een rijtje gezet. Naar welke stad ga jij?

Reacties zijn gesloten.