6x uniek kamperen bij de boer in Drenthe

6x uniek kamperen bij de boer in Drenthe
Arno@2 Eigen land 11 juli 2019 Gewijzigd op:

Dat is leuk, kamperen bij de boer in Drenthe.

Zeker als je in een vakantieboerderij kunt overnachten.

Wil je kamperen bij de boer in Drenthe?  Weilanden, dieren en meelopen in het dagelijks leven van een boerderij. Boerencampings zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Veel families boeken hun vakantie bij een vakantieboerderij Drenthe. En dan het liefst bij een vakantieboerderij in Drenthe met levende dieren zoals schapen, geiten en koeien.

Help het boeren gezin bij de dagelijkse verzorging van de dieren en geniet van het prachtige landschap waar je verblijft. Vaak zonder grootse faciliteiten, maar je bent zeker een unieke ervaring rijker! Alvast voor jullie hebben wij de 8 leukste boerencampings in Drenthe uitgezocht.

Boerencamping De Bosrand

Als je wilt kamperen bij de boer Boer in Drenthe en het echte boerenleven ontdekken, is boerencamping De Bosrand in Ellertshaar een aanrader. Jabo en boerin Ellis zullen je met open armen ontvangen wanneer je bij hen op bezoekt komt op de boerencamping. De boerderij ligt tegen de bosrand en geeft je echt het zicht in het boerenleven. Je helpt hier de 125 koeien en kalven verzorgen, maar daarbij ook de ezel, pony’s, paard, boerderijhond en hertjes.

Het mooie aan deze boerencamping Drenthe is dat er allerlei soorten accommodaties te huur zijn. Heb je dus geen caravan of tent dan kan je hier bijvoorbeeld de luxe safaritent huren.

Website: http://www.debosranddrenthe.nl/
Adres: Ellertsweg 9, 9535 TA Ellertshaar

Verblijf in 3* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €74.00
1.png
Bekijken

BoerenBed De Lange Weide

Omgeven door een prachtig Drentse landschap met bomen ligt de boerderij De Lange Weide van Boerin Marianen Boer Rik. Op de boerencamping kan je onder andere helpen verzorgen van de ezels, kalkoenen, wandelgeiten, big, mini varkentjes en kalfjes. Je kan zelfs elke ochtend verse gebakken brood van boerin Marian halen in het winkeltje en verse eitjes van de kippen van de boerderij.

De boerderij biedt onder andere verschillende tenten aan als accommodatie en het mooie nieuws is dat er zelfs eentje te huur is met een hottub! Een huisje met hottub in Drenthe huren is natuurlijk super ontspannend. Wie zegt dat een boerencamping niet luxe kan zijn?


Adres: Holtien 5, 7991 PN Dwingeloo

Meer mogelijkheden in Dwingeloo

In Dwingeloo, Drenthe, zijn er meer mogelijkheden om met je vrienden, partner of familie op vakantie te gaan.  Voor een vakantie in de bossen van Drenthe. Je kunt hier een huisje in het bos Dwingeloo huren

Boerderijcamping ’t Looveld

Je verblijft hier op een traditioneel melkveehouderij  gerund door boer Johan en boerin Matine. Hun boerderij is gevestigd op een doodlopende weg omringd door prachtige Drentse weilanden met uitzicht op het bos. Boer Johan kan in ieder geval wel wat hulp van de kinderen gebruiken met zijn dieren verzorgen en andere dagelijkse bezigheden op de boerderij. Ze zullen hier in ieder geval ervaren hoe het echte boeren eraan toegaat. De boerderij beschikt onder andere over 150 koeien en kalfjes, geiten, pony, varkens, boerderijhond, schappen en lammetjes en konijntjes.

Als je hier overnacht heb je de keuze uit één van de vele luxe tenten. Allemaal voorzien van toilet en sommige zelfs met een bad en douche. Beschikt jouw tent niet over een bad of douche dan is er een verwarmd toiletgebouw.

Adres: Broekstukkenweg 4, 7851 TE Zweeloo

Gezond Boeren Verstand

Op Gezond Boeren Verstand bij je te gast bij Familie Bouwers die een echte paardenboerderij runnen. Ben jij dus een echt liefhebber van paarden dan is dit the place to be! Naast het verzorgen en bereiden van de paarden is het ook een prachtige omgeving om te wandelen en fietsen.

De camping biedt plaats voor 9 staanplaatsen en beschikt daarnaast over een bed & breakfast. Natuurlijk zijn er voor degene die verblijven op een staanplaats goede sanitaire voorzieningen waaronder zelfs een wasmachine en droger! Een prima camping om een last minute Drenthe te kunnen boeken

Website: http://www.gezondboerenverstand.nl/
Adres: Hoofdstraat 104, 7755 NN Dalerveen

Sonne Hoeve Sonneclaer

Het leuke aan deze boerderij is dat dit een echt biologische boerderij is. Heb je dus al ervaring op een boerderij dan kan dit een leuke toevoeging zijn. De boerderij beschikt daarnaast over een ijsmakerij waar dagelijks heerlijk romige ijs word gemaakt! Je helpt boer Barend en boerin Tineke met hun dagelijkse activiteiten zoals vla maken of het verzorgen van de 70 koeien/kalfjes, pony’s, boerderijhond, varkens, schapen/geiten en kippen.

Aan keuze geen gebrek! Je kan hier namelijk kiezen uit één van de 25 luxe tenten welke verdeelt staan over twee velden. Daarbij is er nog een veld waar je met eigen kampeermiddelen kan staan.

Website: http://www.sonneclaer.nl/
Adres: Fluitenbergseweg 94, 7931 TC Fluitenberg

Boerderijcamping Zonneveld

Deze unieke boerderijcamping mag je absoluut niet overslaan. Dit is namelijk geen normale boerderijcamping, maar een Alpacaboerderij. Voorheen was de boerderij een africhtingsstal voor paarden, maar sinds 2015 is het een kleinschalige alpacaboerderij met 20 alpaca’s. Naast het verzorgen en wandelen met de alpaca’s is het zelfs mogelijk om er een avondje tussen te slapen.

Als je overnacht op de Alpacaboerdrij dan heb je de keuze trekkershuisjes, glampingtenten, bed & breakfast en vaste kampeerplaatsen. Zeker de unieke lotus belle tent is een echte aanrader!

Website: https://www.campingzonneveld.nl/nl/
Adres: Kanaal Westzijde 2A

Liever kamperen in Gelderland of Overijssel?

In Gelderland en Overijssel vind je ook veel aantrekkelijke campings en kampeerboerderijen.  Als je bijvoorbeeld een kampeerboerderij in Gelderland boekt, kan je daar ook met een grote groep terecht. Net zoal in Drenthe en Overijssel vind je daar kampeerboerderijen met een capaciteit tot wel 60 personen. Kampeerboerderijen en vakantieboerderijen hebben niet altijd levende dieren. Vaak zijn het verbouwde boerderijen met een groot stuk grond erom heen.  Het zijn ideale accommodaties voor een vakantie met een groep op het platteland of in de bossen.

Reacties zijn gesloten.